«Camamilla Party»

«El debat entre esquerres i dretes divideix el procés i és millor deixar-lo per quan siguem un país normal l’endemà de la independència»

| 08/07/2015 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 08/07/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tea Party és un moviment polític nord.americà de dretes i conservador que ha estat capaç de marcar l’agenda política dels EUA durant els últims anys. En el sí del Tea Party hi conflueixen tendències diverses: hi podem trobar fins a nacionalistes ultraconservadors i religiosos fins a neoliberals recalcitrants. El Tea Party ha basat la seva expansió en un discurs demagògic de tall populista i una capacitat notable d’incidència en l’opinió pública a partir d’opinadors i tertulians mediàtics. Han estat capaços de marcar l’agenda i el relat de la política als Estats Units.

Catalunya també té el seu Tea Party particular. Però com que aquí el te es un producte més aviat d’elits, al Tea Party català se’l coneix amb un altre nom: el "Camamilla Party". No se sap ben bé qui va encunyar l’expressió, però ha fet fortuna en el món virtual. Els arxius de Twitter remet a una persona: el "cupaire" Abel Caldera. En tot cas, el concepte ha quallat. Fins i tot David Fernàndez s’hi referia el passat divendres en una xerrada per valorar les eleccions municipals: “hem constatat que Catalunya té el seu propi Tea Party, el ‘Camamilla Party’”. La camamilla, ja se sap, és una beguda més pròpia de la tieta catalana benpensant que no pas el te.

Per esdevenir un correcte militant del "Camamilla Party" es requereix compartir diversos preceptes ideològics i, sobretot, expressar-los a les xarxes socials amb vehemència. Per exemple: l’independentisme català ha de ser transversal i hi ha d’haver una llista unitària, però tot plegat ho ha de liderar indefinidament el molt honorable president Artur Mas, perquè és el més preparat per fer-ho. El debat entre esquerres i dretes divideix el procés i és millor deixar-lo per quan siguem un país normal l’endemà de la independència, però com que Espanya ens roba i el tripartit ho va fer molt malament hem retallar la sanitat perquè no hi ha alternativa. Les acusacions de corrupció contra CiU, encara que siguin provades per un jutge, són guerra bruta de l’Estat contra Catalunya. En canvi, tot el que es diu del PP i el PSOE a Espanya és totalment cert. Esquerra són uns envejosos (Junqueras el primer) i l’únic que volen és fer un altre tripartit espanyolista. I així tot.

El bon activista del "Camamilla Party" ha tingut l’últim any dues obsessions constants: Podem i Ada Colau. Podem, malgrat haver defensat el dret a decidir, és el partit polític més perillós i hostil contra Catalunya que existeix, més encara que el PP, el PSOE o Ciutadans. És possible que només hi hagi una cosa més nociva que Podem: Iniciativa. La nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és quelcom similar a les set plagues d’Egipte. Des que Barcelona en Comú va guanyar les eleccions que a la capital de Catalunya no ha sortit el sol, tot és fosc i no es pot comprar paper de vàter als supermercats. Colau, tot i haver votat "sí-sí" a la consulta del 9-N (detall menor als ulls de l’activista mig del "Camamilla Party") és la icona unionista per excel·lència, rivalitzant amb Pablo Iglesias.

El "Camamilla Party" no és només una caricatura de Twitter: els seus membres més ben educats està ben situat en tribunes d’opinió i tertúlies mediàtiques. En aquest article hem parodiat el seu discurs més descarnat, però la versió destil·lada del seu relat ideològic està molt present en els mitjans de comunicació catalans. Tenen capacitat de generar relat i marcar agenda en el sí del sobiranisme, perquè l’independentisme d’esquerres està acomplexat. El vestit ideològic del "Camamilla Party", però, té nombrosos estrips. Cal detectar-los i fer-los evidents, passant a l’ofensiva en la batalla de les idees. Estar a la defensiva no serveix de res: ara és l’hora de plantar cara. 
 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Totalment d'acord
Anònim, 08/07/2015 a les 00:40
+134
-179
Prepara't per rebre els atacs dels convergents i els seus "tontos útils".
Els atacs a la candidatura de la sra Colau han donat una imatge molt reaccionària de l'independentisme
Anònim, 08/07/2015 a les 00:51
+113
-171
Semblava que, sobretot i per damunt de tot, calia impedir una derrota electoral del Xavier Trias, el candidat de la dreta i del lobby hoteler de Barcelona.

Doncs no.

A mi la dreta i un sobiranisme que fa el joc a la dreta no m'interessa.
Vicent?
Anònim, 08/07/2015 a les 00:56
+107
-166
Bon article. Mentre llegia em venia a la ment Vicent Sanchís... Per què serà?
La vida és massa curta
Anònim, 08/07/2015 a les 01:52
Interessant
+213
-125
Saps una cosa, Roger?

Que he arribat a la conclusió que no mereixes més temps meu que el que he dedicat ara mateix en fer-t'ho saber.
Aburreix tant d'intelectualisme buit.
AntonCAT, 08/07/2015 a les 02:18
Interessant
+166
-108
Els que sempre escriviu i ho critiqueu tot sou els ultims a defensar el pais o sacrificar-vos per ell. En la linea del patriotero chauvinista de dretes, covard i hipòcrita, es troba el antipatrioter esquerrà que tot ho sap. Ni és menys covard ni és menys hipòcrita, és igual d'inútil per el país. Aqui falta molt de patriotisme sa, molt de coratge, sacrifici i visió de futur, i sobra tot aquest intelectualisme catalanet de saló burgesot i torreta a Platja D'Aro.
No són comparables
Anònim, 08/07/2015 a les 03:02
Interessant
+125
-69
Tot i que alguns podem veure aquesta classe de moviments a la premsa, senyor Palà, demostra una desconeixença de la política dels EEUU. El cas és que no han reeixit a tombar Obama que ha pactat amb els republicans seriosos, talment com l'espantall de l'Aznar ha estat menystingut pel govern Rajoy, i amb bon criteri, doncs fent-se el gallec, ja ha aconseguit que ens barallem entre nosaltres.

