El Consell Comarcal i els consorcis del Vallès Occidental es personaran com a acusació particular en el cas Mercuri

La Comissió Permanent del Consell Comarcal ha pres aquesta decisió per a defensar els interessos de la institució i de la comarca | Els tres ens comarcals actuaran de forma coordinada i conjunta en aquells aspectes que els afectin de ple

El president del Consell Comarcal i els dels Consorcis Comarcals
El president del Consell Comarcal i els dels Consorcis Comarcals | Consell Comarcal
NacióSabadell
07 de gener del 2016
Actualitzat el 11 de gener a les 11:21h
La Comissió Permanent del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquest dilluns la personació com a acusació particular en les causes del cas Mercuri que l’afectin. Per la seva part el Consorci per a la Gestió de Residus ha pres el mateix acord en la seva Comissió Executiva celebrada avui dijous i el Consorci de Turisme té previst fer-ho en els propers dies.

Segons assenyala el Consell Comarcal a través d'un comunicat, la voluntat de personar-se s’ha manifestat per part dels tres ens una vegada els nous equips de govern sorgits de les darreres eleccions municipals han analitzat les dades que disposaven i els requeriments judicials que s’havien rebut en relació a despeses i contractacions. L'ens recorda que en el mandat anterior, el Consorci per a la Gestió de Residus ja va analitzar a través d’una auditoria les despeses de Gerència i va dictar que algunes d’elles requerien una major justificació.

Les dades recollides internament al Consorci de Turisme i al COPEVO també podrien apuntar en aquest mateix sentit. "La decisió de presentar-se com a acusació particular es pren després de valorar la limitació del procediment administratiu ja que hi ha una investigació judicial en curs", assenyalen en el text. 

L'objectiu és col·laborar de manera conjunta i defensar els interessos i els cabals públics que s'hagin pogut veure afectats: "Aquesta decisió respon al compromís dels governs comarcals amb la transparència de les administracions públiques i amb la voluntat de treballar per recuperar la confiança de la ciutadania i dels treballadors i treballadores dels ens comarcals", conclouen.