ERC vol continuar sent el partit decisiu a Campdevànol

Jaume Garcia, cap de llista dels republicans, admet que s'han de centrar en repetir el regidor que tenen des del 1979

Arnau Urgell
28 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 10:06h
Jaume Garcia
Jaume Garcia | ERC Campdevànol

Jaume Garcia, candidat d'ERC de Campdevànol. Foto: ERC


Esquerra Republicana de Catalunya es planteja les eleccions de Campdevànol amb un doble objectiu: mantenir el solitari regidor que revaliden des de les eleccions de 1979 que els ha permès en diversos ocasions ser la força decisiva. Així ho admet el cap de llista Jaume Garcia que s'estrena com a candidat després d'accedir al consistori a mitja legislatura en substitució d'Helga Pujol.

Els republicans van presentar dissabte el candidat i la llista en un acte on hi va reaparèixer Joan Puigcercós, molt allunyat de l'esfera pública des de que va deixar la presidència del partit. La llista encapçalada per Jaume Garcia inclou en el número 4 Helga Pujol, candidata el 2011, i també destaca la presència de Jordi Salomó, regidor de CiU a la legislatura 2007-2011 així com Cesca Puigcercós, germana de l'exlíder dels republicans.

Garcia assegura que l'acord de govern amb la coalició nacionalista “s'ha complert bastant”. Això sí, quan se li pregunta per possibles pactes si ERC torna a ser decisiva –el gran objectiu dels republicans- es mostra prudent i recorda que “tot dependrà dels resultats”. Tanmateix, assegura que hores d'ara les relacions amb tots els partits són “força bones” i també –com ha fet CiU i la llista de MES- s'atribueix part de la responsabilitat per haver-ho aconseguit. “Tothom en fa bandera però l'important és que la situació hagi millorat”, explica a ElRipollès.info.

Candidatura d'ERC de Campdevànol. Foto: ERC


El cap de llista dels republicans malgrat assegura que la voluntat és “augmentar la representació” admet que primer han d'“assegurar” el regidor que mantenen des del 1979. No vol parlar si la CUP representarà una “competència” en aquest àmbit i recorda que fa quatre anys va ser ICV qui es va quedar fora del consistori. “Me n'alegraria molt que la CUP tingués representació perquè també vegin des de dins com es gestiona un ajuntament”, ha assenyalat.

Sobre els eixos del programa assenyala que una de les prioritats és l'ampliació del geriàtric, una proposta que el consistori va assumir per unanimitat a proposta dels republicans en el darrer ple. A més, assegura que cal mantenir una “política econòmica sostenible” que no posi en perill el futur del consistori.

Joan Puigcercós va reaparèixer a la presentació de la llista d'ERC de Campdevànol. Foto: ERC
 

Llista completa Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Campdevànol 2015
1. Jaume Garcia i Anglada
2. Toni Riera Masjoan
3. Jaume Bassaganya Guitart
4. Helga Pujol i Pons
5. Maria Rosa Bartrina Sala
6. Pere Caralt Guix
7. Jordi Salamó Serra
8. Xevi Tubau i Castanyer
9. Júlia Garcia Arboix
10. Cesca Puigcercós Boixassa
11. Maria Palou Arias

Suplents
 

Llista Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Campdevànol 2011

Llista Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Campdevànol 2007

 

Resultats eleccions municipals a Campdevànol 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia