Per què Som Poble vam votar «no» a la proposta de pressupostos 2016?

«Els pressupostos no són únicament un document econòmic sinó que són, principalment, una eina política»

| 19/02/2016 a les 09:29h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/02/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ahir dimarts 16 de febrer, a les 18.00 hores, es va realitzar el debat per l'aprovació inicial del pressupost de l'Ajuntament del Vendrell per aquest any 2016.

Des de Som Poble vam votar en contra de la proposta presentada per l'equip de govern (PSC, CDC i ERC), tal com es va decidir en l'assemblea oberta que vam realitzar el passat divendres al Casal Popular Joan Mallofré. Aquest posicionament es basava en múltiples motius que intentaré resumir tot seguit.

Ens trobem amb uns pressupostos que, tal com ens han acostumat els diferents equips de govern que han gestionat el nostre municipi durant les darreres dècades, és poc transparent. Uns pressupostos que presenten 52 partides, 52!, per un valor de més 800.000 euros, sota el títol genèric d'«Altres despeses» o «Altres despeses diverses» que requeriran una tasca important d'arqueologia econòmica saber exactament en què es gasten aquests diners.

Uns pressupostos que són el reflex d’alguns acords aprovats durant els darrers mesos amb els que estem en desacord i que hem votat anteriorment en contra. I no hi vam votar en contra per simple estètica, o per simple postureig, sinó per consciència, perquè eren acords que enteníem que no responien a les necessitats del municipi i dels vendrellencs i vendrellenques, perquè eren decisions que consideràvem que no s’ajustaven a la realitat econòmica i social actual i de la nostra vila.

Uns pressupostos que reflecteixen la nova pujada de l'IBI aprovada per l'equip de govern durant l'aprovació de les ordenances fiscals d'enguany. Una pujada que preveu un augment d'uns 400.000 euros en els ingressos d'aquest impost i que, no tenim cap mena de dubte, hauríem pogut estalviar a la ciutadania amb una gestió eficient dels recursos públics hauria estat innecessària.

Ens trobem amb uns pressupostos que destinen gairebé 600.000 euros, gairebé 100 milions de les antigues pessetes, a partides relacionades amb els sous dels membres de l’equip de govern, amb les dietes i les indemnitzacions per assistir als plens i altres reunions dels regidors i regidores i amb les subvencions que rebem els Grups Municipals.

Per tal que tothom es pugui fer una idea de la magnitud de la xifra: l’equip de govern gastarà en partides relacionades amb els càrrecs polítics i els partits polítics l’equivalent al 47% del que preveu destinar a inversions per aquest any.

Parlem de les inversions. Hem d'invertir però prioritzant aquelles inversions que, o bé poden comportar un estalvi econòmic a curt i llarg termini, o aquelles inversions que poden comportar una revitalització econòmica de la vila, aquelles que apostin per reforçar els serveis socials de la nostra vila, o aquelles que comportaran un benefici pels vendrellencs i vendrellenques durant un període llarg de temps. I la realitat és que una part important de les inversions proposades i previstes per l'equip de govern per enguany no responen a aquests criteris.

Per un costat, descobrim que de l'1.200.000 euros reals pressupostats, 227.732,77 euros es destinen a l’adquisició d’un solar. Un solar situat a l'avinguda Palfuriana, just sota d'on es troba l'Hotel Natura Park, a prop de la plaça Germans Trillas. Un solar que es va comprar l'any 2008, just esclatada la bombolla immobiliària, per uns 3 milions d'euros, gairebé 500 milions de les antigues pessetes. Una barbaritat! Un solar que està catalogat com a zona verda i que es va acordar amb el propietari pagar cada any aquests gairebé 230.000 euros anuals fins a l'any dos mil vint-i-pico i que a cada vendrellenc ens haurà costat 80 euros. Considerem que aquest deute és il·legítim, ja que s'estan destinant uns recursos públics a una compra que no respon al benefici de la població i hipotecant, durant molts anys, la capacitat d'inversió del nostre ajuntament. De fet gairebé el 19% del que l'Ajuntament destinarà a inversions aquest 2016, es destinarà a la compra d'aquest solar.

Continuant amb les inversions ens trobem que l'equip de govern vol destinar 400.000 euros, el 33% del que es destinaran a inversions, a la realització d'un pàrquing asfaltat a la zona del Botafoc, just al costat de la Riera de la Bisbal. A un espai que el vigent Pla General d'Ordenació Urbana dóna la qualificació urbanística, de parcs i jardins, és a dir, una zona verda. L'any 2007 es va aprovar una modificació puntual permetent en una franja d'aquest terreny que el subsòl es dediqui a aparcament. Un aparcament que en tot cas hauria de ser soterrat i amb una superfície inferior als 4.000 metres quadrats.

És cert que la Llei d'Urbanisme permet que «de manera temporal i esporàdica» un terreny es pugui ocupar per altres usos, sempre i quan sigui per a la prestació de serveis públics, entre ells l'aparcament públic. Aquest mateix article, deixa ben clar però que l'autorització d'aquest ús provisional no comporta l'incompliment de l'obligació de destinar els terrenys a les finalitats determinades pel plantejament urbanístic.

Però hem de tenir en compte que les obres d'urbanització del Botafoc van finalitzar el 2008 i que des d'aleshores el seu ús ha estat el d'aparcament. Per tant, difícilment es pot justificar que aquest ús s'hagi donat de forma esporàdica o de forma temporal, tal com diu la llei. Més aviat amb aquesta obra que projecta l'equip de govern, tenim la sensació que es vol donar a aquest terreny que no serà provisional saltant-se així la normativa urbanística.

A més a més cal recordar que, per més inri, que el passat 24 de desembre, no fa ni dos mesos, en aquest ple vam aprovar definitivament el Pla de Mobilitat 2015-2020. En el document D4 d'aquest Pla es presenten diverses propostes en referència a la situació de les zones d'aparcament del municipi:

— Es proposa la cerca d'alternatives a les places d'aparcament en zones qualificades de zones verdes per tal de restaurar-les com a tal en un termini de 4 a 6 anys. Entre elles la zona del Botafoc on es vol fer el pàrquing.

— Aquest Pla de Mobilitat també proposa una sèrie d'ubicacions per a nous aparcaments públics de dissuasió. I proposen fer un pàrquing al Botafoc, però just a la part de dalt del terreny catalogat com a zona verda.

— El mateix Pla també estableix la redacció d'un Pla d'Aparcaments Municipal que sigui coherent amb les determinacions del propi Pla de Mobilitat i que incorpori un estudi exhaustiu de la demanda d'estacionament i sobre la viabilitat tècnic-econòmica de la implantació dels diferents emplaçaments.

I per acabar, en el mateix ple també es va aprovar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral per participar en la convocatòria dels fons FEDER. El document establia l'eix de la Riera de la Bisbal com un dels dos eixos urbans que han d'articular i cohesionar el nucli del Vendrell. Estableix, a més a més, que al voltant d'aquests dos eixos les actuacions han de prioritzar, entre diferents aspectes, les àrees verdes.

És a dir, estem parlant que per un costat, l'equip de govern es vol saltar les propostes d'un Pla de Mobilitat, realitzat amb la participació de molts veïns i veïnes i de personal tècnic, quan ni fa ni dos mesos que va ser aprovat de forma definitiva pel ple municipal. De què serveix fer processos participatius si després l'equip de govern no compleix el que proposa?

I per altra banda, com podem gastar 400.000 euros en realitzar un projecte en un terreny on el nostre propi ordenament urbanístic no permet que es faci? En un terreny on el nostre Pla de Mobilitat esmentat estableix que, i també la Llei d'Urbanisme, haurem de revertir al seu ús com a zona verda en un termini de 4 a 6 anys? En la situació econòmica que pateix el nostre municipi volem gastar 400.000 en un projecte que ens haurem de carregar en un termini de temps relativament curt, sense comptar amb el que ens costarà retornar aquest espai a zona verda? Nosaltres tenim clar que no.

Els pressupostos no són únicament un document econòmic sinó que són, principalment, una eina política. Una eina on l’Ajuntament indica quines són les seves prioritats, on vol incidir més, cap a on vol anar...i tenim ben clar que aquests són uns pressupostos continuistes amb la gestió de les darreres dècades. Tenim la sensació que l'equip de govern no té un projecte o un model de ciutat clar. O que com a mínim allò que de paraula expressen públicament no coincideix després amb el que després fan.