Potser miri a l'esquerra, hi podrà trobar l'aromes de Montserrat party, que comparteix amb aquell teories conspiranoiques, antivacunes, creacionisme, religió i altres, com judeofòbia.

I el te és una beguda ben sanitosa que no consumeixen tan sols les senyores del Mauri, sinó també la classe treballadora, oi més després de la arribada de la immigració musulmana i dels països de l'est de Europa.
Potser ens aniria millor que amb el cafè, que tants estralls causa als hiperventilats com diu vostè.
Que hagi "Camamilla Party" no es el problema.
Anònim, 08/07/2015 a les 04:05
Interessant
+120
-67
El problema es: COM ES FA UN PAIS? Sabem els catalans com es fa un pais?

Estem de sort perque el nostres compatriotes (per ara el menys) els castellans saben perfectament com es fa un pais, bueno, no tan sols un pais, els saben com es fa un estat i hasta un imperi. Ens hem de preguntar: quen farien els castellans en el nostre cas? No ens ho diran clar, ara be, com jo penso en castellà, i no m'estic referint a l'idioma, faria això:

1) Definir clarament l'objectiu.
2) Buscar un partit, gent interessada, agrupació partits amb gent preparada, seria, cerebral, l'objectiu es lo important, que sápiga aparcar diferències.
3) Dins d'aquest equip buscar un líder.
4) Informar-se hasta el més minim detall de les cuestions legals.
5) Veure les posibilitats dins del entorn polític.
6) Si no hi han posibilitats legals (com es el cas, si, si, si, com es el cas) veure el camí opcional que crei legislació, les lleis es fan despres de la experiencia, no abans.
7) Si no hi han posibilitats politiques, dons posicionar-se politicament dins de lo que interesa als altres, no a nosaltres. Si, si, si, a això se li diu astúcia (aquest va ser l'error dels republicans, cap pais occidental civilitzat apoyaria a un pais amb gent que cremava iglesies, com els jihadistas que ara destruiexen estatues). Resumint, caure bé.
8) Executar el plan de forma monolítica.

La meva conclusió tenint en compte lo anterior, es que la posible independencia de Catalunya s'ha de fer dins d'una opció de centre per cuestions INEXCUSABLES d'entorn (7), lo cual vol dir CDC o una ERC més centrada i preparada. Cupaires, res, seria lo mateix que li va pasar a la república, i consti que no els hi tinc cap mania. S'ha de caure bé als europeus occidentals i als AMERICANS, MOLT IMPORTANT. I com no hi ha entorn legal per Catalunya, dons s'ha de fer (6).

Líder, jo posaria a Mas, el veig el mes preparat, no entendre que l'unitat es esencial i la burrada de les llistes sense politics ha fet baixar molts punts a Junqueres, em sembla que no esta preparat per una feina d'aquesta envergadura. Simplificant, s'ha de buscar un "Gregorio Lopez-Bravo", que es lo que, molt intel.ligentment, va fer Franco. GLB era una persona molt preparada i amb conviccions fermes, les de la seva epoca, clar.
Col·laboracionista
Isabel C., 08/07/2015 a les 07:17
Molt interessant
+199
-98
Cada dia pitjor, Palas. Cada dia més verinós i més al servei de la gran estafa que és Podemos. Si encara hi ha persones que no veuen que Podemos i ICV el que realment volen és posposar sine die la independència de Catalunya i posar Catalunya al servei d'ells per obtenir quants més vots millor a Espanya, no és ja que siguin cegues, és que directament en són col·laboracionistes. Com tu, Palas.
Que si que ja sabem que vols un govern de Podemos
Anònim, 08/07/2015 a les 07:29
Molt interessant
+193
-88
No insisteixes , ja sabem que tu ets de l' odi Party , a MAs naturalment , que ser catalanista es ser de dretes i que el millor es un govern català franquíciat de la madrilenya Podemos
Ets tan previsible...
Anna Aleu, 08/07/2015 a les 08:17
Interessant
+158
-84
És molt lleig això que fas d'escriure't missatges a favor dels teus articles, Roger, a més de completament evident.
Però l'ètica no sembla el teu fort, oi?
Necessitats
JRRiudoms, 08/07/2015 a les 08:28
Interessant
+140
-75
És trist constatar que alguns per viure han de "matar" a l'altre.

Sr. Roger Palà: Per què nega que, a Catalunya, les retallades en ensenyament, sanitat i afers socials van començar amb el segon tripartit? Els que [encara] tenim memòria, som del Camamilla Party?

I té tota la raó: no cal perdre ni unh minut criticant al govern de la Colau: Només dient el què fa, ja n'hi ha prou (per això la sra. Colau o algun dels seus "adlateres" ha fet tancar el programa de BTV "La Rambla").

Sobre els que diuen que volen la independència (CDC i ERC), doncs això: ja s'ho faran.

