Joan Freixa suma el tercer triomf seguit al Duatló de Núria

El corredor de Berga ha guanyat quatre vegades la competició del CE Terrassa amb sortida i arribada a Queralbs | Mariona Càtedra s'imposa en dones

06 d'octubre del 2014
Fontalba, punt de transició del Duatló de Núria
Fontalba, punt de transició del Duatló de Núria | CE Terrassa
Fontalba, punt de transició del Duatló de Queralbs-Núria. Foto: CE Terrassa

Joan Freixa és el rei del Duatló d'Alta de Muntanya de Catalunya. El corredor de Berga va encadenar aquest diumenge la seva tercera victòria consecutiva a Queralbs, la quarta en setze edicions. En categoria femenina va ser Mariona Càtedra la que va rellevar Ragna Debats, que havia guanyat tant el 2012 com el 2013 en la prova organitzada pel Centre Excursionista Terrassa.

El Duatló d'Alta Muntanya de Catalunya, també conegut com a Duatló de Queralbs-Núria, va aplegar poc menys de 200 participants. Consistia en un primer tram amb BTT, fins a Fontalba, on hi havia instal·lat el punt de transició. Allà començaven els 14 quilòmetres de cursa a peu, amb ascens inclòs al Puigmal –que mostrava la primera enfarinada de la temporada- i pas per Vall de Núria. La cursa acabava amb un descens d'onze quilòmetres recorrent la pista de Fontalba per acabar a Queralbs.

Freixa no va fallar i va complir els pronòstics encadenant la tercera victòria consecutiva. Ja tenia un marge de tres minuts i mig sobre Sergi Cardona a la primera transició a Fontalba. El corredor de Berga també va ser el més ràpid en el tram intermedi i això li va permetre augmentar la diferència a l'entorn dels deu minuts. Finalment, va arribar a Queralbs amb un temps de 2:43:03 mentre que Cardona ho va fer amb 2:53:57. Narcís Torroella va completar el podi (foto) amb 2:55:05.

En categoria femenina Mariona Càtedra va guanyar en una prova on només hi havia quatre dones. La corredora de Sant Feliu de Guíxols, segona l'any passat, va completar el recorregut amb 3:42:30, quasi set minuts més ràpid que Meritxell Figueras. Càtedra, del CTSJ Abadesses, va rellevar Ragna Debats –baixa per maternitat- que havia guanyat les dues darreres edicions. El podi femení el va completar Tabita Caballero amb 4:20:30.

Classificacions masculines Duatló Queralbs-Núria 2014 (pdf)

Classificacions femenines Duatló Queralbs-Núria 2014 (pdf)