Els plàtans es poden conservar fins a una setmana a casa | Arxiu Nd
VIRALS

Saps com conservar els plàtans a casa perquè la pell no es faci negra?

Combinant hores de nevera i hores fora, la fruita durarà fins a una setmana

per NacióDigital
Els plàtans es poden conservar fins a una setmana a casa | Arxiu Nd
El plàtan és d'aquelles fruites que tenim tot l'any a casa, però a la tardor es converteix en una de les més consumides. Quan els comprem, si no ens agraden molt verds, sempre dubtem on els hem de guardar: fruitera o nevera? D'una manera la pell es queda molt negra i, de l'altra, madura massa ràpid.

A Catalunya hi ha un empresari que es dedica exclusivament a la maduració dels plàtans. És el José María Ruiz, de Plátanos Ruiz, i explica un consell amb dos passos per guardar i conservar els plàtans a casa de la millor manera.

1. Posar els plàtans a la nevera. Ruiz recomana posar la fruita a una bossa de paper o de plàstic i, just arribar a casa, posar-los a la nevera. Així, explica, baixarà la temperatura però es mantindrà estable al voltant dels 11 o 12 graus i, per tant, la pell no es farà negra.

2. Treure'ls abans d'anar a dormir. Controla quina és la part més fresca de la cuina i posa-hi els plàtans en un bol just abans d'anar a dormir. L'endemà, quan esmorzis, retorna'ls a la nevera fins la nit.

Amb aquest petit truc, senzill i no gaire costós, els plàtans poden durar gairebé una setmana a casa conservant l'aspecte i la qualitat. Recorda, però, que sempre han d'estar embolicats amb plàstic o paper.
Participació