El fricandó, plat favorit segons els jutges de la revista | CUINA

Aquest és el plat favorit dels catalans

El concurs organitzat per CUINA aglutina més de 15.000 vots per a una vintena de plats de la gastronomia del nostre país

per NacióDigital
El fricandó, plat favorit segons els jutges de la revista | CUINA
El fricandó és El Plat Favorit dels Catalans. El plat es converteix en el sisè guanyador del concurs organitzat pel CUINA i se suma a una llista gastronòmica de luxe. Els guardonats de les edicions anteriors van ser l'escudella i carn d'olla, el pollastre pota blava, la coradella de Molins de Rei, el 'cebiche' i els caragols. En aquesta ocasió, s'han emès 15.000 vots durant tot el concurs per determinar que el fricandó mereixia el premi.

Des del 30 de setembre, vint plats han competit per convertir-se en el plat de festa favorit dels catalans i la final a quatre, que ha enfrontat el bacallà amb panses i pinyons, l'ànec rostit amb peres, l'espatlla de xai al forn i el plat guanyador d'enguany, ha escenificat una intensa batalla de vots per determinar quin era el millor plat.


La majoria de vots del jurat, format per Oriol Castro (xef del restaurant Disfrutar), Pep Palau (director de Fòrum Gastronòmic), Carme Ruscalleda i Judith Càlix (directora de la revista CUINA), han estat però pel fricandó i han determinat que en sigui el guanyador. Joseba Cruz, xef de Le Clandestin, era el defensor d'aquest plat de festa i ha recollit el premi en un acte en el qual hi ha hagut una representació molt nodrida dels 20 joves xefs que el CUINA va presentar amb motiu del vintè aniversari de la revista.

També hi ha assistit Carmel Mòdol, Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, que ha "destacat la força de la gastronomia catalana i els seus creadors".


Carme Ruscalleda ha recordat que "els catalans són tastaolletes, conservem tradicions culinàries dels grecs, els romans" i en la mateixa línia, Oriol Castro, xef del Disfrutar, ha assegurat que "la cuina creativa ha de viure de la tradició i, per tant, les dues poden conviure". 
Participació