Socialistes corrent

| 17/01/2013 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/01/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'altre dia, fent broma amb uns bons amics vam arribar a la conclusió que el més característic de la ciutat de Granollers durant els mesos d'hivern és veure socialistes corrent. Ja sé que em direu que això no té res d'especial, que com tants d'altres ciutadans de la nostra vila es preparen per la Mitja Marató de les 12.000 persones.

No ens confonem, no dic que tots els Granollerins que suen a l'hivern per la Ruta del Colesterol siguin socialistes -compte, que podria perdre així desenes d'amistats d'una 'tacada'-, només faig notar l'anomalia de la quantitat de regidors, caps d'àrea i altres treballadors del consistori que corren carreres de fons. Segur que cap ajuntament de Catalunya resisteix la comparació. És dolent tenir un consistori tant saludable i atlètic? En absolut, però no em digueu que no és curiós, fins i tot misteriós.

Per què corren els socialistes, amics de la nau del misteri? Si fem volar la imaginació podem pensar que es preparen per fugir, per sortir per cames el dia que perdin el poder. Podria ser perquè amaguen algun secret sota la catifa (personalment no en tinc notícia) o podria ser per fugir a Espanya a predicar el federalisme quan finalment, contra tot pronòstic, fins i tot a Granollers ens haguem tornat tots independentistes...

L'altra opció és la contrària: corren per estar en forma, per no envellir, per continuar el mandat que ostenten des de temps immemorials tant i com sigui possible. De fet, de moment, per molt cansats que estiguem alguns, sembla que cap opció política local pot presentar una alternativa seriosa a l'oasi socialista que ha esdevingut Granollers.

I si corren tots és per que fan selecció prèvia o reben un intensiu entrenament militar obligats per el Gran General (Mayoral, en aquest cas) en sales d'spinning secretes als locals de l'Avinguda Marie Curie? El misteri encara és obert.

Segur que tot plegat us sembla una 'boutade', i de fet ho és, però respon a una realitat que sí que és característica. La mateixa generació de socialistes remenen les cireres de Granollers des de la recuperació de la democràcia amb l'excepció d'una sorollosa moció de censura i alguns pactes tripartits amb ERC i CIU. Això ha conformat una àmplia xarxa d'allò que en llenguatge 'papanates' en diuen sinergies i complicitats i que alguns desllenguats en dirien amiguismes i influències.

En l'imaginari col·lectiu d'alguns granollerins es pot imaginar l'afable Mayo i la seva gent com un Maquiavel amb pell de xai teixint la xarxa durant anys de manera planificada. Però ni tan sols cal que hagi estat així, l'efecte pot esdevenir de manera inconscient. Tants anys de manegar i l'estil del nostre alcalde, que imposa als seus presència obligatòria a tot allò que passi a la ciutat i es qualifica com a important, conforma una cort àmplia de militants, càrrecs, familiars, pilotes i escaladors que es passen l'any generant i assistint a actes d'autoconsum: programen per ells mateixos, s'escolten ells mateixos, es premien i es feliciten ells mateixos, es contracten ells mateixos, es fotografien ells mateixos, surten junts a la premsa comarcal, sopen junts, corren junts, i en definitiva governen per a ells mateixos.

Aquesta és la causa de l'ambient endogàmic i provincià del Granollers oficial, del Granollers petit, configurat per les cinc-centes persones que entren al cercle en un moment determinat i la seva visió de la realitat. Aquell tant fàcil de detectar per qualsevol observador outsider de la societat granollerina i que mai veuran els que formen part de la cort, aquell que difícilment pot generar ja res més de nou.

Aixi que no hi ha res a dir al fet que els socialistes continuïn corrent, si els ve de gust. Però, tard o d'hora, el que seria saludable per la ciutat és que qui corri una mica sigui l'aire. 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

La Cursa
Anònim, 17/01/2013 a les 11:24
+6
-29
Si l'oposició político-periodística a l'actual govern socialista de Granollers és una alternativa de que "corri l'aire" aneu "apanyats" Si vens a la mitja potser et trobes que no correm amb cap carnet de militant sinó que correm per fer salut i que correm diverses curses durant tot l'any. Als 10 alguns ja toquem la llebre del 45. Potser hauries de venir a fer curses més sovint, perquè corri aquest aire tant endogàmic i provincià...

