​Rufián i Baños animen a votar «sí» l'1-O: «És una oportunitat»

Unes 300 persones s’apleguen a la plaça del Pi de Ca n’Oriac amb un públic eminentment de parla castellana | El futur de l’economia domèstica, entre les principals preocupacions dels assistents

Acte de Gabriel Rufián i Antonio Baños a Sabadell
Acte de Gabriel Rufián i Antonio Baños a Sabadell | Juanma Peláez
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:26h
Votar pel Sí l’1 d’octubre és una oportunitat. Així ho han manifestat qui va ser cap de cartell de la CUP a les eleccions al Parlament de 2016, Antonio Baños, i el diputat sabadellenc d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, que aquest dimarts al vespre han aplegat unes 300 persones a la plaça del Pi, al barri de Ca n’Oriac de Sabadell. Amb un públic majoritàriament obrer i eminentment de parla castellana, han donat els seus raonaments per justificar un Sí al referèndum previst pel proper 1 d’octubre, basant-se sobretot en la millora de la capacitat de decidir què fer amb la nostra butxaca.

“Una urna i l’1 d’octubre suposen una finestra a l’oportunitat, i qui digui el contrari, menteix”, ha assenyalat Rufián. En aquests sentit, ha assegurat que la data serà la culminació d’un procés esgotador però extraordinari: “L’1-O no acaba res, comença tot”, ha afegit.
 

Acte de Gabriel Rufián i Antonio Baños a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


De fet, Rufián ha assegurat que el procés és l’únic fe a Mariano Rajoy, considerant que Pedro Sánchez no suposa cap alternativa positiva per a Catalunya, ni Albert Rivera és l’esperança blanca que alguns intenten dibuixar. “Les urnes són transparents, i en qualsevol elecció normal estan buides a les 8.00 hores, allà hi caben totes les opinions, el sí, el no, el blanc i fins i tot el nul, però en aquesta ocasió, la gent del no és tant il·legal com la del sí”, ha afegit Baños, en referència a la persecució judicial dels protagonistes del procés.

En aquest sentit, Baños ha remarcat que el país que es vol aixecar de nou s’ha de construir des dels barris, espais obrers com el que visitaven aquest dimarts i que han de ser l’impuls del nou Estat. “El 2-O tot seguirà igual, però tindrem més armes per lluitar, ara el que tenim és una Constitució que van fer 12 tios tancats en una habitació mentre a l’altra hi havia militars, no tindrem jutges franquistes”, ha afegit.
 

Acte de Gabriel Rufián i Antonio Baños a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


La trobada ha comptat amb un torn de consultes, i no ha estat exempt de polèmica la presència d’un reduït nombre de persones que han proferit crits contra els dos ponents i els assistents, que s’han arribat a encarar amb algun dels espectadors.
 

Gabriel Rufián i Antonio Baños amb Maties Serracant i Juli Fernàndez, Sabadell. Foto: Juanma Peláez