Socialistes corrent

| 17/01/2013 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/01/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'altre dia, fent broma amb uns bons amics vam arribar a la conclusió que el més característic de la ciutat de Granollers durant els mesos d'hivern és veure socialistes corrent. Ja sé que em direu que això no té res d'especial, que com tants d'altres ciutadans de la nostra vila es preparen per la Mitja Marató de les 12.000 persones.

No ens confonem, no dic que tots els Granollerins que suen a l'hivern per la Ruta del Colesterol siguin socialistes -compte, que podria perdre així desenes d'amistats d'una 'tacada'-, només faig notar l'anomalia de la quantitat de regidors, caps d'àrea i altres treballadors del consistori que corren carreres de fons. Segur que cap ajuntament de Catalunya resisteix la comparació. És dolent tenir un consistori tant saludable i atlètic? En absolut, però no em digueu que no és curiós, fins i tot misteriós.

Per què corren els socialistes, amics de la nau del misteri? Si fem volar la imaginació podem pensar que es preparen per fugir, per sortir per cames el dia que perdin el poder. Podria ser perquè amaguen algun secret sota la catifa (personalment no en tinc notícia) o podria ser per fugir a Espanya a predicar el federalisme quan finalment, contra tot pronòstic, fins i tot a Granollers ens haguem tornat tots independentistes...

L'altra opció és la contrària: corren per estar en forma, per no envellir, per continuar el mandat que ostenten des de temps immemorials tant i com sigui possible. De fet, de moment, per molt cansats que estiguem alguns, sembla que cap opció política local pot presentar una alternativa seriosa a l'oasi socialista que ha esdevingut Granollers.

I si corren tots és per que fan selecció prèvia o reben un intensiu entrenament militar obligats per el Gran General (Mayoral, en aquest cas) en sales d'spinning secretes als locals de l'Avinguda Marie Curie? El misteri encara és obert.

Segur que tot plegat us sembla una 'boutade', i de fet ho és, però respon a una realitat que sí que és característica. La mateixa generació de socialistes remenen les cireres de Granollers des de la recuperació de la democràcia amb l'excepció d'una sorollosa moció de censura i alguns pactes tripartits amb ERC i CIU. Això ha conformat una àmplia xarxa d'allò que en llenguatge 'papanates' en diuen sinergies i complicitats i que alguns desllenguats en dirien amiguismes i influències.

En l'imaginari col·lectiu d'alguns granollerins es pot imaginar l'afable Mayo i la seva gent com un Maquiavel amb pell de xai teixint la xarxa durant anys de manera planificada. Però ni tan sols cal que hagi estat així, l'efecte pot esdevenir de manera inconscient. Tants anys de manegar i l'estil del nostre alcalde, que imposa als seus presència obligatòria a tot allò que passi a la ciutat i es qualifica com a important, conforma una cort àmplia de militants, càrrecs, familiars, pilotes i escaladors que es passen l'any generant i assistint a actes d'autoconsum: programen per ells mateixos, s'escolten ells mateixos, es premien i es feliciten ells mateixos, es contracten ells mateixos, es fotografien ells mateixos, surten junts a la premsa comarcal, sopen junts, corren junts, i en definitiva governen per a ells mateixos.

Aquesta és la causa de l'ambient endogàmic i provincià del Granollers oficial, del Granollers petit, configurat per les cinc-centes persones que entren al cercle en un moment determinat i la seva visió de la realitat. Aquell tant fàcil de detectar per qualsevol observador outsider de la societat granollerina i que mai veuran els que formen part de la cort, aquell que difícilment pot generar ja res més de nou.