Atentament
La Isabel C. és de dretes
Anònim, 08/07/2015 a les 08:33
+75
-145
Felicitats Palà per desenmascarar a tots aquests fonamentalistes que amb el seu discurs buit porten anys fent el joc als interessos de la dreta catalana intentant ofegar quasevol debat social a Catalunya.
UNA VEZ MAS ROGER HAS DADO EN EL CLAVO
Anònim, 08/07/2015 a les 08:55
+72
-146

Enhorabuena.
El "Camamilla Party" es una realidad tal y como la describes. Su desprecio a Podemos es casi enfermiza y ve fantasmas por todas partes. Pero atención que mas de un convergente acabará pasando al "antes española que roja" y para frenar a Podemos, CDC, si lo necesita, acabará pactando nuevamente con el PP.
Eres muy cansino
Anònim, 08/07/2015 a les 09:08
Interessant
+158
-62
Siempre con la mandanga del eje derecha-izquierda dejando de lado que ahora la importancia lo tiene el nacional. No has hecho un articulo sobre este hecho desde que puedo recordar.

Si las personas auto-consideradas "puristas de la izquierda auténtica" tuvierais la importancia que demandáis nunca hubiera nacido la ANC, ni el proceso hubiera sido lo que ya es porqué en vuestra vocación anti-CiU como la Forcades sólo os importa el país cuando este es de izquierdas. Vuestro sentido de la transversalidad es el propio de un miembro de una tribu prehistórica en el fondo de una cueva. Sin fuego.

No serás unionista pero dejas huellas de lobo, aúllas como un lobo y te relacionas y alabas a los lobos.

Serás lo que quieras ser, pero nosotros también podremos ver en ti todo lo que no quieres ver de ti mismo.

Por cierto, las criticas a Colau de populista que se le hicieron siguen evidenciándose acertadas, desde su cambio del catalán por el castellano para agradar a la audiencia, a su vocación de frenar proyectos que sitúan a Barcelona en el mapa renunciando para seguir convirtiéndola en una capital europea, eso sin olvidar el concebir las instituciones como una agencia de colocación de amigos, ex-compañeros de trabajo y parejas.

Un día harás autocrítica, pero no las harás pública. Mucho orgullo tienes, de hecho te has construido una torre de marfil con el des de donde pretendes evangelizar con un barniz rojo que se cae a trozos, que ya no engaña a nadie.

Sí, ciertamente un artículo tuyo haciendo autocrítica es tan verosímil como Jurassic Park.
"Raja"
Anna G., 08/07/2015 a les 09:46
Interessant
+129
-53
Està força bé això de "raja" de la dreta, ara bé potser que comencem a definir que és esquerra. Així sabrem si mantenir i fer-se fotos amb la monarquia, és d'esquerres o no, si tenir un deute milionari amb la Caixa, és d'esquerres o no. Si es d'esquerres bramar constantment per unes polítiques socials que no es fan, sense reconèixer que l'estat ens fot constantment una quantitat indecent de calers.
Estaria bé que fessis un altre article explicant-nos tot això,
el jetas-party
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 08/07/2015 a les 10:12
Interessant
+121
-57
Pala, desa't. No tothom vol ser un vassall del teu rei.
Cap sorpresa
Anònim, 08/07/2015 a les 10:35
+50
-96
Segur que el gruix de comentaris no t'ha sorprès, Roger, perquè són una constant del ND. A sobre, un dels grans gurús, en López-Tena (un dels homes més foscos de la Catalunya dels darrers anys) els ha abandonat.
Elpuntavuitv podia haver estat una gran tv per al país, però és un altaveu del Camamilla Party i té una audiència dels convençuts; així no guanyem.
ROGER
Anònim, 08/07/2015 a les 11:06
+94
-47
Prente una camamilla xato

es que la necessites et podrie petar el cervell
Camamilla system
cornellanenc, 08/07/2015 a les 11:29
+46
-96
Endavant Roger, dius el que molts pensem!
Fa dècades que el Camamilla system té acaparat el control de l'opinió i la comunicació. El millor exemple és l'exèrcit d'energúmens convergents que campen per aquí sense solta ni volta i dient disbarats a tort i a dret, com molt bé has descrit.
I tens raó, el principal escull és l'acomplexament de l'independentisme d'esquerres.
Bufa !
Anònim, 08/07/2015 a les 11:34
Interessant
+101
-42
1+ On s'informa l'articulista? Exclusivament en pamflets alternatius? Rebutja tota la informació que li desagrada?

2+ És evident que per l'articulista la tieta catalana benpensant és un ésser menyspreable i sense dret a opinió. Potser també sense dret de vot?

Realment, no se si paga la pena llegir gent tan i tan subjectiva, esbiaixada, desinformada, i mancada d'autocrítica.
Ambiguity Party
Anònim, 08/07/2015 a les 11:40
Interessant
+102
-38
Quina rucada d'article, Palà, comparar aquells cafres americans amb la nostrada dreta de CDC, moderada i normaleta. Que fort, i et quedes tan a gust... per a que ho sàpigues d'una vegada, el sobiranisme NO DISTINGEIX en Mas d'en Junqueres o de la CUP, fixa't que jo mateix podria votar qualsevol d'ells indistintament perquè amb qualsevol d'ells l'objectiu prioritari, la independència (que no és res més que aconseguir les claus de la caixa) serà assolible, perquè parlen CLAR -cosa que denota la presència de dues virtuts cardinals: honestedat i coratge- molt altrament que amb vosaltres, els de Podemos-ICV, que no parleu clar EXPRESSAMENT, que empreu la ambigüitat com a arma electoral, per no perdre vots tot definint-vos massa.
Ei, però si fins i tot gent d'esquerres castellanoparlants us toquen el crostó:

