L'Arquebisbat de TGN surt en defensa de l'assignatura de moral catòlica

per Redacció , Tarragona, 4 de març de 2015 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'assignatura de religió a les aules, al centre del debat. Foto: AjM


Aquest dimecres 4 de març, una setmana després de la polèmica generada pel nou currículum de l'assignatura de Religió i moral catòlica, l'Arquebisbat de Tarragona ha volgut sortir en la seva defensa. Segons la institució, «les frases s'han descontextualitzat amb un clar objectiu de desprestigiar l'assignatura», tal com ha assegurat en un comunicat.


L'Arquebisbat afirma que «l'assignatura de religió hauria de tenir el mateix número d'hores lectives que qualsevol altra optativa per tal de poder cursar-se amb rigor acadèmic». Sobre els continguts, asseguren que són diferents que els que es poden donar en una classe de catequesi, «a l'escola no es farà resar, però han de saber què vol dir pregar» i citen el BOE, «il·lustra els estudiants sobre la identitat del cristianisme i la vida cristiana». Des de l'Església catalana ja treballen per adaptar el currículum al territori «amb la voluntat d'evitar l'analfabetisme dels valors i de la cultura religiosa entre els infants i joves». Finalitzen el comunicat amb què el «principal objectiu» és «contribuir a l'educació integral de les generacions més joves que els ajudin a construir una identitat pròpia amb respecte i tolerància», diuen, «no n'hi ha cap altre».
 

 

Participació