Pixabay

Els millors panettones de l'Estat es fan a Sant Cugat i a Tarragona

Yan Duytshche (Millor panettone artesà de fruites) i Rafael Aguilera (Millor panettone artesà de xocolata) s’han proclamat guanyadors del concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona

per Redacció
Pixabay
Els pastissers Yan Duytsche i Rafael Aguilera s’han imposat als prop de 70 participants en el VI Concurs Millor Panettone Artesà de l’estat 2021, que organitza l’ Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.  

Els panettones guanyadors de fruites i de xocolata. Foto: Cedida


La pastisseria Dolç Par Yann Duytshche de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha guanyat en la categoria de panettone clàssic (de fruites). Duytsche, que ja va guanyar la primera edició del concurs l’any 2016, es va formar a l’École Hôtelière du Touquet-Paris Plage però la seva gran escola va ser Moulin de Mougins (3 estrelles Michelin) del xef Roger Vergé, on va exercir de segon de pastisseria. També va treballar a Baixas (Barcelona) i a l'establiment de Daniel Giraud, triat Millor Obrador de França. L’any 2006 va obrir la seva pròpia pastisseria, Dolç, on practica pastisseria d'autor, amb receptes pròpies i elaboracions sempre artesanals.

 

Els 2 guandonats. Foto: Cedida


Cal Jan, amb establiments a Torredembarra i al mercat de Tarragona, s’ha imposat en la categoria de xocolata. El lideren dos joves pastissers: Rafael Aguilera i Magí Rovira, formats a l’Escola de Pastisseria Hoffman i amb experiència al costat de professionals com Toni Viñas, Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Eugeni Muñoz. Fan pastisseria d’autor, moderna, i un dels seus punts diferencials son els seus creatius pastissos individuals.


La final del concurs s’ha celebrat al Gastronomic Forum Barcelona amb un jurat format per reputats professionals del sector.

Els pastissers guanyadors obtenen el guardó a l'establiment amb el ‘Millor Panettone Artesà de l’Estat 2021’, un premi de 1.000€ i la possibilitat de competir en la Copa del Món del Panettone de 2022.
Participació