I el Poca solta Party?
Anònim, 08/07/2015 a les 11:52
Interessant
+104
-37
Estic totalment a favor del que escriu sempre el senyor Palà. Celebro que el Nació Digital tingui un apartat d'humor negre, friquisme i ximpleria barrejats. Ànims senyor Palà que farà carrera; no defalleixi que té milions de seguidors que esperem amb delit les seves impagables bajanades per poder riure una estona que bona falta ens fa. Quan a Madrid tornin a fer La Codorniz vostè en podrà ser el director que els manefles com vostè allà són molt ben acollits. El Boadella se'ls està fent avorrit i cal un recanvi.
el Proceso es de todos
Anònim, 08/07/2015 a les 12:06
+15
-5
Si señor primero lo primero y cuando se tenga la casa despues ya hablamremos de que color se pinta.
Quina mandra
Anònim, 08/07/2015 a les 12:25
Interessant
+97
-32
que fas. Vota unionisme i tan amples, home (Podemos defensant el dret a decidir? sí home, ets un geni i la resta som justets). Fantasma.
No et mosseguis la llengua !!!
Albert (de Cerdanya), 08/07/2015 a les 13:04
Interessant
+92
-34
No et mosseguis la llengua que t'enverinaràs company !!!
Ets un trinxeraire camarada !
En Freud deiua que tot, o quasi, tenia una base "sexual".
Doncs : ja saps !!!
Miting de bany
Bitxes, 08/07/2015 a les 13:36
+25
-5
Estic d'acord amb el que dius, és més, conec a algunes persones que són un retrat exacte del militant del "Camamilla Party". Dit això, podríem reescriure aquest article sota el títol de "Vermutet Party" tot canviant algunes paraules clau.
Em produeixen el mateix grau de picors els "camamillerus" i els "vermuterus", incapaços uns i altres de deixar de creure en les vostres veritats absolutes, perceptors d'un món de bons i dolents al més pur estil hollywoodià.
Prego que arribi el dia que no ens feu partícips de les vostres batalletes particulars, que veieu amb la claredat que jo ho veig que si no es poden defensar les idees sense esmentar al rival és que aquestes no tenen uns fonaments gaire forts.
Mentrestant us demanaria que tingueu el detall de realitzar els vostres mítings en el bany tot davant del mirall. Moltes gràcies i visca Catalunya lliure!
Un premi internacional ens cal
Anònim, 08/07/2015 a les 13:55
+16
-51
S'hauria de convocar el Premi Mònica Lewinsky, per atorgar-lo a qui millor faci fel.lacions a Palau.
Entre els comentaristes de naciódigital hi ha molts candidats de vàlua oral demostrada.
FELICITATS I DUBTES
El LLOP del MONTSANT, 08/07/2015 a les 14:12
+31
-95
Felicitats Palà per desenmascarar a tots aquests fonamentalistes que amb el seu discurs buit porten anys fent el joc als interessos de la dreta catalana intentant ofegar quasevol debat social a Catalunya.

Tu diu algú que no està desorientat però que com deia en Brecht té dubtes de cara al 27-S i haurè de deixar de dubtar, si no sortiran de la cabana dels poetes i escriptors desterrats en Brecht, l'Orwell, En Salvador Espriu, en Pere Calders i em "fotran un joc d'hòsties".

Tinc clar que no voto Aixopluc ANC OMNIUM de CDC, ERC i CUP

Tampoc l'Aixopluc ( Guanyem Cat) d'ICV, EUA, "Podemos", Procés Constituent, sense la CUP.

LLavors que farà un Llop amb molt cabell i barba blanca que fou un jove eurocomunista del PSU de Catalunya que estava pel dret a l'autodetermnació i que ara és un independent, d'esquerres i independentista?

Palà no et conec "in situ" però

Salut i República Catalana amic.

El Llop del Montsant
En realitat..
Anònim, 08/07/2015 a les 14:49
Interessant
+98
-23
..qui esta acomplexat es l'esquerra catalana amb l'esquerra española. Tenen alèrgia a sortir a la mateixa foto que CDC, i quedar com socis de la "casta".

Els politics espanyols si tenen setit d'estat. Tots a una contra el dret d'autodeterminació de Catalunya. Lamentablement, el fet que Catalunya fa segles que no te estat propi, propicia que els politics catalans només son capaços de pensar de forma subordinada a Espanya.