Com es pot dir de forma continuada, per exemple, que hem d'apostar per transformar els barris marítims en un dels motors econòmics de la nostra vila, potenciant un model de turisme de qualitat i en canvi destinar únicament 50.000 a inversions en aquests barris? De què serveix invertir 80.000 en promoció turística, com va recordar ufanosa la Sra. Eva Serramià si no invertim de forma prioritària en recuperar la dignitat dels nostres barris. Què promocionarem? El Brisamar? El Parc Tabaris?

Deia l'alcalde que l'equip de govern ha de prioritzar i que amb el Pla d'Ajust i la situació econòmica actual el marge de maniobra és limitat. Li vam recordar que té tota la raó, però que és una decisió política prioritzar en un àmbit o en un altre. És una decisió política que destinin més diners, 60.000 euros, a subvencionar els partits polítics amb representació al consistori, que a la inversió als barris marítims. És una decisió política destinar més diners a subvencionar els partits polítics que a les subvencions per ajudar a pagar l'IBI a les persones amb menys recursos (40.000 euros).

Uns pressupostos que ells qualifiquen de socials. I és cert, han destinat 200.000 euros més als serveis socials municipals. Però és cert que estan incomplint un acord de ple pel camí.

Si ho recordeu, després d'una campanya molt crítica de denúncia realitzada des de Som Poble, vam aconseguir eliminar els càrrecs de confiança de l'Ajuntament. El passat 1 d'octubre és a debatre al ple una moció que demanava destinar els diners que ens havíem estalviat a reforçar l'estructura de serveis socials. Durant el debat es va aprovar una esmena que establia que, abans de destinar tots aquests diners sense saber si en calien tants, o si calien menys, o si en calien més, que es realitzés un informe que digués quines eren les mancances i la necessitat de recursos dels serveis socials municipals, i que les quantifiqués per tal de tenir-ho en compte de cara a l'aprovació de pressupostos. Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat i l'alcalde va assegurar que estaria fet abans del debat pressupostari.

Un mes després, i en l'àmbit de les negociacions de les ordenances fiscals, l'equip de govern va acordar amb Podemos la seva abstenció al debat de les mateixes, fet que assegurava l'aprovació de la proposta del govern, a canvi de destinar 200.000 euros a ajuts per ajudar a pagar l'IBI a les famílies més necessitades.

I a partir d'aquí l'equip de govern es va «oblidar» de l'informe acordat per unanimitat amb totes les forces polítiques amb representació. Primer ens van fer arribar un pla estratègic que, òbviament, no tenia res a veure amb el que s'havia acordat, i posteriorment, tot just fa poques setmanes, se'ns va fer arribar un nou document després de les queixes d'alguns dels partits. Un nou informe que tampoc tenia res a veure amb el que s'havia acordat, sinó que bàsicament explicava i justificava a què es destinarien els 200.000 euros acordats amb Podemos. Un informe que no establia la necessitat de contractació de nou personal quan en converses amb el cap d'aquest departament mantingudes aquest estiu, ens va assegurar que la principal necessitat de l'àrea era la contractació de més personal més que la de més diners. Un informe fet a mida per justificar una decisió política.

És a dir, que l'equip de govern destinarà més diners als serveis socials municipals, sí. Però continuarem sense saber quines són les necessitats reals de recursos del mateix departament.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Interessant reflexió
Antonio Garcia Leal , 19/02/2016 a les 21:02
+1
-1
Interessant reflexió senyor Suan sobre els pressupostos, en algunes cosses estarien d'acord i en altres no.

Parla vostè de l'aparcament de ens ha costat 3 milions d'euros, i estic d'acord amb que es desproporcionat el cost, fins i tot massa car diria jo, però que ens proposa, deixem de pagar?.

Pel que fa a la seva denuncia sobre la falta d'un informe que avali els diners destinats a serveis socials, estic d'acord, però heu aconseguit que 200.000 € vagin a serveis socials, en comptes d'anar a la butxaca d'un càrrec de confiança, això es millor que res, encara que l'entec.

Parla de l'inversió en l'aparcament de el Botafoc, i del pla de mobilitat, no el vaig veure mai a les reunions del pla de mobilitat a les que jo vaig assistir, ni el dimecres a la reunió del pla, defensant això. Estaria be que hi vagi de quan en quan a dir-lo.

