Vídeo! És el shiitake un superaliment? És millor que el rovelló?

La nutricionista de What The Food ens aclareix si el bolet japonès shiitake és un 'superaliment' i si els que tenim a Catalunya tenen les mateixes propietats

per What The Food


El shiitake és un bolet xinès que també trobem a Catalunya... però de cultiu, perquè si volem anar a buscar shiitakes, hem de fer 11.000 kilòmetres per anar-lo a buscar. El nom shiitake vol dir fong del castanopsis (un arbre perenne que creix a l'Àsia). Diuen que té propietats nutricionals i medicinals.

Què té el shiitake que no tingui un bolet de Catalunya?


Sembla que en ser un aliment d'orient és més sa o més exòtic, però no té unes propietats úniques i exclusives d'aquest bolet, aquí tenim molts boelts amb les mateixes propietats; els rovellons, les trompetes de la mort, els camagrocs... Els nostres bolets (igual que els shiitakes), ens aporten proteïnes, hidrats de carboni, fibra, ferro, vitamina C... i molta aigua. I a més són molt baixos en calories! A What The Food sempre apostem per consumir aliments de proximitat...
Participació