Anuncien accions legals contra la reducció de jornada de les treballadores de neteja

Els delegats de personal de l'Ajuntament de Campdevànol denuncien les “actituds autoritàries i de menyspreu de l'alcalde”. Joan Manso justifica la mesura per “contenir la despesa”

Redacció
23 de gener del 2012
Conflicte laboral a l'Ajuntament de Campdevànol.
Conflicte laboral a l'Ajuntament de Campdevànol. | Arnau Urgell
Conflicte laboral a l'Ajuntament de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell

Conflicte laboral a l'Ajuntament de Campdevànol. Fa dues setmanes l'equip de govern va anunciar la reducció de jornada de les sis treballadores de neteja de la institució. La mesura no s'ha negociat amb els delegats de personal que han anunciat la possibilitat d'emprendre accions legals pel què consideren “actituds autoritàries i de menyspreu” per part de l'alcalde.

Joan Manso, per la seva banda, ha confirmat que pensen tirar endavant la mesura que suposarà la reducció de jornada d'aproximadament sis hores setmanals de les treballadores. Tot i evitar valorar el comunicat dels delegats de personal -possiblment es pronunciaran al llarg de la setmana- si que ha justificat la decisió de l'equip de govern per tal de “contenir la despesa”. Concretament, i segons la versió sindical, l'estalvi anual seria d'uns 13.000 euros amb la reducció de fins a 200 euros de salaris mensuals de 800 euros.

“No respecten els drets laborals més essencials”

Els representants dels treballadors no han volgut concretar a aquest mitjà quines accions legals emprendran després d'un comunicat molt dur en les que denuncien que l'alcalde campdevanolenc els “menysprea de manera reiterada”. Concretament lamenten que s'intenti modificar les condicions laborals d'horari i salari del personal de neteja sense informar i negant-se a obrir la mesa de negociació. Pels sindicalistes, l'actual equip de govern “no respecta els drets laborals més essencials” i denuncien que van amenaçar a les treballadores de neteja amb l'acomiadament si no acceptaven la reducció de la seva jornada.

Després de conèixer la proposta, els delegats de personal van presentar una instància per reclamar a l'alcalde que deixés de “menysprear-los” ja que qualsevol modificació de les condicions s'havia de negociar. Posteriorment, la setmana passada, es va produir una reunió que els representants dels treballadors han qualificat de “tensa” i en la qual no es van apropar posicions.

 Nota de premsa delegats de personal (pdf)