La carn de 'wagyu' és un superaliment? Hi ha aliments a Catalunya amb propietats similars?

La nutricionista de What The Food ens aclareix si el wagyu és un 'superaliment' i si a Catalunya tenim algun substitut amb les mateixes propietats.

per What The Food


Segurament haureu sentit a parlar de la carn de Kobe o wagyu. Kobe és la regió on viuen aquestes vaques tan espectaculars - vindria a ser la denominació d'origen -, i wagyu seria la raça. Si heu trobat carn de kobe o wagyu per aquí - i a un preu raonable! - vol dir que o és un creuament o és carn de wagyu criada aquí feliçment però que no té res a veure amb aquelles vaques que tracten com princeses al Japó. Una carn de Kobe pot costar entre 100 i 300 euros el quilo.

Diuen del wagyu que és un superaliment perquè moltes propietats... És veritat? Segons la nutricionista de What The Food Georgina Hernando, "no crec amb aquest concepte de 'superaliment' tant extès a Internet. No té res que no ens aportin altres aliments. El wagyu ens aporta proteïna d'alta qualitat i minerals com el ferro i el zinc". 
 

Carn de Wagyu. Foto: Luis Rodriguez - Creative Commons


Què té el wagyu que no tingui la vedella dels Pirineus?


La Georgina Hernando ens troba un substitut del wagyu i de proximitat. "La vedella dels Pirineus (Indicació Geogràfica Protegida) és un aliment que ens aporta també les mateixes proteïnes i minerals. És una carn gustosa, tendra i amb un característic color que va del rosat al vermellós intens i, el millor de tot, no costa de 100 a 300 euros el quilo, sino que la trobeu a qualsevol mercat per 15 euros el quilo". A What The Food sempre apostem per consumir aliments de proximitat!
Participació