La broma s'ha acabat

«Espanya és una democràcia totalitària que imposa el pensament únic, que criminalitza persones "fabricant" proves contra elles que es revelen falses, que prohibeix la llibertat d'expressió»

| 05/09/2015 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hi ha qui diu que és improbable que el projecte de reforma de la llei que regula el Tribunal Constitucional, per tal que aquest organisme pugui actuar contra els qui no acatin les seves sentències, arribi a prosperar. Hom pensa que per més èmfasi que hi posi el govern espanyol, talment com si hagués trobat la fórmula per encadenar Catalunya eternament, les possibilitats que té de reeixir són poques. Potser sí. Però que siguin poques, no vol dir que no en tingui cap. En tindria poques si el PSOE, passades les eleccions, no estigués disposat a donar-li suport a canvi d’un lífting, i no en tindria cap si Espanya fos una democràcia sòlida i consolidada. Però Espanya és una democràcia totalitària que imposa el pensament únic, que criminalitza persones "fabricant" proves contra elles que es revelen falses, que prohibeix la llibertat d’expressió, que satanitza les urnes i que posa querelles criminals contra els qui les treuen al carrer. Un Estat així no hi ha dubte que és capaç de qualsevol barbaritat, ja que, en dotar-se primer d’una cobertura legal que legitimi el seu abús de poder, no troba cap entrebanc després per desfermar tota la seva violència jurídica. No hi ha cap règim autoritari que no disposi de cobertura legal per fer i desfer tot el que li vingui de gust. I qualsevol oposició democràtica que se li pugui fer acaba sempre trepitjada per la llei. La llei del totalitari.

En aquest cas, tanmateix, la maniobra té més de guinyol que de giny. És a dir, es nota que la seva autèntica finalitat ha estat provocar un impacte mediàtic per imprimir caràcter al Partit Popular en detriment de Ciudadanos, el seu rival directe, i donar uns minuts de glòria televisiva al candidat Xavier García Albiol gràcies als quals pugui esgarrapar quatre vots despistats. Allò que els titellaires del guinyol no han tingut en compte és que a Catalunya, el tret, els sortirà per la culata, per tres raons, si més no: la primera, perquè aberracions antidemocràtiques com la que pretén el govern espanyol –convertir el TC en un tribunal penal i inhabilitar i multar amb 30.000 euros els dirigents polítics que gosin posar les urnes al carrer– provoquen rebuig. La segona, perquè García Albiol no és pas tan desconegut com es pensen. Al contrari, se’l coneix molt bé per les seves consignes de caràcter racial, xenòfobes i pròpies de la ultradreta més repulsiva i antisocial. La sola frase “la broma s’ha acabat”, adreçada a Catalunya, ja és el viu retrat del totalitarisme, per no dir una cosa més forta. I la tercera, perquè reforça encara més l’independentisme i demostra a un bon nombre d’indecisos fins a quin punt és urgent que Catalunya es constitueixi en un nou Estat d’Europa i es tregui del damunt aquesta llosa involutiva anomenada Estat espanyol. El guinyol, com veiem, és en realitat un bunyol. Hi ha una cosa, però, que sí que l’encerten. I és que no estem de broma. La independència, els agradi o no els agradi, va de debò.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

No hi ha cap Estat a Europa que s'assembli a Espanya
Anònim, 05/09/2015 a les 00:48
Interessant
+86
-0
No hi ha a Europa ni un sol Estat (tret de l'espanyol) que tracti als independentismes amb el menyspreu i autoritarisme amb els que el tracta a Espanya.
Espanya multa per les estelades a la final de la lliga de campions. Això no passa a cap altre Estat europeu.
Espanya s'en vol endur el museu diocesà de Lleida a Barbastre i força al Vaticà a fer-ho. Això no passa a cap altre Estat Europeu.
El govern espanyol compara l'independentisme català amb el nazisme i la tirania. Això no passa a cap altre Estat europeu.
El govern espanyol utiltza el TC per imposar les seves idees i no haver de negociar res. Això no passa a cap altre Estat europeu.

