En quin món vivim?

«La meva identitat i orígens no es toquen. Perquè no hi ha riquesa més gran al món que poder-se expressar i pensar amb plena llibertat. És un dret que hauria de tenir tot ésser humà»

per Xavi Llambrich Franch, 5 de març de 2018 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tinc 20 anys i no sé cap a on mirar. Si miro cap enrere i escolto el que m'expliquen els meus pares, no m'agrada gens. Per exemple, havien de parlar sempre en castellà, no podien disfressar-se si no era amb la cara destapada, no tenien llibertat per parlar sobre política i altres assumptes. 

Aquests només són alguns exemples que jo vaig trigar a creure'm, fins ara que ho seguim vivint igual. Perquè si mirem el present, segueix sent el mateix, i penso: "Quant els va costar als nostres avis i pares aconseguir la llibertat per arribar als nostres dies a la mateixa situació?". 


Que trist és no poder exercir una llibertat plena. Per exemple, si no sóc monàrquic, no passa res. Si escric, no he de tenir por del que escric; si dibuixo, no tinc perquè no poder expressar-me lliurement, si vull portar alguna cosa groga no ser assenyalat, i si vull disfressar-me de polític corrupte que no hagi de passar res. I sobretot, poder defensar la meva estimada llengua, el català, encara que parli i escrigui castellà, català , italià i anglès. La meva identitat i orígens no es toquen. Perquè no hi ha riquesa més gran al món que poder-se expressar i pensar amb plena llibertat. És un dret que hauria de tenir tot ésser humà.


No vull acabar sense esmentar un problema que ens incumbeix a tots, les pensions. M'agradaria que se m'aparegués el geni de l'Aladí, ja que li demanaria tres coses: salut, pau per a tothom i la tercera cosa que li demanaria, és que tots aquells que diguin que podrien viure amb 400 o 600 euros s'apliquessin les seves pròpies paraules i que haguessin de viure ells mateixos amb aquests diners. Us els imagineu vivint amb aquestes quantitats? Perquè jo no.

El pitjor és que els nostres pares que es maten a treballar no arribaran a cobrar-ho. I al jovent ens diuen que estalviem 2 euros per a la nostra vellesa, quan la gran majoria estem cobrant a 3 euros.

Crec que estem tots una mica bojos, o baixen a la Terra o ho tenim negre.

 

Xavi Llambrich Franch
Sóc un jove youtuber ebrenc amant del món audiovisual i del periodisme. Quan tenia 14 anys, la meva carta "El somni d'un noi de 14 anys" es va tornar viral, va ser publicada a la premsa tant de tirada provincial com nacional. Això em va motivar per seguir escrivint més articles d'opinió i altres textos. Tres anys més tard, als 17, vaig decidir fer el pas i em vaig fer youtuber. Ara mateix, compto amb gairebé 12.000 seguidors a les xarxes i milers de visites als meus vídeos. La meva motivació és escriure, escriure el sento, el que senten i sobretot transmetre i connectar amb la gent a través de les meves paraules. A Twitter @XaviBenigni.
@XaviBenigni
05/03/2018

En quin món vivim?

25/12/2017

La màgia del Nadal

11/08/2017

​Per a les persones més fortes

Participació