Corren pels carrers, corren
Guillem, 17/01/2013 a les 17:28
+20
-1
És divertit veure com el teu comentari, amic o amiga protegit per l'anonimat, respòn de forma mecànica a la dinàmica que l'article apunta.
pensament unic
albert, 17/01/2013 a les 18:52
+9
-2
Llàgrimes als ulls de llegir aquest article.......bravo
Cercles
Albert, 17/01/2013 a les 18:54
+3
-0
Dons si Anònim que corri l'aire, que ja estem cansats de cercles tancats!!!!!
BRAVO !
Marc S., 17/01/2013 a les 19:05
+8
-1
ES-PEC-TA-CU-LAR !
Res més a dir. Que corrin, au!
Sociata i home de bé.... no pot pas ser!
Un que passava, 17/01/2013 a les 19:15
+5
-1
Jove, tens estil a l'escriure, continua així i algún dia et pagaran per fer-ho.
Complicitats
Paco Monja, 17/01/2013 a les 19:41
+13
-1
Oriol, m'agrada l'article. Té humor, ironia, sàtira i diu veritats que s'endevinen. Volia fer-te un comentari només a partir d'aquesta frase teva que diu... "...Això ha conformat una àmplia xarxa d'allò que en llenguatge 'papanates' en diuen sinergies i complicitats i que alguns desllenguats en dirien amiguismes i influències."

Una font informativa molt, molt important i acreditada de la ciutat que poques vegades parla, em diu sempre i des de fa molt de temps sobre aquest tema:

—"Els mitjans de comunicació de la comarca teniu pendent un dels grans reportatges a fer i aquest no és un altre que significar les cinc-centes persones que, com tu dius, formen part del 'cercle', i jo dic directament o indirectament del poder municipal de Granollers dels últims 33 anys i tirar de noms, cognoms, relacions familiars, partit, amistat...". Hi ha per a tots. Pot ser correrien tots (ells). Uns quants, però, es troben en bona forma.
molt bo!
Anònim, 17/01/2013 a les 20:19
+5
-1
Dues coses: perdoneu però algú ho havia de dir ... i ... se va haber un follón que no sabe donde s'ha metío!
Granolleig
Josep, 17/01/2013 a les 20:25
+3
-0
Ara que m'hi fixo...el verd de la samarreta de la foto és pel #peakoil?

Bentrobada metafòra la podries repertir a l'arribada, km21
Porxi
Sergi, 17/01/2013 a les 20:52
+5
-3
Per facilitar la cerca dels 500 filtra per la paraula balonmano
Granollers
Josep, 17/01/2013 a les 20:53
+6
-6
És tant normal el que has escrit que havent-ho llegit diria que ets un dels 500 i que aquest article és per despistar als "radicals anti-gris" que "sempre es queixen" i "no fan res". Ves que no siguis un topo del cercle socialista, tu? e?

Per cert, n'espero una d'igual quan l'estiu s'acaba i comença a fresquejar, Granolleig fa festa....i aneu tots a pastar!
Brutal
Excels, 17/01/2013 a les 23:03
+3
-5
Article molt divertit, creatiu i bastant real. Ara també va com diu el comentari de Granollers; tu podries semblar si no ho ets dels 500 que a més entres en els 150 que teniu el tinglado de la festa major, com ha dit... "quan l'estiu s'acaba i comença a fresquejar, Granolleig fa festa....i aneu tots a pastar!" aire aireeee
FM
SomelJurat, 18/01/2013 a les 00:16
+4
-0
la Festa Major és un escenari més d'això

per sort, allà, també hi ha cultiu de gent que se'n adona i arma resistència i busca altres espais

aire tot l'any, però fem-ne de nou...
Sociolistos, mercuri i esport
David, 18/01/2013 a les 09:59
+8
-2
Jo sóc nou a la ciutat, però la conec prou com per dir que els "socialistos" tenen la millor manera de tenir el carrer controlat, amb un equip que s'encarrega de tenir a ratlla a totes les entitats que no son amigues, primer proven de dur-les ala seu terreny, sinó poden desprès arriben les multes, les visites de Pepus Costa...