Ja és hora de que les nacions dominades per Espanya abandonin aquest estat totalitari i intolerant. Primer Catalunya, després el Pais Basc, etc.
si senyor
Anònim, 05/09/2015 a les 00:49
Interessant
+84
-0
SI SENYOR... I QUE SIGUI RÀPIDA
Casualitats
Anònim, 05/09/2015 a les 00:56
+5
-102
Quan he llegit allò de les "consignes de caràcter racial, xenòfobes i pròpies de la ultradreta més repulsiva i antisocial" no he pogut evitar pensar en determinats membres de Junts pel Si.
L'anònim que tenia el mirall trencat
Anònim, 05/09/2015 a les 11:35
Interessant
+58
-0
L'Anònim 00:56 confon la llista de Junts pel Sí amb si mateix. Ell, en realitat, volia dir que al llegir "consignes de caràcter racial, xenòfobes i pròpies de la ultradreta més repulsiva i antisocial" no ha pogut evitar pensar en si mateix.
Molt ben dit !!!
Anònim, 05/09/2015 a les 12:07
Interessant
+57
-0
Realment estem sota una falsa democracia, ja que es un estat autoritari !!!
No hi ha cap regió a Europa que s'assembli a Catalunya
Anònim, 05/09/2015 a les 12:11
+4
-64
El principal partit que promou la secessió ara amenaça amb que si no el votes, guanyarà Aznar, quan va ser aquest partit qui va facilitar l'accés d'Aznar al poder: va votar a favor de la investidura les dues vegades i va donar-li el vist i plau a 7 pressupostos. Això no passa a cap altre Estat europeu.
El principal partit que promou la independència està esquitxat per corrupció, arran d'una denúncia efectuada per un altre partit amb qui comparteix llista electoral. Que ara s'investigui legítimament aquest partit resulta que és culpa de l'Estat, que vol carregar-se el procés, i no culpa del partit que, també legítimament, va denunciar els casos de corrupció. Això no passa a cap altre Estat Europeu.
El principal partit que promou la independència utiltza la bandera estelada i el patriotisme barat per tapar la corrupció i la inoperància política dels últims cinc anys. Una inoperància que, si guanya, es mantindrà després del 27-S perquè ni tan sols ha presentat programa electoral. Això no passa a cap altre Estat europeu.
Una de les dues llistes que promou la independència està configurada amb persones que venen de l'esquerra alternativa, de la socialdemocràcia, del neoliberalisme i de la dreta xenòfoba. Us imagineu una llista a França amb Besancenot, Valls, Sarkozy i Le Pen? Això no passa a cap altre Estat Europeu.
El votant d'una de les dues llistes que promou la independència no sap si el candidat va de número 1, de número 4 o de número 15. Això no passa a cap altre Estat Europeu.
Ja és hora de que els ciutadans dominats per les mentides del nacionalisme votin amb responsabilitat.
Casualitats
Anònim, 05/09/2015 a les 19:12
+0
-53
L'anònim 11.35 està tan encegat per la ràbia que és incapaç de veure que a Junts pel Si hi ha persones que tenen el mateix discurs de Garcia Albiol. Exactament el mateix. Serà prou llest per endevinar qui són? Jo crec que sí.
No hi ha cap demòcrata que se sembli a l'Anònim 12:11
Anònim, 05/09/2015 a les 19:48
Interessant
+53
-1
Molt ben dit, Anònim 12:11: "Ja és hora que els ciutadans dominats per les mentides del nacionalisme espanyol (com el teu) votin amb responsabilitat. És a dir: votin per la Independència de Catalunya.
L'anònim que tenia el mirall trencat
Anònim, 06/09/2015 a les 11:25
Interessant
+52
-0
Així m'agrada, nacionalista espanyol 19:12 ple de ràbia, que et cogui. Doncs pomada, molta pomada a la farmàcia de la cantonada. I el 27S quilos i quilos de pomada.
Casualitats
Anònim, 06/09/2015 a les 13:27
+4
-49
Com que l'anònim de les 11:25 és una mica dur de mollera, li recordarem les perles xenòfobes d'alguns dels integrants de Junts pel Sí. Som-hi!

Carme Forcadell: "El nostre adversari és l'Estat espanyol. Ho hem de tenir molt clar. I els partits espanyols que hi ha a Catalunya, com Ciudadanos [fundat a Catalunya!!!] i el Partit Popular, que no s'hauria de dir Partit Popular de Catalunya, sino Partit Popular a Catalunya. Per tant, aquests són els nostres adversaris, la resta som el poble català, i la resta som els que aconseguirem la independència". La pobra dona va negar fa pocs dies, durant una tertúlia radiofònica, haver pronunciat aquestes paraules. Com si la resta de la humanitat fossim idiotes. Finalment, després que el contertulià la pressionés, va reconèixer que s'havia "equivocat".

