El PSC apunta a Maties Serracant com a responsable de la retirada de les banderes de l'Ajuntament de Sabadell

Josep Ayuso explica que l’alcalde ha assumit la decisió com a personal i reclama que es tornin a col·locar als llocs oficials | Afegeix que el batlle no estaria disposat a col·laborar en la celebració del 21-D

30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:08h
El portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, assegura que l’alcalde, Maties Serracant, ha assumit la retirada de la bandera espanyola i l’europea com a pròpia. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns a l’edifici consistorial, el socialista ha assegurat que Serracant els ha reconegut que la decisió la va prendre ell personalment, tot i que no la va dur a terme perquè en el moment de la retirada era al Parlament, on se celebrava el ple on es va declarar la República catalana.

Segons ha explicat el regidor portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, en Junta de Govern Local, l’alcalde, Maties Serracant, ha assumit com a pròpia la decisió de retirar les banderes de la taulada de l’Ajuntament. “Reconeix que va ser una decisió de l’alcalde, pròpia, que no va ser ni consensuada ni consultada amb la resta de grups del govern”, destaca Ayuso, que recorda que ni Unitat pel Canvi (UxC) ni Guanyem Sabadell (GS) aproven la retirada de banderes. 

De fet, el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga (UxC), ja ha criticat la decisió en una piulada, mentre que Guanyem ha penjat una bandera tricolor de la finestra del despatx i ha lamentat la retirada de les banderes. “La sorpresa és que aquests dos partits i socis de govern no estaven d’acord amb aquest fet, i que han demanat que es retornés a la normalitat”, afegeix.

De la mateixa manera, Ayuso assegura que Serracant els ha traslladat que no té intenció de col·laborar a nivell d’Ajuntament amb la convocatòria d’eleccions del proper 21 de desembre. “L’alcalde ens ha dit que tenen el mandat de l’1 d’octubre, i que no tenen la necessitat de celebrar eleccions, i l’ordre que per l’alcalde de la CUP existeix a la ciutat és el derivat del referèndum i la declaració d’independència de divendres passat, són en una realitat paral·lela de la de la resta de mortals”, ha afegit.

Conseqüències al PSC

El diputat al Parlament i president comarcal del PSC, Pol Gibert, també ha participat en la roda de premsa, on ha considerat que encara és aviat per determinar quin efecte tindrà el suport dels socialistes a l’article 155 o la participació i conseqüent fotografia del primer secretari, Miquel Iceta, a la manifestació unionista de divendres, juntament amb Ciutadans i PP. 

“Les conseqüències les sabrem el 21 de desembre, es fa difícil fer una previsió a un dia vista”, ha reconegut Gibert. Amb tot, ha apuntat que el PSC ja va advertir de les conseqüències legals que podria comportar la convocatòria i celebració d’un referèndum en les condicions en què es va dur a terme el de l’1-O.