Crec que hi ha un potencial de gent important que pot començar a pencar en aquest sentit, i deixar de col.laborar amb L'Administració local i tenir un enfrontament obert amb la camada socialista, que mira cap a una altra banda mentre hi ha desnonaments, immigrants cercant ferralla per la ciutat sense tenir que dur-se a la boca ni lloc on dormir, la camada socialista i el comissari Pepus es dediquen a identificar-los.

Cal que tota la gent que vol una alternativa necessària es posi a pencar, sigui amb la Plataforma d'Afectats Hipoteca, amb la CUP, ARRAN o l'Assemblea Llibertaria, també creant altres entitats o organitzacions de contrapoder, hem de fotre llenya amb una alternativa sòlida a aquesta gent que cobra sous estratosfèrics, i m'atreveixo a dir que no estimen la ciutat, sinó que viuen ells i les seves famílies d'aquesta.

Per cert jo vaig a córrer i sóc socialista, ara, no del PSC-PSOE, que tenen de Socialistes el que jo de capellà, si Marx els veies cauria de cul a terra.Salut i a correr!
Mayo corrupte? potser...
sometent, 18/01/2013 a les 11:28
+6
-0
Que algú es pregunti pq el senyor Mayoral sempre te la informació de qui han ingressat o operat o està malalt a Granollers, entre d'altres com presentar-se a les 3 de matí en un incendi, anar a funerals, presentar-se sense voler a festes privades...?

Segurament, i ho desconec del cert, fa servir ús de informació molt confidencial que no hauria de sortir de l'hospital..., i això és un delicte, oi?

Qui li passa? qui la rep?....La Xarxa Sociata a Granollers és extensa...
Clar i granollerí
Pep Mur, 18/01/2013 a les 11:48
+4
-2
M'ha agradat l'exposició que fas del mon socialista a Granollers , o millor dit del mon PSC/PSOE , doncs de socialistes n’hi ha més enllà d’aquestes sigles. Potser tant sols discrepo en la frase que dius que no hi ha més alternatives serioses, però d’això si s’escau , ja en parlarem.

Salut !
Autoexigim-nos una mica més...
Anònim, 18/01/2013 a les 12:29
+4
-2
Sisplau, autoexigim-nos una mica més: és fàcil disparar a l'embalum, però també injust. Probablement, jutjar als individus per participar a col·lectius o moviments (siguin els socialistes o la festa major) pot semblar una solució però bàsicament simplifica la realitat: les coses són una mica més subtils, i els col·lectius més complexos i permeables.
Si no ens cansem d'insistir que la realitat actual és mutant i fluida, perquè continuem jutjant com si fos feta de grups i fenòmens monolítics?: permeteu-me dir que aquesta forma d'analitzar tot plegat em sembla molt conservadora. I això no significa que no hi hagi inèrcies i formes de fer que calgui criticar i combatre a Granollers, però la crítica hauria de ser molt més subtil i eficaç: si la crítica només serveix per crear o reafirmar bàndols, és inútil. Siguem una mica més ambiciosos amb nosaltres mateixos.
Al moll de l'os
Jaume, 18/01/2013 a les 12:54
+7
-1
L'has clavada, posant en un article ben travat i divertit el que moltes persones conegudes constatem de fa molt de temps. De passada, la ciutat que tenim en gran mesura és el resultat d'aquesta manera de fer i de controlar-ho tot. Sense trempera ni empenta, ni projecte (conegut) més enllà de seguir-se perpetuant en el poder, i tot això, a més volent ser els més "enrotllats" i simpàtics del món.
Fins la Festa Major s'ha anat deteriorant en els darrers (com a mínim) 10 anys.
En fi, que corri aire i maneres de funcionar. Perquè el cercle de 500, si sumes la família, adhesions personals "degudes" etc... et dóna el perquè de les majories absolutes dels darrers anys, amb una participació discreta (i un nº total de vots res de l'altre món) això, i una oposició que, reconeixent que ho té molt i molt difícil, tampoc és que hagi brillat massa.
Sí. es hora que corri l'aire i el canvi no només sigui de persones sinó d'estil, de concepte no patrimonial de l'administració i de la ciutat.
Lemes per les turbes.
Ernest, 18/01/2013 a les 14:48
+0
-4
La banalització de la visió política ajuda al relaxament de de les estructures que haurien d'assegurar el benestar al ciutadà. Ens fa manipulables.
Can Can
david, 19/01/2013 a les 00:26
+2
-0
El ball oficial de Granollers és el "Can Can".
Això si, són tots molt progres i trempats.

