El PDECat crida els socialistes «orfes» a sumar-se al seu projecte polític i al procés

Marta Pascal, coordinadora general de la formació, considera que les sigles hereves de Convergència poden "abraçar perfectament" els militants del PSC que se sentin "orfes" | Assegura que el PDECAT serà "abanderat del diàleg" per trobar una solució política al procés català

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, en roda de premsa
La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, en roda de premsa | @pdemocratacat
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:24h
La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, ha estès la mà aquest dilluns als socialistes "desencantats" amb la decisió del PSOE d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy, que tornarà a ser president del govern espanyol gràcies a aquest gest. Pascal ha defensat, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció executiva del PDECAT, que el partit pot "abraçar perfectament" aquells militants catalanistes del PSC que se sentin "orfes" després de la decisió del comitè federal del PSOE.

La dirigent nacionalista ha apuntat que la formació hereva de Convergència representa el "carril central" del país, i ha insistit que seran els abanderats del "diàleg" per tal de trobar una solució política al conflicte obert entre l'Estat i la Generalitat. "Demanem [als militants catalanistes del PSC] que se sumin al procés", ha ressaltat Pascal, que ha denunciat que Espanya "no reacciona" i que, per tant, el camí independentista seguirà endavant. 

Sense estabilitat

Referint-se estrictament a la decisió que va prendre ahir el comitè federal del PSOE, la coordinadora general del PDECat ha destacat que abstenint-se estan fent costat a les polítiques que el PP ha dut a terme al llarg dels últims anys. En tot cas, Pascal ha destacat que la nou periple parlamentari neix sense estabilitat.

"Aquesta última legislatura ha estat nefasta per als interessos de Catalunya", ha destacat la dirigent nacionalista, que ha apuntat que el PDECat "seguirà treballant" perquè les polítiques governamentals tinguin "menys efecte" sobre Catalunya.