​Denuncien discriminació en la festa de la Policia Municipal de Sabadell

UGT apunta que part dels agents no van ser invitats a l'acte celebrat al Centre Cívic de Sant Oleguer | Lamenten que s’hagi apartat dl reconeixement a l’inspector Antoni Cortés, investigat en el cas Mercuri

Redacció
02 de juny del 2017
Actualitzat a les 0:09h
La secció sindical de la UGT a l’Ajuntament de Sabadell assegura que la comunicació i la invitació a l’acte de reconeixement a agents de la Policia Municipal de Sabadell no es va enviar a tots els membres del cos. Així ho manifesten en un comunicat, en què apunten que no es va fer una nota informativa per correu electrònic ni es va advertir als comandaments dels diferents torns perquè informessin el personal. 

L’acte es va celebrar dimecres al punt del migdia al Centre Cívic de Sant Oleguer, on es va reconèixer la figura dels agents que complien més de 30 anys al cos, així com les primeres dones que es van incorporar al servei o tres ciutadanes que van participar en un acte per atrapar un lladre. “No s’ha informat els representants dels treballadors, tot i que, unes hores abans, estàvem asseguts en una taula de negociació amb la Direcció de Policia”, denuncia el col·lectiu en el comunicat, motiu pel qual ho qualifiquen de “menyspreable, detestable i vergonyosa manera de fer les coses”.

En el text aprofiten per felicitar els companys reconeguts, a qui exculpen de la decisió d’apartar-los de la celebració, i atribueixen el bloqueig informatiu a “por” per part de la direcció del cos. “A molts ens hagués agradat poder acompanyar-vos, però suposem que els que manen, es senten tan insegurs, tan incòmodes i tan incapaços en les seves decisions, que s’han vist superats per la por a patir un acte reivindicatiu que posés en mans de la opinió pública el desastre en el qual estan ofegant aquesta Prefectura”, apunten.

El col·lectiu també es pregunta per quin motiu no s’ha reconegut la figura de l’inspector Antoni Cortés, investigat en el cas Mercuri, però que suma més de 30 anys al cos. “Se l’ha deixat fora per tenir la condició d’investigat o d’acusat en un cas que encara no ha estat jutjat, passat així per sobre d’un principi fonamental com la presumpció d’innocència?”, es pregunten. Per això, es demanen si, en cas que quedi absolt, s’organitzarà un acte només per a ell.