​​Recepta de tàrtar de salmó

Deliciosa combinació del salmó amb el toc cítric de la llima, el punt salat de la salsa de soja i la frescor del gingebre i del cibulet.

Res de mirin, miso, shisho, kimchi… Un tàrtar fet amb ingredients que segur que tindreu a la nevera o, sinó és el cas, trobareu fàcilment a qualsevol botiga. Un plat amb un toc oriental que acostuma a agradar molt… El salmó és un peix blau, greixós, de textura agradable, que combina de manera excel·lent amb els ingredients de la recepta; té el toc cítric de la llima, el punt salat de la salsa de soja i la frescor del gingebre i del cibulet.



Què necessitem?(4 persones)

600 gr. de salmó 
3 cullerades de salsa de soja 
1 cullerada petita de gingebre ratllat 
1 cullerada petita de ratlladura de llima 
1/2 cullerada de cibulet picat 
Oli d’oliva Verge Extra 
Un pa de xapata petit 
Sal 
Anet sec 

Preparació del tàrtar de salmó:

Primer preparem el salmó. No ha de tenir cap espina i li traiem la pell. 
Un cop net, el tallem en daus petits i el reservem en un bol. 
Pelarem i ratllarem una mica de gingebre fresc i l’afegirem al salmó. També hi posarem la ratlladura de llima, el cibulet picat ben fi i la salsa de soja. 
Tirem una mica d’oli. Ens farà el plat més agradable i cremós. 
Ho barrejarem tot bé amb cura. 
Emplatarem el tàrtar amb l’ajuda d’un motlle i el decorarem amb una mica de cibulet per sobre. 
Tallarem el pa de xapata en llesques fines. Hi tirarem una mica de sal, anet sec i un raig d’oli per sobre. Les posarem al forn a màxima temperatura fins que estiguin morenes. 
Acompanyarem el nostre tàrtar amb les torradetes.
 
Participació