L'Estat destina per l'any vinent poc més de 200.000 euros a la variant de Ribes i al túnel de Toses

Marc Prat es mostra “tranquil” tot i que veu “justet” que les obres comencin el 2010

Arnau Urgell
30 de setembre del 2009
Collada de Toses
Collada de Toses | Adrià Costa

Els tres trams de la N-260 rebran el 2010 poc més de 200.000 euros. Foto: Adrià Costa

Els pressupostos generals de l'Estat (PGE) incorporen tres partides dels projectes de nova N-260 entre Ribes de Freser i Puigcerdà. Corresponen als tres trams de l'obra -variant de Ribes, la vessant ripollesa de la collada (on hi haurà el túnel de Toses); i la vessant cerdana-. Globalment sumen 210.000 euros -dels quals només 10.000 són pel tram del túnel- d'uns projectes valorats en un mínim de 71 milions d'euros (túnel de Toses a banda).

Tot i que les partides pel 2010 són molt petites l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, mostra a ElRipollès.info la seva “tranquil·litat” pel desenvolupament dels projectes. “Hi hagut problemes administratius però en principi els projectes constructius els acabaran al març o l'abril” explica. A més recorda que es poden transvasar consignacions de partides diferents per tal de complir el compromís de l'Estat, que les màquines comencin tant bon punt els projectes finalitzin.

En el cas del túnel de Ribes el Ministeri espanyol de Foment manté que les obres començaran el 2010 tot i que Prat ho veu “justet”. “Malgrat el seu compromís veig més factible que sigui el 2011” conclou.

Partida per l'estudi informatiu de la N-260 entre Ripoll i Olot

El PGE també incorpora una altra partida per una infraestructura viària del Ripollès: l'estudi informatiu de la N-260 entre Ripoll i Olot. Es destinen vora 650.000 euros per un projecte que incorporarà les variants de Campdevànol, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

- Les inversions del PGE al conjunt de la demarcació (Gironainfo.cat)