Pel que fa a les inversions a les platges, jo com a representant veinal ja li dic aquí ni 5 ni 10 ni 100 tots volem inversions en els nostres barris que els millorin, si ells les tenen, per que nosaltres no. Per lo tant crec mes coherent que facin uns pressupostos participatius.
I pel que fa a les platges, primer han de fer, es acabar amb les inundacions crec jo, que això es vergonyós.

I la seva posició respecte, als diners que es gasten del erari en els partits polítics, jo tinc l'opinió que el moviment es demostra caminant i per això el millor que pot fer es renunciar als cales que li paga l'administració en benefici de els serveis socials per exemple o crear una beca menjador pagant, o beques per llibres, no es tan difícil, l'únic que es necessita es tenir voluntat de fer-ho.

I en general li diré, la política local son els problemes de la vida cotidiana de la gent.

Rebi una salutació.

Antonio Garcia Leal
Secretari del Tancat III



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Rubén Suan
Regidor Portaveu del Grup Municipal Som Poble-CUP-PA i militant de la CUP del Vendrell
01/01/1970
El Patronat de Turisme de la Diputació celebra la notícia d'EasyJet i destaca la capacitat d'atracció turística de la Costa Daurada en el mercat britànic
Jonathan Oca
01/01/1970
Tots els caps de llista i la número de 2 de Cs han participat en el programa dirigit per Xavier Graset per posar damunt la taula els projectes pel territori
La central nuclear de Vandellòs | Jonathan Oca
01/01/1970
L'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs assumirà el cost de la presència policial, que superarà els 8 MEUR anuals
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 23:25 Anna Gabriel: «On son els cínics que exigien garanties democràtiques per a l'1-O, i ara callen?»; informa Pere Fontanals. 
 22:26 LA CARAVANA. El vers lliure d'Albano Dante Fachin se suma a la partitura independentista. L'exdirigent de Podem debuta en un acte d'ERC en l'espai on el 2015 es va presentar CSQEP i ja té previst participar en altres mítings dels republicans i la CUP amb un discurs crític amb el posicionament equidistant dels "comuns". Ho explica Roger Tugas.
 22:12 ÚLTIMA HORA Ingressat el jutge de Barcelona que investiga l'1-O. El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal.
 21:45 ​Xavier Garcia Albiol diu que l'Estat «no permetrà» que Carles Puigdemont faci cap «espectacle» si torna a Catalunya. El candidat popular visita Sabadell i fa una trobada amb militants en un bar del nord. Assegura que el president destituït viu "Matrix".
 21:44 LA CARAVANA. Pilarín Bayés, una llonganissa i les «nines russes» de Junts per Catalunya. La il·lustradora, acompanyada d'un gorro inconfusible de color groc, debuta en un míting de la candidatura de Puigdemont. Per Oriol March.
 21:37 ERC recupera el rol de Junqueras i Puigdemont promet tornar: duel obert pel vot sobiranista. Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de tornar de Brusse·les i ser empresonat si guanya el 21-D. Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira. Informa Joan Serra Carné.
 21:36 Xavier Domènech ataca Inés Arrimadas per captar el vot obrer: «Si guanya Ciutadans és una victòria per a Aznar». Els "comuns" adverteixen que la formació taronja és el "revers obscur" del procés independentista. 
 21:31 Arcadi Oliveres, a la CUP: "Ens hem precipitat. Hem de dialogar amb altres pobles d'Espanya". L'impulsor de Procés Constituent considera que  l'independentisme s'ha "il·lusionat massa" i insta a "digerir i millorar" el procés.
 21:01 Josep Rull lamenta la manca «d'igualtat de condicions» per tenir la llibertat d’expressió «limitada». Ho ha dit en el primer acte oficial en campanya del candidat de Junts per Catalunya al Vallès, a Sabadell. 
 20:48 
 20:48 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral permet a Jordi Sànchez i Joaquim Forn fer campanya des de la presó. L'organisme accepta que puguin enregistrar missatges però no els autoritza a sortir al carrer.
 20:46 Prohibeixen realitzar un acte de campanya de les forces independentistes a la Universitat de Barcelona. La plataforma Universitats per la República afirma que buscaran un lloc "alternatiu". 
 20:45 Jordi Turull, a Vic: "Vam sortir de la presó amb vestit i corbata perquè ho vam fer amb la mateixa dignitat amb la qual vam entrar a Estremera". Ho explica, des de l'Atlàntida de Vic, Oriol March.
 20:44 Inés Arrimadas crida a Sabadell a "votar en massa" per fer possible "el canvi". Informa, des de la cocapital del Vallès Occidental, Pep Martí.
 20:34 Eduard Pujol, des de Vic: “Ja va sent hora que ens diguin si respectaran el resultat del 21-D”. El portaveu de Junts per Catalunya compara el 155 amb un corc que “s’ho menja tot”.
 20:34 Fachin debuta amb ERC: "Si no hi ha majoria independentista, guanya Rajoy, el rei i els 'piolins'". L'exdirigent de Podem avança que votarà un partit independentista i replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret". Inform Roger Tugas des del casinet d'Hostafrancs. 
 20:27 
 20:13 
 20:10 
 20:04 Aplaudiments a Vic per a la dona de Joaquim Forn, que ha assistit al míting de Junts per Catalunya. "Gràcies per demostrar aquesta fermes", assegura l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.
 20:03 Fachin replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret" i, tot i admetre que encara creu en l'Espanya plurinacional, afirma que "qualsevol possibilitat de parlar amb algú altre només és real si ets independent per decidir si vols parlar o no". 
 20:08 ENTREVISTA Xavi Milian (CUP): «Dir que el 21-D és un plebiscit és fer-nos trampes a nosaltres mateixos».  El cap de llista per Tarragona dels cupaires afirma que faran el boicot a la legislatura si el nou Govern no treballa per la República. Defensa que amb la llista unitària el bloc independentista no tenia més possibilitats d'aconseguir la majoria i ho exemplifica amb els resultats del 27-S. El reusenc considera que si realment es vol aconseguir un posicionament de la comunitat internacional, cal actuar i això només passa per la unilateralitat.
 20:02 Fachin admet l'estranyesa del fet que estigui en un acte d'ERC però arrenca els aplaudiments dels assistents quan clama que "ja n'hi ha prou de ser súbdits d'una dictadura hereva del franquisme".
 20:02 Tot a punt a l’Atlàntida de Vic perquè comenci el míting de Junts per Catalunya. Estrenen un nou vídeo amb Jordi Sànchez i Joaquim Forn com a protagonistes.
 19:55 El PP es resigna a ser la crossa de Ciutadans. Xavier García Albiol va iniciar la campanya a la cua en les enquestes i el PP es conformaria amb millorar tímidament els resultats del 2015. El candidat popular limita les seves aspiracions a ser "vicepresident amb Iceta o Arrimadas".
 19:47 Alfred Bosch defensa que qui es mereix "més confiança són aquells que es queden al peu del canó, que donen la cara, que no es mouen del seu lloc", en referència a Oriol Junqueras, en contraposició amb Carles Puigdemont, que va marxar a Brussel·les. Informa Roger Tugas.
 19:25 
 19:21 
 19:16 La Junta Electoral obliga l'Ajuntament d'Olot a retirar la pancarta dels presos polítics. A requesta del partit Ciutadans, que no té representació al consistori ni cap candidat a la comarca en els pròxims comicis.  El batlle acata l'ordre, però penjarà el llençol a can Joanetes cada cop que hi hagi una concentració solidària amb els empresonats.
 19:11 La jutge de l'1-O de Fonollosa dona la volta a la denuncia de l'Ajuntament i imputa l'alcalde. Eloi Hernàndez ha estat citat a declarar el 8 de gener en condició d'investigat "per desobediència" al jutjat d'instrucció 2 de Manresa.
 19:06 
 19:04 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral dona la raó al PP i troba excessiva la cobertura de TV3 de la manifestació a Brussel·les. La cadena recorrerà contra la decisió.
 18:45 CRÒNICA JxCat esquiva la pressió d'ERC per nomenar un candidat alternatiu a Puigdemont. El president sosté que tornarà a Palau si guanya les eleccions i la candidatura insisteix que l'únic motiu per anar a les eleccions és "restituir" l'executiu. Per Oriol March. 
 18:34 LA CARAVANA. La CUP es corda el «cinturó roig». El partit de l'esquerra independentista dedica la meitat dels mítings de la campanya a l'àrea metropolitana, una de les zones més importants de captació de vots; la contracrònica d'Aida Morales
