Ramon Roqué confirma que optarà amb MES a un tercer mandat a Sant Joan

L'actual alcalde, després de deixar el PSC, buscarà revalidar el càrrec amb el nou partit socialista i sobiranista | La llista que combinarà "la continuïtat i les cares noves a parts iguals"

Arnau Urgell
16 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:51h
Ramon Roqué, en una imatge d'arxiu
Ramon Roqué, en una imatge d'arxiu | Marc Cargol

Ramon Roqué, en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell


Ramon Roqué optarà a revalidar l'alcaldia de Sant Joan de les Abadesses encapçalant una llista del Moviment d'Esquerres (MES). Era un secret a veus –que aquest mitjà ja havia apuntat- però que finalment s'ha confirmat a l'espera que a les properes hores es presenti la candidatura a la junta electoral de zona a Puigcerdà. La llista, en paraules de Roqué a ElRipollès.info, combinarà "la continuïtat i les cares noves a parts iguals".

Roqué és alcalde des del 2007. En les dues eleccions que ha guanyat, sempre per majoria absoluta, es va presentar al capdavant del PSC. A meitat d'aquesta legislatura tota la secció local es va donar de baixa en desacord amb la postura del partit sobiranista i es van acostar als moviments crítics que van acabar desembocant amb la creació de MES.

La candidatura ja està tancada i està previst que demà o dilluns s'entregui a Puigcerdà. Es presentarà –juntament amb el candidat- en un acte públic previst per la setmana vinent, segons ha explicat un Roqué que només ha detallat que en els deu primers llocs de la llista pràcticament hi haurà paritat entre "continuïtat i cares noves".

Es tracta de la segona llista de MES a la comarca en solitari –després de la de Campdevànol- mentre que a Queralbs aniran en coalició amb ERC. D'aquesta manera, la nova formació socialista i sobiranista té opcions reals d'aconseguir representació al Consell Comarcal.
 

Resultats eleccions municipals 2001-2007 municipi per municipi

Resultats municipals 2011-2007 a Sant Joan de les Abadesses

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia