Trias, investigat per malversació pel pagament del lloguer del «banc expropiat»

A finals del 2014 l'Ajuntament va acordar amb els propietaris del local de Gràcia pagar uns 5.500 euros mensuals per evitar el desallotjament durant un any

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:37h

Xavier Trias, en una compareixença després de la suspensió del ple. Foto: Adrià Costa


La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d'investigació contra l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias per un presumpte delicte de malversació de fons públics en conèixer, a través dels mitjans de comunicació, que durant un any l'Ajuntament va pagar el lloguer de l'anomenat "banc expropiat" del barri de Gràcia, mentre estava ocupat.

Així, el consistori va subscriure a finals del 2014 un contracte de lloguer amb l'empresa propietària, Antartic Vintage, de Manuel Bravo Solano, i li va pagar 65.500 euros per un any de lloguer, per tal d'evitar el desallotjament dels ocupes, que s'havien establert a l'antiga sucursal de CatalunyaCaixa el 2011.

El pagament del lloguer es va fer mes a mes, fins que va expirar el contracte a finals del 2015, quan el nou equip de govern va decidir no renovar el contracte, cosa que ha provocat ara el desallotjament i aquest els posteriors aldarulls al barri.

Així, la fiscal provincial en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha ordenat a la policia espanyola que investigui els fets. Ara té sis mesos per decidir si ho porta a un jutjat.
Arxivat a