Aixi que no hi ha res a dir al fet que els socialistes continuïn corrent, si els ve de gust. Però, tard o d'hora, el que seria saludable per la ciutat és que qui corri una mica sigui l'aire. 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

La Cursa
Anònim, 17/01/2013 a les 11:24
+6
-29
Si l'oposició político-periodística a l'actual govern socialista de Granollers és una alternativa de que "corri l'aire" aneu "apanyats" Si vens a la mitja potser et trobes que no correm amb cap carnet de militant sinó que correm per fer salut i que correm diverses curses durant tot l'any. Als 10 alguns ja toquem la llebre del 45. Potser hauries de venir a fer curses més sovint, perquè corri aquest aire tant endogàmic i provincià...

Corren pels carrers, corren
Guillem, 17/01/2013 a les 17:28
+20
-1
És divertit veure com el teu comentari, amic o amiga protegit per l'anonimat, respòn de forma mecànica a la dinàmica que l'article apunta.
pensament unic
albert, 17/01/2013 a les 18:52
+9
-2
Llàgrimes als ulls de llegir aquest article.......bravo
Cercles
Albert, 17/01/2013 a les 18:54
+3
-0
Dons si Anònim que corri l'aire, que ja estem cansats de cercles tancats!!!!!
BRAVO !
Marc S., 17/01/2013 a les 19:05
+8
-1
ES-PEC-TA-CU-LAR !
Res més a dir. Que corrin, au!
Sociata i home de bé.... no pot pas ser!
Un que passava, 17/01/2013 a les 19:15
+5
-1
Jove, tens estil a l'escriure, continua així i algún dia et pagaran per fer-ho.
Complicitats
Paco Monja, 17/01/2013 a les 19:41
+13
-1
Oriol, m'agrada l'article. Té humor, ironia, sàtira i diu veritats que s'endevinen. Volia fer-te un comentari només a partir d'aquesta frase teva que diu... "...Això ha conformat una àmplia xarxa d'allò que en llenguatge 'papanates' en diuen sinergies i complicitats i que alguns desllenguats en dirien amiguismes i influències."

Una font informativa molt, molt important i acreditada de la ciutat que poques vegades parla, em diu sempre i des de fa molt de temps sobre aquest tema:

—"Els mitjans de comunicació de la comarca teniu pendent un dels grans reportatges a fer i aquest no és un altre que significar les cinc-centes persones que, com tu dius, formen part del 'cercle', i jo dic directament o indirectament del poder municipal de Granollers dels últims 33 anys i tirar de noms, cognoms, relacions familiars, partit, amistat...". Hi ha per a tots. Pot ser correrien tots (ells). Uns quants, però, es troben en bona forma.
molt bo!
Anònim, 17/01/2013 a les 20:19
+5
-1
Dues coses: perdoneu però algú ho havia de dir ... i ... se va haber un follón que no sabe donde s'ha metío!
Granolleig
Josep, 17/01/2013 a les 20:25
+3
-0
Ara que m'hi fixo...el verd de la samarreta de la foto és pel #peakoil?

Bentrobada metafòra la podries repertir a l'arribada, km21
Porxi
Sergi, 17/01/2013 a les 20:52
+5
-3
Per facilitar la cerca dels 500 filtra per la paraula balonmano
Granollers
Josep, 17/01/2013 a les 20:53
+6
-6
És tant normal el que has escrit que havent-ho llegit diria que ets un dels 500 i que aquest article és per despistar als "radicals anti-gris" que "sempre es queixen" i "no fan res". Ves que no siguis un topo del cercle socialista, tu? e?

Per cert, n'espero una d'igual quan l'estiu s'acaba i comença a fresquejar, Granolleig fa festa....i aneu tots a pastar!
Brutal
Excels, 17/01/2013 a les 23:03
+3
-5
Article molt divertit, creatiu i bastant real. Ara també va com diu el comentari de Granollers; tu podries semblar si no ho ets dels 500 que a més entres en els 150 que teniu el tinglado de la festa major, com ha dit... "quan l'estiu s'acaba i comença a fresquejar, Granolleig fa festa....i aneu tots a pastar!" aire aireeee
FM
SomelJurat, 18/01/2013 a les 00:16
+4
-0
la Festa Major és un escenari més d'això

per sort, allà, també hi ha cultiu de gent que se'n adona i arma resistència i busca altres espais

aire tot l'any, però fem-ne de nou...
Sociolistos, mercuri i esport
David, 18/01/2013 a les 09:59
+8
-2
Jo sóc nou a la ciutat, però la conec prou com per dir que els "socialistos" tenen la millor manera de tenir el carrer controlat, amb un equip que s'encarrega de tenir a ratlla a totes les entitats que no son amigues, primer proven de dur-les ala seu terreny, sinó poden desprès arriben les multes, les visites de Pepus Costa...

Crec que hi ha un potencial de gent important que pot començar a pencar en aquest sentit, i deixar de col.laborar amb L'Administració local i tenir un enfrontament obert amb la camada socialista, que mira cap a una altra banda mentre hi ha desnonaments, immigrants cercant ferralla per la ciutat sense tenir que dur-se a la boca ni lloc on dormir, la camada socialista i el comissari Pepus es dediquen a identificar-los.

Cal que tota la gent que vol una alternativa necessària es posi a pencar, sigui amb la Plataforma d'Afectats Hipoteca, amb la CUP, ARRAN o l'Assemblea Llibertaria, també creant altres entitats o organitzacions de contrapoder, hem de fotre llenya amb una alternativa sòlida a aquesta gent que cobra sous estratosfèrics, i m'atreveixo a dir que no estimen la ciutat, sinó que viuen ells i les seves famílies d'aquesta.

Per cert jo vaig a córrer i sóc socialista, ara, no del PSC-PSOE, que tenen de Socialistes el que jo de capellà, si Marx els veies cauria de cul a terra.Salut i a correr!
Mayo corrupte? potser...
sometent, 18/01/2013 a les 11:28
+6
-0
Que algú es pregunti pq el senyor Mayoral sempre te la informació de qui han ingressat o operat o està malalt a Granollers, entre d'altres com presentar-se a les 3 de matí en un incendi, anar a funerals, presentar-se sense voler a festes privades...?

Segurament, i ho desconec del cert, fa servir ús de informació molt confidencial que no hauria de sortir de l'hospital..., i això és un delicte, oi?

Qui li passa? qui la rep?....La Xarxa Sociata a Granollers és extensa...
Clar i granollerí
Pep Mur, 18/01/2013 a les 11:48
+4
-2
M'ha agradat l'exposició que fas del mon socialista a Granollers , o millor dit del mon PSC/PSOE , doncs de socialistes n’hi ha més enllà d’aquestes sigles. Potser tant sols discrepo en la frase que dius que no hi ha més alternatives serioses, però d’això si s’escau , ja en parlarem.

Salut !
Autoexigim-nos una mica més...
Anònim, 18/01/2013 a les 12:29
+4
-2
Sisplau, autoexigim-nos una mica més: és fàcil disparar a l'embalum, però també injust. Probablement, jutjar als individus per participar a col·lectius o moviments (siguin els socialistes o la festa major) pot semblar una solució però bàsicament simplifica la realitat: les coses són una mica més subtils, i els col·lectius més complexos i permeables.
Si no ens cansem d'insistir que la realitat actual és mutant i fluida, perquè continuem jutjant com si fos feta de grups i fenòmens monolítics?: permeteu-me dir que aquesta forma d'analitzar tot plegat em sembla molt conservadora. I això no significa que no hi hagi inèrcies i formes de fer que calgui criticar i combatre a Granollers, però la crítica hauria de ser molt més subtil i eficaç: si la crítica només serveix per crear o reafirmar bàndols, és inútil. Siguem una mica més ambiciosos amb nosaltres mateixos.
Al moll de l'os
Jaume, 18/01/2013 a les 12:54
+7
-1
L'has clavada, posant en un article ben travat i divertit el que moltes persones conegudes constatem de fa molt de temps. De passada, la ciutat que tenim en gran mesura és el resultat d'aquesta manera de fer i de controlar-ho tot. Sense trempera ni empenta, ni projecte (conegut) més enllà de seguir-se perpetuant en el poder, i tot això, a més volent ser els més "enrotllats" i simpàtics del món.
Fins la Festa Major s'ha anat deteriorant en els darrers (com a mínim) 10 anys.
En fi, que corri aire i maneres de funcionar. Perquè el cercle de 500, si sumes la família, adhesions personals "degudes" etc... et dóna el perquè de les majories absolutes dels darrers anys, amb una participació discreta (i un nº total de vots res de l'altre món) això, i una oposició que, reconeixent que ho té molt i molt difícil, tampoc és que hagi brillat massa.
Sí. es hora que corri l'aire i el canvi no només sigui de persones sinó d'estil, de concepte no patrimonial de l'administració i de la ciutat.
Lemes per les turbes.
Ernest, 18/01/2013 a les 14:48
+0
-4
La banalització de la visió política ajuda al relaxament de de les estructures que haurien d'assegurar el benestar al ciutadà. Ens fa manipulables.
Can Can
david, 19/01/2013 a les 00:26
+2
-0
El ball oficial de Granollers és el "Can Can".
Això si, són tots molt progres i trempats.

res a dir
Pepus Costa, 19/01/2013 a les 13:35
+3
-0
Òstia David, m'emprenya l'anonimat! N'he vist fer de molt grosses emparant-se amb l'anonimat. Quan vulguis en parlem, de la meva feina i de la meva "relació" amb els socialistes, que tu insinues i t'amagues. pel que veig ja saps on trobar-me. Aquest no és el lloc ni el moment de dir coses sense pensar o sense contrastar, tirar la pedra i amagar la ma és un ofici molt antic.
Felicitats per l'article Oriol.
Però...
Joan, 19/01/2013 a les 14:13
+6
-0
Però la qüestió és, fet el diagnòstic, compartit per prou gent, sabrem crear una alternativa que faci oposició, no només al consistori, sinó també en tots -o la majoria- de fronts?
Cada cop més a prop
Manel, 20/01/2013 a les 17:53
+5
-0
Un pas més.

Si som capaços de superar el que es veu des del propi llombrigo.
Si ens perdonem foteses que només tenen sentit des de l'amor propi.
Si deixem que "els adolescents" tinguin futur i permetem que els utòpics, els idealistes i els ingenuus no deixin de ser-ho mai.
Si hi posem tots plegats un bon grapat de valentia...

"Això" està cada vegada més aprop!!

Cuida't Uru! Tu també faràs falta!
per fi
tonet, 22/01/2013 a les 15:33
+6
-0
Per fi un ex cap de colles de blancs i blauus sensa espiracions a ocuparuun carrec de funcionari del partit ni de l sjuntament. Gracies Uri per possar paraules al que fa molt de temps... mols pensem. Quins collons et seguire
I Granollers Centre?
Oriol, 22/01/2013 a les 16:09
+0
-0
Molt bé l'escrit, però hi trobo a faltar el sr. "Granollers Centre" com el gran alcalde que en els darrers vint anys ens ha ensenyat a córrer...
Sí que puede haber alternativa a Mayoral.
Carlos, 03/06/2013 a les 19:10
+0
-0
Sí que puede haber una alternativa, pero hay que creérselo y trabajar por ella. Hoy no hay alternativa creible al PSC-PSOE ni el PSC-PSOE tiene una alternativa interna a Mayoral.

CIU-PP es lo mismo que PSC-PSOE. Se alternan en el poder y todos felices.

ERC no tiene más discurso que la independencia, pero despues hay que gobernar un país. Alternativas, enfrentarse al poder real (mercados, bancos, patronal, etc).

ICV-EUiA. Con mi experiencia personal en Granollers dentro de EUiA, mucho discurso de izquierdas pero no hay capacidad de gobierno real. Se busca la silla, el dinero y colocar a amigos. Salí corriendo por ello.

