1 de 10
Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

01/02/2023
«L’àmbit religiós és un d’aquells que més acusa el desinterès, la desinformació i la incultura en tot allò que afecta la diversitat religiosa més enllà de l’Església catòlica»
25/01/2023
«Puigdemont ha de tornar, no emmanillat, sinó amb tota normalitat, perquè el retorn sigui la imatge victoriosa d'un avenç simbòlic en la lluita per la llibertat»
18/01/2023
«Prestigiar la política, democratitzar la concepció del poder, disposar de dirigents preparats, amb sentit institucional no partidista i amb memòria històrica del país hauria de ser un objectiu col·lectiu»
11/01/2023
«Tenint sempre els Països Catalans com a unitat d’anàlisi, Francesc Fontbona ens fa viatjar arreu del territori observant-hi la pintura, l’escultura i les altres arts»
04/01/2023
«Estaria bé que Pedro Sánchez s'informés del contingut de la Constitució portuguesa, abans de tornar a retratar-se com un fatxenda indocumentat»
28/12/2022
«Joan Fuster ha estat la figura intel·lectual dels nostres temps amb una dimensió nacional més clara»
21/12/2022
«És una ofensiva total, en tots els fronts, per insignificants que puguin semblar, per a assimilar-nos i aconseguir que s’imposi un sol univers de referències: el seu»
14/12/2022
«Attali, sense dubtar-ho, va recomanar a Miterrand potenciar al màxim les seleccions nacionals esportives com a procediment per agrupar els ciutadans»
07/12/2022
«Podria ser el moment de promoure la regionalització interior de Catalunya, amb l’establiment formal de vegueries»
30/11/2022
«El país de Fuster és un país culte, en el qual la literatura, la música, les arts plàstiques, el cinema, la ciència i el pensament ocupen un lloc de privilegi»
Pàgina 1 de 61