Duran i Espadaler treballen el territori de cara a les eleccions espanyoles

Els màxims dirigents d'Unió Democràtica intenten aixecar els ànims de la militància després del 27-S | El partit considera essencial obtenir representació al Congrés després de quedar fora del Parlament

Un cartell d'Unió a l'Hospitalet de Llobregat
Un cartell d'Unió a l'Hospitalet de Llobregat | Adrià Costa
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 10 d'octubre a les 10:45h
L'objectiu, ara, és donar "moral a la tropa", en paraules d'un veterà dirigent d'Unió Democràtica. Aquests dies, els dos màxims líders d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler, trepitgen territori. Han tingut ja diverses trobades amb militants de les comarques de Ponent i de Girona, i se'n preveuen més. El 27-S va suposar un cop dur per als democristians, que van quedar fora del Parlament. Però a Unió tenen clar que no poden disposar ni d'un minut per lamentar-se. El proper repte, definitiu, es diu 20 de desembre, dia de les eleccions generals.

El 17 d'octubre es reunirà el consell nacional en el qual Duran posarà el seu càrrec, president del comitè de govern, a disposició del partit. Tothom dóna per fet que serà confirmat i que, a més, li demanaran que encapçali la llista al Congrés de Madrid. La maquinària electoral d'Unió ja està en marxa. Fa pocs dies, es va reunir la permanent, el nucli més restringit de direcció. Ja estan escalfant màquines i ara toca evitar la dispersió dels militants que no han marxat amb Demòcrates de Catalunya.

Unió pateix per mantenir la seva presència territorial. Ha hagut d'afrontar baixes importants també durant i després de la campanya del 27-S. Dues regidores a Sant Cugat han anunciat el seu pas a CDC. Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser, ha abandonat el partit. A les comarques tarragonines, els alcaldes de Solivella, Enric Capdevila, de Maspujols, Josep Rabascall, i de les Borges del Camp, Josep Calatayud, han decidit també deixar Unió. Això explica l'esforç fet ara per Duran i Espadaler per intentar taponar la fuita de militants i quadres del territori.

De moment, més enllà de Duran, només està clar el nom del cap de llista per Tarragona. Es tracta de Martí Barberà, actual diputat a Madrid i cap de la intercomarcal del partit socialcristià a la demarcació.