res a dir
Pepus Costa, 19/01/2013 a les 13:35
+3
-0
Òstia David, m'emprenya l'anonimat! N'he vist fer de molt grosses emparant-se amb l'anonimat. Quan vulguis en parlem, de la meva feina i de la meva "relació" amb els socialistes, que tu insinues i t'amagues. pel que veig ja saps on trobar-me. Aquest no és el lloc ni el moment de dir coses sense pensar o sense contrastar, tirar la pedra i amagar la ma és un ofici molt antic.
Felicitats per l'article Oriol.
Però...
Joan, 19/01/2013 a les 14:13
+6
-0
Però la qüestió és, fet el diagnòstic, compartit per prou gent, sabrem crear una alternativa que faci oposició, no només al consistori, sinó també en tots -o la majoria- de fronts?
Cada cop més a prop
Manel, 20/01/2013 a les 17:53
+5
-0
Un pas més.

Si som capaços de superar el que es veu des del propi llombrigo.
Si ens perdonem foteses que només tenen sentit des de l'amor propi.
Si deixem que "els adolescents" tinguin futur i permetem que els utòpics, els idealistes i els ingenuus no deixin de ser-ho mai.
Si hi posem tots plegats un bon grapat de valentia...

"Això" està cada vegada més aprop!!

Cuida't Uru! Tu també faràs falta!
per fi
tonet, 22/01/2013 a les 15:33
+6
-0
Per fi un ex cap de colles de blancs i blauus sensa espiracions a ocuparuun carrec de funcionari del partit ni de l sjuntament. Gracies Uri per possar paraules al que fa molt de temps... mols pensem. Quins collons et seguire
I Granollers Centre?
Oriol, 22/01/2013 a les 16:09
+0
-0
Molt bé l'escrit, però hi trobo a faltar el sr. "Granollers Centre" com el gran alcalde que en els darrers vint anys ens ha ensenyat a córrer...
Sí que puede haber alternativa a Mayoral.
Carlos, 03/06/2013 a les 19:10
+0
-0
Sí que puede haber una alternativa, pero hay que creérselo y trabajar por ella. Hoy no hay alternativa creible al PSC-PSOE ni el PSC-PSOE tiene una alternativa interna a Mayoral.

CIU-PP es lo mismo que PSC-PSOE. Se alternan en el poder y todos felices.

ERC no tiene más discurso que la independencia, pero despues hay que gobernar un país. Alternativas, enfrentarse al poder real (mercados, bancos, patronal, etc).

ICV-EUiA. Con mi experiencia personal en Granollers dentro de EUiA, mucho discurso de izquierdas pero no hay capacidad de gobierno real. Se busca la silla, el dinero y colocar a amigos. Salí corriendo por ello.

Solo veo a la CUP, pero están muy verdes actualmnte creo yo. Necesitan un nucleo duro de trabajo diario y garantizar que si se gobierna, sean capaces de enfrentarse al Poder y no volverse "pragmáticos", esa palabra que he odiado tanto cuando militaba en EUiA.