I el Marihuana party?
Pepito progree, 08/07/2015 a les 16:36
Interessant
+90
-4
L'article està ben escrit i argumentat, però...
es podria escriure un article exactament igual a l'inrevés.
És a dir, que es titulés:
"El discurs progre-pijo políticament correcte del Marihuana party".
I, explicar que molta gent va d'esquerres per la vida perquè mola més. Aquests individus tenen l'obligació sempre de dir que en Mas és la dreta maligna, faci el que faci. Com a bons esquerranosos, els progre-pijos es foten canutos cada dia però no fan res més. Tenen l'obligació de dir sempre que en Mas és dolent i ultraliberal i dreta pura, sense adonar-se que CDC és més aviat socialdemòcrata i que l'Artur Mas ha fet una política més rupturista o valenta que la majoria de socialistes, ecosocialistes d'aquest país i no diguem molt més compromesa amb els drets nacionals i socials que molts dels que van d'alternatius o d'okupes i que en sa vida no han fet mai res seriós ni transformador de veritat. Evidentment els membres del Marihuana Party només consideren dels "seus" a la gent que porta arracada, rastas i algun tatuatge. Es creuen molt tolerants i lliures però no suporten a la gent amb corbata encara que siguin d'idees més progressistes o avançades que ells. Van de multiculturals per la vida però la majoria no tracten mai amb cap immigrant. I es posen els drets civils a la boca com si fossin els únics autoritzats per parlar de polítiques socials. Es declaren independentistes però preferirien que la JNC no fos sobiranista per no haver de barrejar-se amb joves que no fumen maria i que estan, segons ells, venuts al capital i a la troika. També diuen que CiU depèn de l'oligarquia i de la burgesia i no s'adonen que, en el tema català, Podemos està més a prop de La Caixa que no ho està en Mas. En fi, prejudicis a totes bandes...
Mirall
Carolingi, 08/07/2015 a les 16:44
Interessant
+84
-5
Roger, mirat al mirall, i veuràs la Colau i un pseudointelectual de via estreta , això si fracasat i revanchista, ho se tote veig així.
no dividim, home!
UNITAT !, 08/07/2015 a les 17:04
Interessant
+78
-3
només recordo el crit dels centenars de milers d'assistents al acte de la ANC a la plaça Catalunya, interrompent i cridant amb tota la força UNITAT! UNITAT! UNITAT!, i els representants dels partits polítics a primera fila totalment descol·locats, i també a les manifestacions de les diades. La gent ho te molt més clar i si s'ha de fer sense partits, ho farem!
(i deixem-nos de camamilles, rucades, capelletes i estratègies de Maquiavel de saló)
Per fer un pais s'ha de tindre sentit d'estat i estrategia política.
Quina colla!, 08/07/2015 a les 19:32
Interessant
+83
-3
Tots aquells que parlen prioritzant el debat ideológic abans que el territorial (tindre un estat) no son indepententistas, conscientment o inconscienment, o no son demócrates, perque volen que d'inici es marqui un color determinat.

Tots aquells que es perden filosofant en una llista de colors rebaixats amb aiguarrás tampoc, ha de haber-hi una llista unica amb un contingut totalment clar i potent. Dubto molt que internacionalment s'entegui una llista sense líder. El lider es pot consensuar, pero ha de ser una persona qualificada i potent; res de Guardiolas ni Llachs.

S'ha de pensar mes en la aprobació exterior que no en la aprobació interior, es a dir s'ha de fer al gust de l'exterior, sino tot aixó acabarà en un espectacle fallero, sense cap tipus de reconeixement internacional.

S'ha de pensar en tots el detalls, per exemple: "Josep Rull avisa que la llista de la societat civil ha de ser jurídicament inatacable". Molt ben pensat, perque si es pot atacar juridicament ja l'hem fotut, si ho tomba el constitucional per algun motiu, el 27S quedará en un no res.

Nosaltres no hem sortit encara d'Espanya, em fan gracia tot aquets que parlen com si ja fossim fora.

El mon té regles, no es pot fotre lo que et vingui de gust, no t'ho reconeixeran internacionalment i et quedaras sol.
espanya no ens fum prou ? . .
Narcís1, 08/07/2015 a les 19:47
+53
-4
.. què més ens hi ha de fer, potser, ' canonejà'ns-e des de Montjuïc? PD: ja n'hi ha prou de ' jugar ' amb les necessitats de la gent .. qui menys la representeu! Nota: i, per curiositat femenina .. quants diners, béns, guanys i patrimoni i, arribat el cas, d'herència disposes? Anotació al marge: no et preocupis .. ja hi aniré amb pantalons estripats i un bambo si d'això és el que es tracta ( això sí, a la feina de manobra hi vas amb vestit i corbata!)! ------------------------------------------------ Òbviament no t'hi he llegit pas .. llegir acomplexats o/ i envejosos sinó directament covards no em cultiva! ----------------------------------------------- Catalunya lliure i plena ja .. nostra societat sigui ' senyora i majora ' de sa present, de sa futur pròxim i de son futur, tot plegat, de sos esdeveniments ( i com no , protectora de nostra identitat .. sinó viuríem a Nepal o a Brasil o a Kènia o a Alemanya o a Noruega o a Paraguai o a Portugal o a Marroc o a espanya!)!
PV
PPCC, 08/07/2015 a les 20:40
+24
-0
Estic tan d'acord amb l'anonim 01:52 que passo d'esmentar les errades del primer paragraf. N'hi ha set!!!
Deu n'hi do, quina "performance"
Si vol saber el pa que donen els espanyols, l'animo a viure un meset en terres valencianes. Li ben asseguro que les vacunes ja no li caldrien............ I la Forcades faria un win-win.
Visca la Terra Lliure
LA MILLOR DEMOSTRACIO DE LA CAMAMILLA PARTY
Anònim, 09/07/2015 a les 03:19
+5
-31
Son els múltiples comentaris en contra de la teva opinió fets pels convergents d'en Mas que inunden aquest article i aquest diari.
I les poques repliques en contra
A l'anònim de les 03:19
Anònim, 09/07/2015 a les 12:29
+12
-3
Escolta espavilat, dóna si us plau tots els noms i cognoms d'aquests malvats "convergents d'en Mas que inunden aquest article i aquest diari" perquè del contrari algú emprenyat que li diguis convergent d'en Mas et podria portar al jutjat. No ho has pensat reietó addicte a la camamilla party?
roger pala, o el menyspreu espanyolista envers els catalans
Anònim, 09/07/2015 a les 13:17
+13
-4
ara ja s'ha tret del tot la mascara, i parla amb menyspreu dels catalans en general.

i tot aixo per intentar defensar sectarismes de partit, en aquest cas, d'erc.

voleu dir que val la pena continuar llegint aquest botifler?
LA MILLOR DEMOSTRACIO DE LA CAMOMILLA PARTY
Anònim, 09/07/2015 a les 13:20
+13
-4
els multiples comentaris i vots en contra de l'opinió del botifler pala, evidencien una cosa:

que esteu sols. que la població catalana vol en massa la independencia, i que s'assoleixi units.

i que vosaltres sou quatre gats botiflers que esteu sols, gastant els ultims cartutxos que teniu per atacar mas tant com podeu, perquè sabeu que aixo significa destruir el procés i evitar la independencia de catalunya, que és el que voleu.

el que amb tant menyspreu anomeneu 'camomilla party' no és més que la inmensitat de la població de catalunya que pensa així.

i que vosaltres només sou una minoria de quatre gats doctrinaris, consumits per l'odi, i que us importa un rave la llibertat de catalunya. mai penseu en la independencia ni en assolir-la.

pels imbecils com vosaltes, l'objectiu és atacar mas, el nostre president, per majoria inmensa de vots, mal que us pesi.
pala creu que la poblacio s'equivoca i que nomes ell te rao
Anònim, 09/07/2015 a les 13:22
+16
-3
per aixo parla en contra del que pensa la inmensa majoria de la població de catalunya.

tothom esta equivocat menys tu, pala.

segons tu, catalunya ha de seguir dins espanya abans que sortir amb mas com a líder.

oi que es aixo?

prefereixes seguir sent espanyol abans que...


doncs la majoria volem sortir d'espanya EN QUALSEVOL CAS.

t'enteres? deixa d'una vegada de ser el tonto util de l'espanyolisme
Confluència party
Anònim, 09/07/2015 a les 14:11
+5
-6
Queixar-se del hooliganisme independentista fent hooliganisme anti-Mas: que coherent!
Per una Catalunya lliure i normaleta amb una esquerra nacional i democràtica
Jordi M, 09/07/2015 a les 17:43
+11
-4
Ja us podeu quedar amb la censura, que nosaltres ens quedarem amb la victòria. Aquest article flaira desesper, ràbia, ensulsiada. Que maco.
CDC es más corrupta que el PP valenciano, que ya es decir.
Malaventura Durruti, 09/07/2015 a les 18:48
+2
-14
El independentismo catalán conseguirá que gente de izquierdas vote a gente de derechas pensando que eso es un acto radical a favor de la revolución mundial. Cuándo se disipará esta densa niebla que nos rodea?
la camamilla em fa venir basques
Anònim, 09/07/2015 a les 20:01
+4
-9
Les tietes addictes a la camamilla del Godó: la Rahola, el Cuní i el Sanchis
.
Abrams, 10/07/2015 a les 00:35
+0
-0
No m'agrada això de la llista civil amb el Mas a dins. Ja sé, compararé als que els fa gràcia la idea amb l'extrema dreta dels eeuu.
Ja sabeu nois si esteu a favor de la llista amb el Mas esteu a un pas de cremar creus davant de les casa de la gent de color
Ja veus tu quins trossos d'èinsteins arrossegues, Palà!
Jordi M , 10/07/2015 a les 11:50
+3
-2
Que depriment que deu ser, que quasi totes les rèpliques que reps siguin brillants i que en canvi totes les aquiescències siguin d'un nivell de vergonya aliena.
Camamilla party style
Mariaaaaaa, 15/11/2015 a les 18:29
+1
-0
Què divertit llegir un article sobre les actituds de la gent hooligan de Mas, casi caricatura i que sembla exagerat, per tot seguit trobar un munt de comentaris que et donen la raó al 100%. Començo a pensar que són gent que no saben ni llegir.
Simplifiques una mica
Anònim, 23/02/2017 a les 00:12
+0
-0
Simplifiques una mica, no?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Roger Palà
Barcelona, 1978. Periodista i cooperativista, impulsor del digital Crític, especialitzat en periodisme d'investigació. Ha estat cap de redacció de la revista Enderrock i ha col·laborat amb mitjans com la Directa, El Triangle, la revista El Temps i el diari El Punt Avui. És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i participa de l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat. Ha coordinat durant quatre anys l'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics. És autor del recull d'articles Mots incendiaris (Lo Diable Gros, 2012). 

A Twitter: @rogerpala
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb els dies posteriors a l'1 d'octubre
 22:47 OPINIÓ «La força de la gent», l'article de Carme Porta. 
 22:47 OPINIÓ «I tot, per no permetre votar», l'article de Jordi Bianciotto.
 22:46 OPINIÓ «Resistir», l'article d'Aleix Sarri. 
 22:45 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article de Ferran Casas.
 21:56 El PSC del Bages contradiu Pedro Sánchez i considera que el 155 «no és la solució». Els socialistes del Consell Comarcal rebutgen que l'anunci d'aplicació de l'article 155 "hagi substituït la petició no corresposta del President de la Generalitat de mantenir una reunió per parlar-ne".
 21:55 Quan el PSOE se'n reia del PP i assegurava que no aplicarien el 155. Rajoy i Sánchez han fet oficial aquest divendres l'acord per intervenir l'autonomia de Catalunya, però mesos enrere els socialistes presumien de tot just el contrari.
 21:25 VÍDEO Estudiants de la UAB desmunten les mentides d'«Espejo Público» sobre el procés català. Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat.
 20:59 L'exministre Joan Majó es dona de baixa del PSC. "No vull recolzar de cap manera, ni directa ni indirecta, la política del PP, tal com diu i sembla que està fent el PSOE", sentencia en la carta que ha enviat a Miquel Iceta.
 20:45 Un exambaixador britànic, sobre el 155: «És feixisme». Craig Murray ha carregat amb duresa contra l'acord entre PP, PSOE i Ciutadans per convocar eleccions a Catalunya.
 20:25 ÚLTIMA HORA Felip VI avisa que l'«inacceptable intent de secessió» es frenarà amb tots els instruments de l'Estat. El monarca, quan queden poques hores per a l'activació de l'article 155, apel·la a la "democràcia, les regles fonamentals i l'estat de dret" per donar suport a Rajoy. Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Antonio Tajani fan costat a l'Estat, carreguen contra "l'egoïsme nacionalista" i sostenen que canviar fronteres "pot portar als inferns".
 19:50 PRIMÍCIA La junta de portaveus reclamarà dilluns la llibertat dels «presos polítics» Sànchez i Cuixart. JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol".
 19:44 Juncker tanca files amb l'estat de dret i elogia el paper de la monarquia espanyola. El president de la Comissió Europea destaca la "bonica visió" de trobar-se Oviedo ple de banderes espanyoles abans de l'entrega de premis Princesa d'Astúries que també reben Antonio Tajani i Donald Tusk.
 19:43 24 premis Nobel demanen «mediació i negociació» en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta oberta denuncien les escenes de violència i "brutalitat policial" de l'1-O.
 19:25 140 treballadors de la UE reclamen a Juncker que condemni la violència de l’1-O. Els funcionaris expressen "tristesa" per la resposta de la CE i "vergonya" per l'ús "desproporcionat" de la força per part de la policia espanyola.
 19:00 Anonymous anuncia un ciberatac massiu en defensa de Catalunya per aquest dissabte 21 d'octubre. Els hacktivistes mantenen viva la #OpCatalunya que van iniciar a mitjans de setembre i avisen de noves accions per demà. Per Mercè Molist.
 18:48 
Les cassolades, ara també amb el teu «smartphone». «Cacerolapp» és una aplicació per a mòbil que et permet escollir entre diferents estris per fer el màxim de soroll possible durant els vespres de protesta.
 18:22 TRIBUNA OBERTA «La revolució assenyada», l'article d'opinió de Sergi Tarrés. 
 18:10 L'Ajuntament de Sitges transfereix 500.000 euros a la banca ética. El consistori assegura realitzar aquesta acció "en rebuig de l’empresonament dels presidents d’ANC i Òminum Cultural i la possible implementació de l’article 155.
 18:01 L'Ajuntament d'Argentona ha anunciat que retirarà els seus fons del Banc Sabadell i CaixaBank. El consistori ha iniciat els tràmits per retirar 2,25 milions d'euros del Banc Sabadell i 555.000 euros de CaixaBank. Transferirà aquestes quantitats als comptes que té a Triodos Bank, entitat de banca ètica amb la qual opera des de l'abril del 2016.
 17:54 CANAL MADRID Discrepàncies pel ritme del 155: la data de les eleccions tensiona el bloc unionista; anàlisi de Roger Pi de Cabanyes. 
 17:07 ÀUDIO Filtren la segona declaració de Trapero: «L'atestat de la Guàrdia Civil sobre l'1-O és en gran part fals». El major dels Mossos d'Esquadra defensa davant l'Audiència Nacional espanyola que el cos va "canviar els horaris dels agents per tenir el màxim de gent".
 16:55 El Ple de Santa Maria de Palautordera declara Enric Millo persona no grata i exigeix l'alliberament de Sànchez i Cuixart. Consideren el delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, com a un dels principals responsables de l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols el passat 1 d'octubre. Per Jordi Purtí. 
 16:13 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional investiga les trucades entre Trapero, Sànchez i Cuixart. La jutge Carmen Lamela ordena identificar els números del major dels Mossos, la intendent Teresa Laplana i els presidents de les entitats sobiranistes.
 16:01 CCOO de Catalunya demana evitar "boicots" per no perjudicar l’economia i l’ocupació. El sindicat fa una "crida a la responsabilitat" a les institucions i als agents econòmics i socials per evitar "portar el conflicte al món del treball".
 16:00 El PP responsabilitza l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada de les càrregues policials de l'1-O al municipi. Josep Lluís Javaloyes demana la dimissió de Gil Ariso per ser "el màxim responsable dels fets succeïts l'1 octubre als col·legis del municipi".
 16:00 L'ACM defensa l'escola catalana davant les afirmacions d'adoctrinament del PP i C’s. El món local reivindica que "el municipalisme seguirà construint una escola de qualitat" i rebutja qualsevol acusació "d'aquells que no poden acceptar la solidesa del sistema educatiu català".
 15:33 ERC i PSC trenquen el pacte de govern a Vacarisses després de l'aval del PSOE a l'aplicació del 155 a Catalunya. Les dues regidores socialistes han comunicat a l'alcalde, el republicà Toni Massana, que abandonen el govern, que ara queda en minoria.
 15:05 Banc Sabadell és l'empresa que més cau a l'Ibex-35 en un dia estable a la borsa. L'entitat que va iniciar els trasllats de seus cau un 2,01% a les 12.30 en una jornada de retirada d'efectius convocada per l'ANC i Òmnium en què La Caixa també perd un 0,82%. Per Roger Tugas.