 18:05 ÚLTIMA HORA El Tribunal de Comptes ordena embargar preventivament la casa d'Artur Mas.  El tribunal també demana que s'embargui la meitat d'un immoble d'Homs a Taradell i les finques d'Ortega a Barcelona, Rigau a Ribes de Fresser, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern.
 17:58 Així es cou la campanya d'ERC: entre la seu nacional, els coaligats, Brussel·les i Estremera; ho explica Roger Tugas. El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura.
 17:20 INTERACTIU Desplegar la República o acabar amb el procés? «Juga» amb els programes dels partits del 21-D; per Sergi Ambudio i Bernat Surroca.
 16:27 Iceta avala Parlon i acusa Puigdemont d'"obrir la porta a la violència". En un acte amb el món local, el regidor socialista a l'Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni destaca que Cs no tenen "ni punyetera idea" del que és governar i acusa als comuns de "riure les gràcies" a l'independentisme.
 14:58 LA CARAVANA Inés Arrimadas parla davant d'un empresariat que majoritàriament "vota" Miquel Iceta; La contracrònica de Pep Martí de la campanya de Cs.
 14:49 TVE haurà de compensar la CUP pel veto de propaganda electoral en favor dels presos. La Junta Electoral provincial dicta una resolució positiva per al partit de l'esquerra independentista.
 14:46 De denunciar amenaces d'independentistes a «Espejo Público» a participar en mítings de Ciutadans. Les noies que van obrir la polèmica sobre amenaces a la UAB ja no s'amaguen rere les càmeres del programa de Susanna Griso.
 14:30 Així planeja Puigdemont tornar a Catalunya: tots els condicionants del seu full de ruta; ho explica Oriol March. El president de la Generalitat està disposat a assumir el "risc" de ser detingut si guanya les eleccions o bé si pacta prèviament amb ERC una hipotètica investidura. Malgrat això, dirigents de Junts per Catalunya assenyalen que calen "garanties" i que el bloc del 155 accepti el resultat de les eleccions.
 14:10 Miquel Iceta exhibeix el múscul municipalista del PSC i reclama no dividir el país «en dos blocs». El candidat diu que no es «resigna» davant d'uns comicis polaritzats en un acte amb els principals dirigents socialistes del món local. Informa Esteve Plantada.
 14:06 VÍDEO L'emotiva rebuda dels treballadors de Territori a Josep Rull. El conseller es retroba amb els companys, una setmana després del seu alliberament.
 13:56 Arrimadas, al Cercle d'Economia: «L'única manera de mantenir Espanya unida és reformar-la»; informa Pep Martí. La candidata unionista eleva el to contra l'executiu del PP, al qual acusa de no haver comunicat "un projecte il·lusionant per a Espanya.
 13:47 La CUP denunciarà a Europa la «violència institucional» de l'Estat contra el procés. Informa Aida Morales. L'exdiputada cupaire Mireia Vehí anuncia que la formació presentarà a Ginebra l'Informe Minotaure del 78, per relatar la repressió de l'Estat davant de les principals organitzacions de drets humans. 
 13:42 LA CARAVANA Albiol no podrà portar Rajoy a passejar per Badalona (de moment). El partit envia per error l'agenda del candidat a la premsa i La Moncloa suspèn la visita del president espanyol al mercat de Llefià per motius de seguretat.
 13:37 ​Jordi Turull, molt contundent amb Miquel Iceta: «Mentre ell ballava, nosaltres érem emmanillats», informa Albert Segura. El conseller ha participat en un acte de campanya aquest dimarts a Sabadell.
 13:36 Sáenz de Santamaría: "Som el partit el qual confia la gent quan les coses estan difícils i ara, a Catalunya, les coses estan difícils. Aquesta és la nostra èpica". I afegeix: "És inadmissible, el programa més anticatalà de la història de Catalunya és el procés, la independència".
 13:28 Santiago Espot es declara innocent i defensa la xiulada com a llibertat d'expressió. El president de Catalunya Acció declara en català a l'Audiència Nacional en el judici per la xiulada de l'himne espanyol a la final de Copa.
Entrades anteriors »
01/01/1970
El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal