La veu de Nació

Sense por

«El president Puigdemont l'ha encertat: els catalans hem perdut la por. Les amenaces de l'Estat ja no tenen cap efecte desmobilitzador»

| 20/03/2017 a les 22:04h
Durant l'acte de commemoració dels 40 anys del retorn del 125è president de la Generalitat, Josep Tarradellas, l'actual president, el 130è, va resumir en una frase la clau de l'èxit d'un procés de construcció nacional que només pot acabar amb el naixement de la República: la Catalunya actual està alliberada de la por.

Quan un moviment social i polític aconsegueix una hegemonia com la que ha assolit el sobiranisme a Catalunya, només la por fer fracassar els seus objectius. No és el cas de la majoria independentista del Parlament, que representa la voluntat dels milions de catalans que des de fa anys es mobilitzen per reclamar la independència.

És per això que, mentre s'insisteix en la voluntat d'assolir un acord, el govern català continua avançant per fer realitat el mandat democràtic atorgat el 27-S. Perquè les amenaces polítiques i la repressió judicial cada dia que passa tenen menys efectes dissuasius.

Cada dia està més clar que l'alternativa a la República Catalana no és l'statu quo actual, sinó l'anihilació de l'autogovern i la dissolució de la identitat catalana dins l'Estat unitari de matriu castellana. L'Estat no vol negociar –en això no enganya– sinó que cerca la rendició incondicional.

La ciutadania catalana, però, fa temps que ha perdut la por. Ha comprovat que podia votar per decidir el seu futur fins i tot amb un Estat tan fort com l'espanyol en contra. Des d'Arenys de Munt fins al 9-N, s'ha demostrat que l'autodeterminació ja no fa por.

L'Estat farà servir totes les eines al seu abast per impedir que el referèndum del setembre sigui una realitat, però la carta de la por ja no podrà jugar-la. Els líders del procés estan decidits a anar endavant tot i les querelles, els judicis i les inhabilitacions, i els ciutadans estan preparats per mobilitzar-se per defensar el seu dret a decidir. És per això que, tot i les dificultats, això sortirà bé.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Sense por, perquè: no hi ha color!
Anònim, 21/03/2017 a les 10:52
+21
-2
La independència és l'únic escenari capaç de posar a les mans del poble de Catalunya el dret a decidir-ho tot per ell mateix i de rescabalar alhora els seus recursos per dur a terme les seves decisions; és a dir, l'únic escenari que posa a mans del poble català les regnes del propi destí com a nació. Cap alternativa -ni l'uniformisme, ni l'autonomisme, ni el federalisme- supera això!
Qui, podent ser independent, prefereix romandre depenent?
Heu vist mai que cap pais que hagi assolit la seva independència hi hagi renunciat després?
Si per Alemanya, França, Finlàndia, EE.UU. o Suissa, o fins i tot per Espanya, la independència es bona, per què no ha de ser-ho per Catalunya?
Cap argument preval davant els avantatges i la dignitat de ser independents! (Mentalitat inconfessable de dominadors o de mesells la dels que s'hi oposen!)
L'estat contra la seva pròpia població
Anònim, 21/03/2017 a les 10:54
+21
-2
Quin estat de "dret" és aquest que prohibeix a la població que el paga un referèndum que reclama el 80% d'aquesta població? No és un estat "de dret", és una dictadura il·legítima que s'ha apoderat d'aquest estat i s'aferra a una legalitat desfasada que la gent no vol, per a encastellar-se en el càrrec i conservar els seus privil·legis! Però per a això existim els ciutadans, per a conquerir els canvis democràtics vencent la resitència dels immobilistes autoritaris i reaccionaris, d'aquells que s'oposen als avenços democràtics i a l'apoderament de la gent! Els alts funcionaris governamentals espanyols (i alguns europeus) li tenen por al poble mobilitzat que els paga i al servei del qual haurien d'estar... El poble està en marxa!
Ja han perdut
Anònim, 21/03/2017 a les 10:57
+19
-2
Espanya mostra la seva por i la seva feblesa! I fa evident la nostra fortalesa: la força de la mobilització pacífica i de la democràcia! Dispararan contra un poble que reclama democràcia i vol votar? Impossible a l'Europa actual (i fins i tot a l'Espanya actual)! És evident: ja han perdut! Cal difondre arreu aquest error garrafal de l'estat espanyol, que a ell l'afebleix encara més i a nosaltres ens enforteix, aqui i davant el món!
ja, ja, ja,
Anònim, 21/03/2017 a les 14:58
+2
-13
sin miedo no , ja, ja, cagaos estan los TRES%. porque ahora se les imputara por malversacion y prevaricacion.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Germà Capdevila
Director del Consell Editorial de NacióDigital i editor de la Revista Esguard. A Twitter: @gcapdevila
Investigadors policials a la zona de l'atac | Europa Press
01/01/1970
La Policia de Londres identifica l'autor de l'atemptat com a Khalid Masood, nascut a Kent | Anteriorment, la primera ministra Theresa May havia assegurat que l'MI5 l'havia investigat per qüestions "perifèriques"
Xavi Pascual, director de l'Strenes | ACN
Esteve Plantada
01/01/1970
Del 24 de març al 30 d'abril, més de quaranta artistes passaran pels escenaris de Girona | "L'objectiu és conservar el que tenim i anar millorant les experiències de l'espectador", explica el director del certamen a NacióDigital
Francesc Homs i Carles Puigdemont, aquest dijous al Parlament | Adrià Costa
01/01/1970
La cambra baixa té intenció d'aplicar la condemna, de tretze mesos, en els termes que inclogui la notificació
El procés de preinscripció és un dels tràmits que han de superar els pares que volen inscriure els fills en una escola o institut per primera vegada | Adrià Costa
01/01/1970
Aquest dijous s'obre el termini per presentar les sol·licituds, que es tancarà el 4 d'abril | Ensenyament ha introduït alguns canvis al procés, que incorpora noves mesures de control i modificacions en les llistes d'espera
Agustí Montal i Costa, en una foto d'arxiu | FCB
01/01/1970
El president que va fitxar Johan Cruyff va dirigir el club en els anys finals del franquisme | Va representar la burgesia catalanista al capdavant del club que seria derrotada per Núñez el 1978
El nou president del Constitucional, González Rivas, a l'esquerra | Europa Press
01/01/1970
La magistrada catalana és premiada amb la vicepresidència després d'alinear-se amb el bloc més proper al PP | Un tribunal dividit afrontarà l'etapa decisiva del procés sobiranista