El PSC considera «paper mullat» la proposta de Junts pel Sí

La portaveu, Eva Granados, considera insuficient i inconsistent el pla de soc social que la coalició sobiranista ha proposat a la CUP

Eva Granados, portaveu del PSC
Eva Granados, portaveu del PSC | ACN
23 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:50h
La portaveu del PSC a la cambra catalana, Eva Granados, ha qualificat com a “paper mullat” la proposta d’acord de Junts pel Sí a la CUP. Després de dir que 270 milions d’euros afegits a les partides socials és del tot “inconsistent i insuficient” per afrontar les necessitats més urgents, ha qualificat de “coartada” el pla de xoc social i ha criticat que s’utilitzi la política social com a moneda de canvi per aconseguir una investidura.

Eva Granados ha reclamat que es destini una partida suficient per cobrir les necessitats de beques menjador i d’escoles bressol, així com l’aprovació d’un pla de xoc en salut que inclogui un màxim de 48 hores d’espera per a les visites del metge de família i de quinze dies per casos preferents. La portaveu del PSC ha detallat algunes altres mesures que reclamen els socialistes: la cessió obligatòria de 3.000 habitatges dels inscrits pels grans tenidors d’habitatge i estan en bon estat per lloguer social, així com dissenyar un seguit d’actuacions urgents en ocupació. El PSC també reclama l’inici de negociacions amb l’Estat per aconseguir un nou model de finançament l’any 2016.

Sobre el possible acord entre Junts pel Sí i la CUP i l’assemblea que celebrarà aquesta organització, ha afirmat que “no sé què passarà diumenge, però crec que no ho sap ningú en aquest país”.

Interpel·lada sobre l’escenari polític espanyol, ha assegurat que l’alternativa a les polítiques de Rajoy és Pedro Sánchez, i la solució a l’actual conflicte entre Catalunya i l’Estat passa per una reforma federal de la Constitució.  Granados ha rebutjat la possibilitat de donar suport, ni de permetre, amb una abstenció, la investidura de Rajoy.