Recepta de postres

Dònuts saludables de farina de civada

És possible menjar dolç i menjar saludable. Us proposem uns dònuts d'exemple elaborats amb civada i molt nutritius.

per @hey_yuddies
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Menjar dolç no significa menjar malament o poc nutritiu. Una de les meves receptes preferides són els dònuts. Surten porcions petites, són ràpids de cuinar i és fàcil de controlar el temps de cocció. Resulten molt vistosos i es poden fer amb la cobertura que més us agradi. Us recomano que comenceu a educar al paladar i utilitzeu xocolata amb un mínim de 85% de cacau. 
 

Foto: @hey_yuddies


Ingredients per a 6 unitats 

1 ou 
80 ml de clares ( o un ou) 
2 cullerades de iogurt 
80g de farina de civada* 
10g de llevat químic 
10g de cacau 
Cobertura de xocolata 
Xocolata 
Oli de coco 
Si tens flocs de civada pots triturar-los per convertir-los en farina. 
Si no prens làctics pots utilitzar iogurt vegetal. Et recomano el  de coco, li aportarà un toc de sabor molt interessant. 
 

Foto: @hey_yuddies


Elaboració dels dònuts de civada
 
Abans de començar a preparar la massa cal escalfar el forn a 200 ºC, amb el programa de calor a dalt i a baix.
Bat l’ou i les clares, no cal fer-les a punt de neu. Afegeix el iogurt i torna a batre la barreja. 
Tamisa la farina (és opcional, però t’ajudarà a aconseguir una textura més esponjosa), i agrega-la a la barreja juntament amb el llevat. 
Afegeix la mescla al motlle i posa-la al forn durant 10-15 minuts. Baixa la temperatura a 185 ºC. 
Per fer la cobertura, posa en un bol les preses de xocolata i una culleradeta d’oli de coco.
Posa el bol al microones durant 1 minut i mig, sempre controlant que no es cremi. 
Treu els dònuts del motlle i banya’ls amb la xocolata, col·locant-los sobre paper de forn. 
Deixeu-los refredar fins que la xocolata s’hagi solidificat, els podeu reservar a la nevera per anar més de pressa.
Participació