Fiscalia demana més de 500.000 euros als encausats per ocupar el rectorat de la UAB el 2013

Són 25 estudiantes, un profesor y un membre del Personal d'Administració i Serveis (PAS)

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 0:43h
Els 27 processats per l'ocupació del rectorat el 2013, en el marc d'unes protestes per complir els compromisos aprovats al claustre i que suposaven aturar una pujada de les taxes, han anunciat que han rebut la notificació, per part de fiscalia, de l'obertura de judici oral i la petició d'una fiança de 511.835,05 euros, que seran embargats per assegurar que es cobreixi la responsabilitat civil.
 
El col·lectiu 'Som 27 i més', en un comunicat, ha qualificat la xifra de "desorbitada" i "no es sustenta en cap justificació", contradient les afirmacions de la pròpia UAB que va calcular els possibles danys en poc més de 10.000 euros.
 
Ha criticat que es pretén "asfixiar i dur a les persones encausades a una situació límit" d'aquest procés judicial que pretén, ha subratllat, ofegar fins al punt d'impedir que puguin desenvolupar-se en l'àmbit professional i personal de forma natural. Així com dificultar la militància política mitjançant la doctrina de la por.
 
El col·lectiu ha definit aquesta petició de "condemna encoberta" i que no respecta la presumpció d'innocència i "atempta greument" contra el dret fonamental de dissidència i protesta. Ha demanat a l'equip de govern de la UAB que exigeixi "públicament" el sobreseïment de la causa i que renunciï a la responsabilitat civil, que segons ha apuntat, "va ser inflada" per l'anterior mandat, a més d'un posicionament contrari a les peticions de fiscalia.