Solo veo a la CUP, pero están muy verdes actualmnte creo yo. Necesitan un nucleo duro de trabajo diario y garantizar que si se gobierna, sean capaces de enfrentarse al Poder y no volverse "pragmáticos", esa palabra que he odiado tanto cuando militaba en EUiA.

Por mi parte, solo puedo dar mi voto a la CUP

Un saludo comunista.


Carlos


FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Oriol Guinart
Vaig néixer a Barcelona (1976), però de seguida em van portar cap al Vallès. Visc a Granollers i sóc llicenciat en Geologia per la UB. Faig de professor de secundària i porto força anys implicat en moviments socials i entitats de Granollers. He estat membre de la tècnica dels Xics, cap de colla dels Blaus, i estic moderadament orgullós de la meva ciutat.
El mossos a la Rambla després de l'atemptat | Europa Press
Jordi Bes
01/01/1970
L'atemptat perpetrat amb una furgoneta a la Rambla causa 13 morts i 86 ferits | Estat Islàmic reivindica l'atemptat, i els Mossos detenen dues persones però el conductor de la furgoneta continua fugit | Els Mossos vinculen l'explosió de la darrera matinada a Alcanar amb l'acció al centre de la capital catalana
El president del consorci Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, en una imatge d'arxiu. | ACN
01/01/1970
El Banc de Sang fa saber que compta "amb reserves" per atendre les víctimes de l'atropellament massiu "si és necessari" però els principals hospitals estan "oberts als donants"
Imatge de les immediacions de les Rambles de Barcelona després de l'atemptat | ACN
Sergi Santiago
01/01/1970
La ciutadania s'organitza per donar auxili als afectats a les xarxes, on ha sorgit de forma improvisada el hastag #OrgullBarcelona | El gremi hoteler, els taxistes i els treballadors d'Eulen també es solidaritzen
Marina Garcés, una de les veus més respectades del pensament actual | Jordi Jon Pardo
Esteve Plantada | 3 comentaris
01/01/1970
L'aclamada filòsofa forma part de "La gran regressió", un llibre que planteja un debat a través de pensadors com Zygmunt Bauman, Donatella della Porta, Nancy Fraser o Ivan Krastev, entre d'altres
Corals cantant a la plaça de la Vila | Fundació Festa Major de Gràcia
Bernat Surroca
01/01/1970
Entre els actes de commemoració s'ha volgut reivindicar elements del patrimoni arquitectònic i de la cultura popular| Davant d'una celebració cada cop més concorreguda, el repte dels graciencs és seguir-ne sent els protagonistes
Un jove beu aigua de la font de Canaletes sense baixar d'una plataforma elèctrica | Adrià Costa
Jordi Bes | 18 comentaris
01/01/1970
El govern d'Ada Colau prohibeix els patinets elèctrics, "segways" i "trixies" de lloguer a Ciutat Vella, excepte en alguns carrers amples, perquè està "molt saturat" | Entre les empreses hi ha qui veu una resposta de l'Ajuntament als atacs a interessos turístics: "Ha de donar algun tipus de raó per parar-ho"
Àgata Roca, en una escena d'«E.V.A.», de la companyia T de Teatre | David Ruano
Esteve Plantada
01/01/1970
La popular companyia celebra el quart de segle al Teatre Romea amb "E.V.A.", una obra amb la vivència del dolor com a protagonista
Laia Aguilar, guanyadora del Premi Carlemany al foment de la lectura | Jordi Jon Pardo
Esteve Plantada
01/01/1970
L'autora publica "Wolfgang (extraordinari)", l'obra guanyadora del darrer Premi Carlemany per al foment de la lectura
Dos camions circulant per la C-25 | Adrià Costa
Roger Tugas | 8 comentaris
01/01/1970
La Generalitat pot pagar fins a 506.895,62 euros a una empresa especialitzada que dissenyi i apliqui l'estratègia per aconseguir els recursos durant el 2017, a l'espera de si el FLA finança part de l'operació