Montserrat Carulla: "Aquell home [Franco] va enviar trens plens de gent a Catalunya per diluir als catalans. Perque ell volia a Catalunya, però volia una Catalunya castellana". En fi, potser algú li hauria de recordar en aquesta senyora que molts d'aquests immigrants van constituir un important focus de resistència al franquisme a Catalunya, mentre que les adhesions inquebrantables al règim van venir de part de famílies catalanes de "pura raça". Aquelles que tenien risc de "diluir-se", segons Carulla. Per cert, que l'actriu va dir que les seves paraules havien estat "manipulades", però el video es pot veure íntegrament a Internet.

Josep Maria Vila d'Abadal: Quan era alcalde de Vic, volia impulsar una mesura que permetés empadronar tan sols aquells immigrants que tinguessin permís de residència. Una iniciativa totalment contrària a la Llei d'Estrangeria, i que va ser denunciada per Amnistia Internacional. Vila d'Abadal, autor de frases tan memorables com "no podem demanar als immigrants que se sentin d’aquí; els hi hem d’obligar", va governar a Vic amb la crossa de Plataforma per Catalunya de Josep Anglada. Sí, aquell senyor que està a la dreta de la dreta de la dreta de Garcia Albiol.

Espero que l'Anònim 11:25 entingui ara per què quan he llegit allò de les "consignes de caràcter racial, xenòfobes i pròpies de la ultradreta més repulsiva i antisocial" he pensat en Junts pel Sí.
L'anònim que tenia el mirall trencat
Anònim, 06/09/2015 a les 17:44
+46
-0
Així m'agrada, que el nacionalista espanyol 13:27 ens dediqui la seva incontinència verbal amb llargues parrafades (que ni jo ni ningú llegeix perquè ens estimem molt la nostra salut) demostrant que viu pensant en nosaltres. I és que li cou, li cou. Doncs pomada, molta pomada a la farmàcia de la cantonada. I el 27S quilos i quilos de pomada.
Casualitats
Anònim, 06/09/2015 a les 19:10
+0
-29
L'anònim de les 17:44 està rabiós, molt rabiós, perquè ell i la seva llista han quedat en evidència a la primera de canvi. I el pobre, incapaç de respondre a uns arguments irrebatibles, opta per deixar anar la seva ràbia en forma de no-resposta. Aquest és el seu trist argumentari.
L'anònim que tenia el mirall trencat
Anònim, 06/09/2015 a les 22:47
+27
-0
He, he, l'Anònim 19:10 està que trina. Com que li han dit que per més que escrigui no el llgeix ningú, ara ha escurçat la feina. He, he! I és que li cou, li cou. Doncs pomada, molta pomada a la farmàcia de la cantonada. I el 27S quilos i quilos de pomada.
... viam...
En Marçal, 07/09/2015 a les 09:26
+21
-1
Per anònim 12:11
Recolzar pressupostos de partits que no són el teu en un parlament democràtic, com feu el principal partit que promou la secessió de Catalunya (tant amb el PP com amb el PSOE), forma part de la praxis política més normal i corrent. T’agradarà més o menys, ho consideraràs putairamonetisme o no, serà de la teva corda o no, però és acció política, fet que sí passa a tots els estats europeus.
Si la corrupció fos un lacra del principal partit que promou l’independència et donaria la raó, però resulta que no. La corrupció a la política és un reflex de la societat corrupte que som, i que en trobaràs a tots els partits polítics que hagin tocat poder arreu d’Espanya, promoguin la independència o no.
Sobre la inoperància d’un dels partits que promou la independència, això deixem que ho decideixin tots els catalans, potser no estan del tot d’acord amb la teva valoració personal i troben que han fet una feina raonablement correcte..
Les intencions electorals del principal partit que promou la independència un cop superades les eleccions està molt clar a l’enteniment de tothom a aquestes alçades de la pel•lícula, com també està molt clar qui s’hi presenta, a quin lloc de la llista està i qui serà el presidenciable.