 15:02 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil marxa del CTTI després d'un registre per localitzar correus dels Mossos sobre l'1-O. El jutge ha ordenat que recopilin informació sobre la "inacció" dels Mossos durant el referèndum.
 15:02 El PSC avisa que «no donarà un xec en blanc al PSOE» per a l'aplicació del 155. “Si el PSOE està parlant amb el PP, s’haurà de veure quin acord pren el Consell de Ministres, i a partir d’aquí, quin suport li dona el PSOE i què acorda el PSC”, afirma Romero.
 14:52 El govern espanyol torpedina la comissió que investiga la violència policial de l'1-O. Íñigo Méndez de Vigo, portaveu de l'executiu estatal, anuncia que recorreran la decisió de la Generalitat al Tribunal Constitucional.
 14:38 La Guàrdia Civil interroga responsables de mitjans de comunicació per l’1-O. El director d'"El Punt Avui" assegura que els agents s'han interessat per saber com es va contractar la campanya del referèndum i l'editor del digital "directe!cat" es nega a declarar.
 14:25 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article del subdirector de NacióDigital, Ferran Casas. 
 14:07 El govern espanyol evita concretar la data de les eleccions a Catalunya. El ministre Méndez de Vigo prioritza "restaurar la legalitat" i" aconseguir la neutralitat de l'administració autonòmica".
 14:06 Rajoy: «Hem arribat a aquesta situació perquè han volgut que arribéssim a aquesta situació». El president espanyol evita, des de Brussel·les, confirmar que al gener hi haurà convocatòria electoral o que s'intervindrà TV3.
 13:58 El PDECat convocarà una assemblea per decidir si trenca l'acord amb el PSC a Terrassa. El portaveu del grup municipal assegura que estan "ofegats" per les decisions del PSOE i dels socialistes catalans envers Catalunya. Miquel Sàmper remarca que la subsistència del pacte de govern a la ciutat depèn, en bona part, de la posició que adopti l'alcalde.
 13:48 L'AMI convoca una reunió extraordinària de l'executiva per aquest dissabte. Preveu fer un anàlisi de la situació política i es posarà sobre la taula la idoneïtat de convocar noves accions pels pròxims dies.
 13:47 El director dels Mossos: «No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat». Pere Soler assegura que la policia catalana no renunciarà als seus "valors" en l'obertura del curs a l'Institut de Seguretat Pública. Per Isaac Meler.
 13:41 Les càrregues policials de l'1-O deixen 1.066 ferits: 23 d'ells més grans de 79 anys i dos menors d'11. El Departament de Salut publica un informe amb les dades de ferits entre els dies 1 i 4 d'octubre.
 13:39 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica. Informa Oriol March.
 13:38 El Parlament fixarà dilluns el ple per aixecar la suspensió de la independència. Junts pel Sí i la CUP es plantegen que tingui format monogràfic o bé de debat de política general.
 13:35 Junqueras assegura que el Govern està preparat econòmicament per a la independència. El vicepresident del Govern afirma que té lligat com pagar les nòmines públiques, els serveis públics, la supervivència econòmica de Catalunya i aconseguir crèdit per a la Generalitat.
 13:33 Barcelona en Comú impedeix que l'Ajuntament de Barcelona declari Felip VI "persona non grata". El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, defensa que aquest posicionament ara és "inoportú".
 12:52 Sànchez acusa l'Audiència Nacional de fer una «interpretació extravagant» de la llei. L'escrit de la seva defensa carrega contra la fiscalia i demana substituir la presó per la retirada del passaport o la compareixença periòdica al jutjat.
 12:13 Torredembarra declara persones no grates Felip VI, Mariano Rajoy i Juan Ignacio Zoido. El plenari celebrat aquest dijous ha aprovat una moció de la CUP on s'acordava demanar la dimissió del president del govern espanyol i d'altres responsables polítics de l'1-O. Per Jonathan Oca
 12:01 La Federació Espanyola expedienta el Reus per desplegar una senyera gegant. Expedient de caràcter extraordinari perquè pot incórrer en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància.
 12:00 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica.
 11:59 Mayor Zaragoza i la Comissió pel Diàleg es mobilitzen per «evitar el precipici». L'exdirector general de la Unesco participarà en un acte al paranimf de la UB en què es demanarà una sortida negociada al conflicte i "fugir de posicions extremes".
 11:59 El Senat validarà divendres vinent l'aplicació del 155. La mesa cambra alta iniciarà els tràmits dissabte mateix i la proposta del govern espanyol la debatran en un comissió formada per 27 parlamentaris en què el PP hi té majoria absoluta.
 11:27 La CUP afirma que declarar la República catalana és «l'única possibilitat» de defensar-se dels atacs de l'Estat.
Entrades anteriors »
Felip VI i la reina d'Espanya, en l'arribada a l'entrega dels premis Princesa d'Astúries | Casa Reial
01/01/1970
El rei apel·la a la "democràcia, les regles fonamentals i l'estat de dret" per donar suport a Rajoy en les hores prèvies a l'aplicació de l'article 155 | Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Antonio Tajani fan costat a l'Estat, carreguen contra "l'egoisme nacionalista" i sostenen que canviar fronteres "pot portar als inferns"
01/01/1970
Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració
01/01/1970
L'executiu preveu que l'Estat prengui mesures "quirúrgiques" que afectin competències claus de l'autogovern, des de l'estructura política i administrativa fins al comandament dels Mossos | "La Generalitat no desapareixerà", assenyalen al Govern en referència a una intervenció agressiva de l'autonomia que substitueixi alts càrrecs
Isaac Meler | 5 comentaris
01/01/1970
L'advocada del president d'Òmnium detalla a NacióDigital que l'Audiència Nacional pot tardar entre 15 dies i un mes en resoldre el recurs contra la presó preventiva
Carles Puigdemont i Jordi Turull, durant el consell nacional del PDECat | ACN
01/01/1970
El president garanteix al PDECAT que "posarà el play" i s'avança cap a un ple extraordinari en un termini de pocs dies | Membres del Govern consideren l'opció "menys dolenta" que hi hagi noves eleccions però ERC, Demòcrates i la CUP la rebutgen | Els partits preparen els quadres per la "fase resolutiva" si s'intervé l'autogovern