Rubiales es nega a dimitir i el govern espanyol obre la porta al cessament

El president de la RFEF convoca una assemblea extraordinària per refermar-se en el càrrec i l'executiu estatal preveu portar el cas cap a la inhabilitació

Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu
Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Lluís Girona
23 d'agost del 2023
Actualitzat el 25 d'agost a les 8:29h
Si de Luis Rubiales depèn, no deixarà de ser el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Ni la pressió de pràcticament tots els grups polítics del Congrés, ni les paraules de Pedro Sánchez, ni l'ampli rebuig social són suficients perquè es plantegi la dimissió. Per això, des del govern espanyol ja s'obre la porta a una inhabilitació que comporti el seu cessament.

D'entrada, cal tenir en compte que la RFEF no és una institució pública i, per tant, no és tan fàcil cessar el seu president. Però hi ha una fórmula que sí que podria posar fi a la presidència de Rubiales i l'executiu estatal ja diu obertament que la posarà en marxa si no hi ha un canvi de rumb voluntari del dirigent canari. VictorFrancos, president del Consell Superior d'Esports (CSD), deia aquest dimarts a la nit en entrevistes a la Ser i a RAC1 plantejava la manera de fer-ho.

Si de l'assemblea extraordinària que ha convocat Rubiales per aquest divendres no en surt una dimissió, el CSD es reunirà en els pròxims dies, farà una "anàlisi jurídica" de la situació i decidirà si eleva el cas al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). És aquest òrgan qui pot determinar si l'actuació de Rubiales, en el polèmic petó forçat a Jennifer Hermoso, ha comès una infracció per la qual es mereix ser inhabilitat. Aquesta inhabilitació podria anar dels dos als 15 anys.

El CSD actua perquè ja ha rebut almenys tres denúncies contra l'actuació de Rubiales aquest passat diumenge. La primera la presenta Miguel Galán, president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol; la segona és de Xavier Estrada Fernández, exàrbitre i actual regidor d'ERC a l'Ajuntament de Lleida; i l'última ha estat la de Sumar. Si l'expedient és acceptat pel TAD, fins i tot el CSD podria apartar Rubiales de manera provisional.
Arxivat a