Por mi parte, solo puedo dar mi voto a la CUP

Un saludo comunista.


Carlos


FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Oriol Guinart
Vaig néixer a Barcelona (1976), però de seguida em van portar cap al Vallès. Visc a Granollers i sóc llicenciat en Geologia per la UB. Faig de professor de secundària i porto força anys implicat en moviments socials i entitats de Granollers. He estat membre de la tècnica dels Xics, cap de colla dels Blaus, i estic moderadament orgullós de la meva ciutat.
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 07:37 La líder de Ciutadans a Lleida justifica la presó per Cuixart i Sánchez perquè no és política, informa Àlvar Llobet. Ángeles Ribes assegura que a Espanya hi ha separació de poders i acusa l'independentisme de voler fer un relat èpic.
 07:36 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix la detenció dels «Jordis». Els incendis a Galícia i Portugal comparteixen portades amb l'empresonament de Cuixart i Sànchez, als diaris de paper catalans i espanyols.
 07:29 CRÒNICA L'empresonament de Sànchez i Cuixart retorna el procés al carrer i accelera la declaració d'independència; per Oriol March. El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores. Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela.
 07:12 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 17 d'octubre: no faltar al carrer, no fallar als presos. "A Espanya l'estat de dret es defensa escanyant l'estat de dret. L'empresonament de Sànchez i Cuixart per sedició implicarà més mobilitzacions, més pressió a Puigdemont i més legitimitat internacional", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes les espelmes, Cospedal, Junqueras, Iglesias, l'acció exterior i els Jocs del 92
 07:11 La reacció del periodista Jordi Évole a la detenció de Cuixart i Sànchez: “D'error en error fins al desastre final”.
 01:36 Més de 4.000 persones surten al carrer a Girona contra els empresonaments. La batllessa Marta Madrenas ha anunciat la presentació d'una denúncia contra l'Estat espanyol.
 01:12 Julian Assange, sobre els empresonaments: «Espanya acaba de fer els primers presos polítics per l'1-O». L'activista condemna la decisió de la justícia espanyola amb els dirigents sobiranistes.
 01:00 CANVI Les entitats convoquen una concentració amb espelmes dimarts a les vuit del vespre i anul·len les mobilitzacions davant la delegació del govern espanyol a Catalunya. 
 00:57 VÍDEO Òmnium demana «ajuda» al món davant dels empresonaments de Sànchez i Cuixart.
 00:31 La irònica reacció del Festival de Cinema de Sitges: "Pensàvem que el festival s'acabava ahir"
 00:03 Íñigo Errejón, diputat de Podem al Congrés, lamenta els empresonaments de Sànchez i Cuixart: "Judicialitzar el conflicte només ens porta a una carreró sense sortida. La solució avui és més lluny i la democràcia més ferida".
 23:58 Carles Mundó condemna la decisió de l'Audiència Nacional: "Empresonar per sedició a Jordi Sánchez i a Jordi Cuixart és una aberració jurídica i un escàndol polític. És un greu error".
 23:56 Artur Mas, expresident de la Generalitat, assegura en una entrevista a Catalunya Ràdio: "Si a protestar per detencions li diuen sedició, això no és democràcia, i és un motiu més per marxar".
 23:53 "Viure a Espanya és irrespirable", destaca l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en un comunicat.
 23:38 Els advocats de Cuixart i Sànchez: "Van a presó amb el cap ben alt perquè no han fet res dolent".
 23:36 Els polítics tarragonins condemnen l'empresonament de Sànchez i Cuixart. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, considera que és una mesura desproporcionada i que no ajuda a la convivència.
 23:37 "Hem de fer un pas més perquè el que està en joc són els nostres drets humans i fonamentals i la nostra capacitat d'iniciativa política", assegura en un comunicat la secretària general d'ERC i portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, Marta Rovira.
 23:34 VÍDEO Les sirenes de Bombers i ambulàncies sonen a Lleida en contra de les detencions de Cuixart i Sànchez.
 23:28 Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés: "Avui la causa de la independència posa en evidència la feblesa democràtica de l'Estat".
 23:26 Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés, parla a TV3: "En lloc de crear condicions per al diàleg, fan el contrari".
 23:25 VÍDEOS Més de 2.000 persones surten al carrer a Girona contra els empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La batllessa Marta Madrenas ha anunciat la presentació d'una denúncia contra l'estat espanyol.
 23:17 Eulàlia Reguant, des de la concentració a Plaça de Sant Jaume: "Jordi Sànchez i Jordi Sànchez són hostatges d'un procés democràtic". L'exdiputada de la CUP ha assegurat que els tribunals són "hereus del tribunal d'ordre públic" i ha fet una crida a la mobilització i l'aplicació de la llei de transitorietat. 
 23:17 VÍDEO Sonora cassolada al Baix Montseny en protesta per l’empresonament de Sànchez i Cuixart.
 23:16 

Concentració a Plaça Sant Jaume Foto: Sara González


Desenes de persones es concentren a Sant Jaume. Fan un passadís davant de la porta de la Generalitat. A les 23h s'ha convocat una concentració com a rebuig a l'empresonament de Sànchez i Cuixart. 
 23:15 El PDECat considera "vergonyosa" la persecució judicial de persones per les seves idees polítiques i lloa la tasca "exemplar, cívica i pacífica" de Sànchez i Cuixart al capdavant de les seves entitats, segons apunta la formació en un comunicat.
 23:14 Sànchez i Cuixart ja han arribat a Soto del Real. Una furgoneta de la Guàrdia Civil els ha traslladat des de l'Audiència Nacional.
 23:10 

Postal per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart


Òmnium i ANC fan córrer per les xarxes una postal demanant #LlibertatJordis
 23:09 Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, apunta a la responsabilitat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. 
 
 23:07 VÍDEO Sonora cassolada al Baix Montseny en protesta per l’empresonament de Sànchez i Cuixart.
 23:07 El missatge de Puigdemont al món per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. "Tornem a tenir presos polítics", assegura el president de la Generalitat en un tuit en anglès.
 22:57 VÍDEO Cassolada d'aquesta nit al barri de l'estació de Tremp contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:59 Carme Forcadell, a TV3: "És molt important que Sànchez i Cuixart sàpiguen que no ens aturarem fins que siguin lliures".
 22:52 Jordi Turull: "El que s'ha fet amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és d'una provocació absoluta".
 22:56 VÍDEOS Tarragona rebutja l'empresonament de Cuixart i Sànchez amb una cassolada. Centenars de ciutadans no han dubtat en sortir al carrer o al balcó per exigir el seu alliberament amb aquesta acció reivindicativa.
 22:50 Jordi Turull: "No tindran ni la resignació ni la rendició".
 22:50 L'unionisme justifica l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium. Ciutadans afirma que els empresonats "estan donant un cop contra la democràcia" mentre que Albiol aplaudeix que la justícia "posi cadascú al seu lloc".
 22:49 Jordi Turull: "Estan dinamitant el diàleg, depèn d'ells".
 22:48 Jordi Turull: "Tot això d'avui vol ser és un escarment. És una venjança de l'1 d'octubre".
 22:47 Jordi Turull: "L'estat espanyol està jugant a provocar".
 22:46 La BBC ja informa de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un delicte de sedició.
 22:46 Una furgoneta de la Guàrdia Civil s'endú Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real.
 22:44 VÍDEO Protestes per l'empresonament de Sànchez i Cuixart, davant de l'Ajuntament de Terrassa.
 22:45 Jordi Turull qualifica de "vergonya democràtica" l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez 
 22:42 Sànchez i Cuixart, un empresonament anunciat a la recepció del Dia de la Hispanitat.
 22:40 Jordi Turull, conseller de la Presidència, a TV3: "En el moment que oferim diàleg, ens responen amb més repressió".
 22:41 VÍDEOS Les cassolades es multipliquen arreu del país contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 22:40 Iniciativa ciutadana impulsada a través de les xarxes per empaperar els carrers amb cartells demanant la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez
 
