Menú What The Food: Primer, segon i postres, per menys de 5 euros

Amanida Thai, costella de porc amb salsa de curri dolça i poma al forn amb crema anglesa

per Redacció
El Marc Grivé (el nostre Marc Ribas, però molt més guapo i fort) ens proposa un menú amb primer plat, segon plat i postres... Tot per menys de 5 euros. El secret? Comprar productes de proximitat i econòmics i treballar-los com el que són, de màxima qualitat.



Primer plat, amanida thai


Una amanida molt fresca, bona i molt barata. Té el punt cítric i picant que la fa diferent, exòtica. Feu-la i quedareu com uns cuiners experimentats... Gairebé hipsters!

 Què necessitem? (1 persona)

Carabassó
Llimona
Bitxo
Gingebre
Sucre
Llavors de sèsam (el que tinguem a l'armari)
Salsa de peix
Cacauets
Coriandre
 
 Elaboració de l'amanida thai

Amb un pelador, fem làmines de carabassó (fines, com si fos un carpaccio). Afegim tots els altres ingredients: llimona, bitxo, gingebre, sucre, llavors de sèsam, salsa de peix i finalment el coriandre.

Consells
No us passeu amb cap ingredient. Són tots potents, us farien malbé el plat.
 

Segon plat, Costella de porc amb salsa de curri dolça


Només amb un parell d'hores de forn, sense pràcticament preparació prèvia, teniu un 'platassu' que semblarà cuinat per la iaia.



 Què necessitem?

Costella de porc
1 Cervesa
Llorer
Sal
Pebre
All
Salsa de curri dolça
Julivert

 Elaboració de la costella de porc amb salsa de curri dolça

Posem la costella en una safata per anar al forn i la cobrim amb cervesa, aigua, sal, pebre, una fulla de llorer i dos alls.
Posem al forn a 180 graus unes 2 hores, fins que la carn estigui molt tendra. 
Pintem la part de la carn amb la salsa de curri dolça i l'ajuda d'un pinzell i posem al forn a 180 graus. Repetim l'operació cada 5 minuts, 3 o 4 vegades, fins que es caramel·litzi la salsa.
Emplatem i decorem amb julivert per sobre.
 

Postres exprés de poma al forn (microones) amb crema


Amb només uns minuts de microones semblarà que heu estat cuinant les postres tot el matí.



 Què necessitem? (1 persona)

Llet
Ous
Llimona
Canyella
Midó de blat de moro (maizena)
Poma (golden)
Mantega
Sucre

 Elaboració de les postres exprés de poma al forn (microones) amb crema 

Posem llet a bullir amb canyella, pell de llimona (només la part groga, sense la part més blanca, que amarga). Quan està calent, afegim una mica de midó de blat de moro.
Posem un parell de rovells d'ou, sense la clara, en un bol, i els batem amb una altra mica del midó de blat de moro.
Barregem els ous i la llet. Remenem sense parar. Quan arrenqui el bull, començarà a espessir la crema. La retirem del foc.
Treiem 'el barret' a la poma i la buidem una mica i hi posem mantega.
Ho cobrim amb paper de film per aprofitar la mateixa aigua de la poma per cuinar-la.
Ho posem al microones amb potència a tope uns minuts (8 o 10, segons el microones).
Emplatem una part de la poma, posem la crema al damunt i afegim sucre. Si tenim cremador, el cremem, i si no, el podem caramelitzar a foc lent. Tapem amb el el barret de la poma al damunt.
Tirem una mica del suc que ha deixat la poma i la mantega al microones per sobre el plat acabat.

Consell si volem el sucre cremat però no tenim cremador
Posem el sucre en un pot a foc baix i deixem que es vagi desfent fins aconseguir un caramel.
Participació