El principal partit que promou la independència té uns pactes amb partits de tall molt diferents per la excepcionalitat i l’ambició del projecte proposat, com també feu Eslovènia (amb diferències) per assolir la independència al 91 o més aviat, la “Grosse Koalition” que feren a Alemanya els conservadors i els socialdemòcrates degut també a l’excepcionalitat del moment econòmic que vivia el pais.

Així que, catalans, allibereu-vos de totes les mentides, vinguin d’on vinguin, i voteu amb responsabilitat i llibertat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Víctor Alexandre
És escriptor i periodista i treballa en assaig, conte, novel·la i dramatúrgia. En dramatúrgia ha estrenat: Èric i l’Exèrcit del Fènix, Teatre Borràs de Barcelona (2007); Trifulkes de la Katalana Tribu, Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (2012); Onze.Nou.CATorze (1714), Born i Festival Grec (2013-2014); i Taula rodona, o la joia de ser catalans (coautor amb Pere Calders), Casal de Cultura de Valldoreix (2013). En conte i novel·la ha publicat: El somriure de Burt Lancaster, Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda), Una història immoral i Cor de brau. I en assaig: Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya, Despullats (amb Joel Joan), Senyor President, El cas Carod, La paraula contra el mur (Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? i Nosaltres, els catalans. Els seus darrers llibres són La independència explicada al meu fill (2014) i les obres teatrals La joia de ser catalans (2015) i Abans que pugi el teló (2016).

A Twitter: @valex_cat
La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona | Adrià Costa
01/01/1970
Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular | El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació de l'article 155
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
 18:20 El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge, en la cloenda del congrés del partit de Madrid, que "s'activi el 155 dependrà de la decisió última de Puigdemont". Sánchez ha apuntat que tots els estats membres de la UE "tenen el seu propi 155 per afrontar els embats unilaterals per intentar trencar la integritat territorial". "Ningú ha fet tant contra aquest autogovern de Catalunya com el secessionisme", ha determinat i ha carregat contra el Govern: "El problema de Catalunya no és Espanya, sinó els seus mals governants". 
 18:09 ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal del Bages, informa Pere Fontanals. Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155.
 17:50 El PDECat manté el pacte de govern amb el PSC a Girona. Des de l'executiu municipal asseguren que "ara no és moment" de ruptures tot i l'aval socialista a l'aplicació de l'article 155.
 17:35 VÍDEO Els Bombers de Manresa fan sonar les sirenes en protesta per l'aplicació del 155.
 17:21 Catalunya ha creat vuit cops més empreses el 2017 que les que han marxat per l'1-O, per Roger Tugas.  L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum. Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat.
 17:02 
 16:24 L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha reclamat aquest diumenge “proximitat perquè la població catalana se senti satisfeta”. Tot i així, ha matisat que no li pertoca valorar decisions de l’Estat, en referència a l'article 155 i ha apel·lat a l'estima dels madrilenys als catalans per ser "vincle" mitjançat el "diàleg" per resoldre el problema. I que "els catalans trobin molt satisfets amb el marc jurídic que decideixin", ha finalitzat. 
 16:07 L'Estat prepara els seus «homes de negre» per intervenir Catalunya, per Pep Martí. Qui és qui en la comissió de Secretaris d'Estat i Subsecretaris que presideix Sáenz de Santamaría i que tindrà un paper decisiu en l'execució de l'article 155.
 15:04 El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya s’ha sumat a les mostres de rebuig de l’aplicació de l’article 155. Ho ha manifestat en una piulada, també ha carregat per la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans i ha condemnat “aquest atac a la llibertat d’expressió”. 
 15:03 Raül Romeva a l'acte d'homenatge als republicans que van ser executats a Barcelona durant el franquisme: "La república no és una opció, és una absoluta necessitat de supervivència".
 14:42 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155. 
 14:31 L'expresident valencià Alberto Fabra, entre els senadors de la comissió que estudiarà l'aplicació del 155. Juntament amb altres 14 senadors del PP, entre els quals Xavier García Albiol, decidirà de quina manera es realitza l'aplicació d'aquest article a Catalunya.
 14:25 CCOO denuncia la presència de "policia camuflada" entre els treballadors de TVE a Sant Cugat, lamenta que no se'ls hagi informat i demana que marxi. 
 14:03 VÍDEO Un emotiu cant dels Segadors enceta aquest diumenge la diada castellera de Santa Úrsula de Valls, presidida per una pancarta amb el lema: "Defensem les institucions catalanes".
 13:48 VÍDEO Les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart expliquen com estan vivint l'empresonament de les seves parelles, i lamenten que encara no els hagin pogut veure en persona a Soto del Real. 
 13:08 El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha retret al lehendakari, Iñigo Urkullu, el suport mostrat al Govern, "que està donant un cop a la democràcia", i ha lamentat que posi "en risc l'estabilitat del País Basc". Maroto li ha reclamat que "torni a la responsabilitat" i no es deixi contagiar per "aires de ruptura". Maroto ha participat aquest diumenge en un acte de partit al Kursaal de San Sebastian.
 12:38 El portaveu del Govern, Jordi Turull, afirma que les eleccions «ara mateix no estan sobre la taula», i diu que cal defensar "a ultrança" les institucions i culminar el mandat de l'1 d'octubre.
 12:13 La defensa de Cuixart aporta proves de la seva acció «pacífica» i de mediació policial. El recurs presentat per l'advocada Montserrat Roig també recull que no hi ha risc de fuga, com en el cas del major dels Mossos, José Luis Trapero.
 12:13 El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí relaciona la «kale borroka» de l'època d'ETA amb la situació de Catalunya.
 12:08 El ministre Alfonso Dastís, sobre les càrregues policials: "Moltes de les imatges són falses".
 En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat".
 11:49 COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans. "Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació".
 11:38 L'exministra del PSOE María Antonia Trujillo fomenta amb un tuit el boicot a les empreses catalanes. Un fet que genera una allau de reaccions a la xarxa. 
 11:36 Viatge a les entranyes dels «comuns»: el naixement de Catalunya en Comú pren forma de llibre. Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis.
 11:15 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana per carta a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que es posin en marxa mecanismes perquè els municipis puguin participar en una reforma constitucional.
 11:08 L'aplicació del 155 posa de nou en risc la cohesió del PSC, per Sara González. Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy.
 10:37 Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la diada que aquest dissabte van realitzar a la capital del Berguedà. 
 10:25 Ciutadans critica el discurs de Carles Puigdemont i assegura que el president de Catalunya "ja no té res a oferir". El partit d'Albert Ribera demana "recuperar l'autonomia, l'estabilitat i la convivència" i reclama "un nou Govern" que "pugui ser un interlocutor vàlid amb el conjunt d'Espanya". 
 09:59 Creen la figura del «piolín» caganer. L'empresa ja va posar a la venda caganers sobre el referèndum i la llibertat d'expressió.
 10:05 