 22:38 LA VEU DE NACIÓ «Sànchez i Cuixart marquen el camí», article de Joan Serra Carné després de l'empresonament dels dos dirigents sobiranistes. 
 22:37 VÍDEOS Olot s'indigna per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 22:38 Un empresonament anunciat a la recepció del Dia de la Hispanitat. El periodista Arsenio Escolar va piular el 12 d'octubre que dos dels tres principals encausats per sedició a l'Audiència Nacional serien privats de llibertat.
Entrades anteriors »
Ferran Casas
01/01/1970
A Espanya l'estat de dret es defensa escanyant l'estat de dret. L'empresonament de Sànchez i Cuixart per sedició implicarà més mobilitzacions, més pressió a Puigdemont i més legitimitat internacional. Avui també són protagonistes les espelmes, Cospedal, Junqueras, Iglesias, l'acció exterior i els Jocs del 92
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats
Joan Vintró | Adrià Costa
01/01/1970
El catedràtic de Dret Constitucional i membre del Col·lectiu Praga creu que "la dissolució del Parlament pel govern espanyol seria inconstitucional" | Es mostra convençut que "si es pretén desactivar el sentiment independentista amb una boirosa reforma constitucional, l'Estat s'equivocarà"
Rafael Vallbona, autor de «La casa de la frontera» | ACN
01/01/1970
L'escriptor publica "La casa de la frontera", darrera novel·la guanyadora del Premi BBVA Sant Joan | "L'organització d'aquest país s'ha fet a partir d'un pacte entre la burgesia emprenedora i la classe obrera organitzada", explica l'autor en aquesta entrevista amb NacióDigital
Víctor Falguera | Adria Costa
01/01/1970
«És enginyer agrònom i una sèrie de títols llarguíssims que no cabrien en una targeta de visita ni en una signatura de correu»
Guifi.net instal·lant fibra òptica a Gurb | guifi.net
01/01/1970
L'Autoritat de la Competència diu que la taxa que la Generalitat volia cobrar a Guifi.net per tirar fibra òptica al territori és obsoleta| La CUP treballa en una interpel·lació al Parlament per debatre sobre la xarxa pública de fibra òptica
Felip VI, durant la intervenció del 3 d'octubre. | Casa Reial
01/01/1970
A diferència dels Borbons, els reis d'Europa saben ser neutrals en els grans conflictes polítics i nacionals, com s'ha vist a Bèlgica i el Regne Unit
Antoni Castellà, portaveu polític de Demòcrates de Catalunya i diputat de Junts pel Sí, entrevistat a la seu del partit | Adrià Costa
01/01/1970
El portaveu polític de Demòcrates assegura que Puigdemont ha de proclamar la independència per respondre al requeriment de Mariano Rajoy previ a l'aplicació del 155 | El diputat de Junts pel Sí sosté que es va assabentar per la CUP del canvi de rumb del president i lamenta que dirigents del PDECat i ERC apostin per unes noves autonòmiques
Actuació de la policia espanyola en un col·legi electoral de Barcelona | Claudio Rivero
01/01/1970
Les dades indiquen que l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van tenir una actuació aleatòria i que buscaven, en gran mesura, generar por entre la ciutadania
El detectiu Harry Hole arriba al cinema amb l'adaptació d'«El ninot de neu»
01/01/1970
La cartellera també compta amb "Fe de etarras", "Operació Cacauet 2" i el nou film del director de "The Artist", que presenta un biopic de Jean-Luc Godard
Desfilada militar del 12 d'octubre a Madrid | Casa Reial
01/01/1970
Sáenz de Santamaría afirma que l'única resposta que esperen al requeriment es que confirmi la nul·la validesa de la declaració d'independència per no aplicar l'article 155 | El govern espanyol descarta mediacions i diu que l'única que accepta és la del Congrés dels Diputats