Recta final dels treballs de restauració i millora del Monestir de Ripoll

La Caixa hi ha invertit mig milió d'euros en el marc del Romànic Obert que deixarà 1,3 milions al Ripollès

Redacció
21 d'octubre del 2010
Cartells que anuncien els treballs al Monestir i a l'església de Sant Pere de Ripoll.
Cartells que anuncien els treballs al Monestir i a l'església de Sant Pere de Ripoll. | Arnau Urgell
Cartells que anuncien els treballs al Monestir i a l'església de Sant Pere de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Els treballs per arranjar la coberta del nàrtex que protegeix la portalada del Monestir de Ripoll seran els darrers que s'executin al monument gràcies a la inversió de mig milió de l'Obra Social de la Caixa. De fet, globalment el programa Romànic Obert suposarà fins al 2013 un cost d'1,3 milions per restaurar patrimoni a la nostra comarca.

Al Monestir de Ripoll el projecte servirà -a banda de l'actuació al nàrtex ben visible per la bastida que cobreix part de la façana- per restaurar la coberta de la capella de la Congregació, substituir l'aire condicionat que manté constant la temperatura i humitat a la portalada i realitzar estudis i prendre mostres de la pedra de la facçana i de la portalada per possibilitar futurs treballs de restauració. Tot plegat hauria d'acabar a finals de novembre. Paral·lelament, una altra inversió de mig milió d'euros de la Diputació de Girona serveix per restaurar el claustre.

La Caixa i el Departament de Cultura van fer aquest dimecres balanç del primer any d'execució del Romànic Obert que ha permès a la comarca restaurar els interiors i la portalada de Sant Cristòfol de Beget. Pel 2011 es preveu l'inici dels treballs a Sant Pere de Camprodon (150.000 euros), Santa Cecília de Molló (200.000 euros), Sant Esteve de Pardines (95.000 euros) i Sant Pol de Sant Joan (75.000 euros). També s'ha encarregat el projecte per consolidar una esquerda apareguda al claustre del Monestir de Sant Joan i eliminar-ne les humitats per valor de 100.000 euros.

Web del projecte Romànic Obert




La bastida per restaurar el nàrtex domina a la façana del Monestir. Foto: Arnau Urgell