ICV segueix sense veure bé BCN World

Els nous plantejaments urbanístics així com la despesa mediambiental centra les crítiques de la diputada Hortènsia Grau, present aquest divendres a la comissió de seguiment del nou Pla Director Urbanístic

per Redacció, Tarragona | 2 de març de 2015 a les 14:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada Hortènsia Grau, d'ICV-EUiA, ha indicat que, d’acord amb les dades de què es té constància, el Pla Director Urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic (Port Aventura i Barcelona World) s’haurà de redactar segons les condicions que ja ha especificat 'La Caixa' en la clàusula 7 de l’opció de compra. «En aquestes circumstàncies», ha dit la diputada, «tot el procediment d’aprovació del pla i les al·legacions que s’hi puguin presentar tindran molt de teatral, perquè per molt ben redactat que estigui ha de sortir el que altres ja han decidit».
 

D’acord amb les previsions actuals, s’augmenten 77 hectàrees de sòl urbanitzable i se’n perden 84’9 que abans eren no edificables, dedicades a zones verdes i serveis. El sostre d’edificabilitat s’augmenta des dels 742.920 metres quadrats a 1.603.833. La diputada ha afegit que «no cal oblidar que tots aquests metres quadrats provenen de terrenys que, en el seu dia, es van expropiar per raons d’interès públic. Ara han augmentat 10 vegades el seu valor, però no s’han canviat les indemnitzacions als propietaris originals». Els ajuntaments de Vila-seca i Salou i la Generalitat hauran de pagar els costos d'urbanització, que pugen a 200 milions d'euros.
 

I tot això, sense que s’hagin resolt els problemes mediambientals que genera el projecte. No hi ha previsions sobre l’eliminació dels residus, mentre que es constata que tant la depuradora de Vila-seca com el propi aqüífer de la zona ja estan al límit de la seva capacitat. «Caldrà fer un nou transvasament?», s’ha preguntat la diputada.

 

Participació