Interior del restaurant barceloní Topik | Topik

Enganxada a la xarxa per les condicions laborals entre un periodista i un conegut restaurant

El periodista Antonio Maestre i el restaurant Topik, amb Adelf Morales al capdavant, s'han enganxat a Twitter per la situació laboral dels treballadors de la restauració

per Redacció
Interior del restaurant barceloní Topik | Topik
Tot ha començat a partir d'una piulada del periodista Antonio Maestre - lamarea.com, eldiario.es, la Sexta - on demanava les condicions laborals dels seus treballadors al propietari del restaurant Topik de Barcelona, Adelf Morales. Maestre és un periodista madrileny conegut per mantenir vàries polèmiques amb gent com Santiago Segura, Ana Rosa Quintana - on abans era col·laborador - o amb Iker Jiménez, entre altres.

Arran de la publicació d'aquest article a "El Español" on Adelf Morales, propietari del restaurant Topik de Barcelona, deia "que no em vinguin amb el conte que no hi ha personal a l'hostaleria, cosa que no hi ha són ganes de treballar. De dues persones donades d'alta a la Seguretat Social per començar, cap no s'ha presentat. És més fàcil estar a casa cobrant ajudes i veient Netflix”. Per a Morales, diu el text, el punt d'inflexió ha estat la pandèmia: “La gent s'ha adonat que està millor a casa. Abans de la Covid, poses un anunci i t'arribaven 100 currículums. Ara t'arriben uns 30 i de gent poc qualificada, sense experiència en hoteleria, que l'envien per provar a veure si cola”.


El periodista Antonio Maestre ha demanat valorar les condicions de treball a veure són veritat aquestes afirmacions d'Adelf i altres cuiners que surten en l'article.
 
I ha prosseguit piulant "volen tirar merda sobre els treballadors i s'ofenen quan hi ha periodistes que mirem per la classe obrera i l'únic que fem és no deixar-nos enganyar"... El propietari del Topik, Adelf Morales, que ha començat a rebre insults i amenaces, ha blocat al periodista.

  Adelf Morales ha acabat tancant el seu perfil personal de Twitter i també el del restaurant després de veure que desenes de perfils a les xarxes l'amenaçaven i l'insultaven. Des del perfil del restaurant havia publicat unes condicions laborals per 25 hores de treball amb 2 dies de festa que encara han encès més la xarxa.
 
 

Des del restaurant han donat per tancada la polèmica i han desitjat sort al periodista. En declaracions a cupatges.cat, Adelf Morales ha comentat que "hem rebut amenaces i insults molt greus i crec que no ens ho mereixem. Hem pagat sempre als treballadors, també amb pandèmia, i de la nostra butxaca sense poder ni obrir. Em pregunto on era tota aquesta gent - fent referència al periodista - en ple confinament mentre érem nosaltres els que pagàvem als treballadors amb diners de la nostra butxaca. I tant els meus treballadors com els meus proveïdors cobraven perquè jo posava els diners sense poder obrir el meu negoci. Es parla només que els empresaris som uns 'negreros' i uns lladres, però tot això s'obvia".
Participació