Les Marxes de la Dignitat han convocat una concentració aquest diumenge, a partir de les 19 hores, a la Puerta del Sol de Madrid per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La plataforma, que va organitzar multitudinàries mobilitzacions per demanar "pa, sostre i feina" per als més desfavorits, veu algunes semblances amb la seves reivindicacions: "Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març de 2014".

 09:58 VÍDEO Pau Casals, a l'ONU: «I'm a catalan». El violoncelista va morir el 22 d'octubre de 1973, avui fa 44 anys. El recordem amb el seu emotiu discurs a l'ONU, més actual que mai.
 09:10 
 08:59 La ruptura de Colau amb el PSC pel 155: una amenaça difícil de fer efectiva, per Jordi Bes. L'alcaldessa de Barcelona pressiona els socialistes per evitar que avalin la suspensió de l'autonomia, però un trencament del pacte de govern faria encara més ingovernable l'Ajuntament. L'oposició no està disposada a facilitar-li la gestió, i Colau s'abocaria a arribar al 2019 sense haver acordat ni un dels quatre pressupostos del mandat.
 08:08 L'unionisme carrega contra el Barça. Albiol i Girauta critiquen a Twitter el suport del president blaugrana, Josep M. Bartomeu, a les institucions catalanes després de l'activació de l'article 155.
 07:41 L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha demanat al president de a Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions la propera setmana, informa Àlvar Llobet. En un missatge a les xarxes socials, el paer en cap ha indicat que aquesta decisió seria la millor manera de respectar les institucions d'autogovern.
 07:34 La resposta dels Mossos al govern espanyol per l'activació de l'article 155
 07:20 PORTADES La premsa espanyola aplaudeix el 115 que «rescatarà» Catalunya. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Un centenar d'agents de la policia basca surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules
01/01/1970
Recull d'imatges d'Adrià Costa
La junta de portaveus, en una reunió recent al Parlament. | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol"