Centenars d'estudiants surten al carrer per aturar el '3+2'

Dues manifestacions han recorregut el centre de Tarragona amb dos finals diferenciats

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 26 de febrer de 2015 a les 15:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La vaga ha comptat amb dues manifestacions aquest migdia a la ciutat de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


Centenars d'estudiants han participat aquest dijous a Tarragona de la vaga convocada arreu dels Països Catalans. Tot i estar molt centrada en el '3+2' i, per tant, en el sistema universitari, la vaga també ha afectat a instituts i molts alumnes de secundària han assistit a les dues manifestacions, una del SEPC, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, i una altra del Sindicat d'Estudiants. Les dues han tingut una concurrència semblant -al voltant de dues-centes persones cadascuna- tot i que amb final diferent.


Per una banda, la del SEPC ha finalitzat al rectorat amb el lliurament d'un seguit de demandes al rector, que el mateix Josep Anton Ferré, de la URV, ha rebut i n'han parlat durant més de mitja hora. Segons els estudiants, Ferré ha acceptat ampliar el fraccionament del pagament de les matrícules, i ha garantit que no aplicarà el decret del 3+2. Mentre durava la reunió, un gruix important dels assistents a la marxa s'ha concentrat a la porta de l'edifici a l'espera de la sortida dels quatre estudiants, un del SEPC, un de l'Assemblea de Filologia Catalana, una de l'Assemblea de Psicologia i Educació, i una quart estudiant participant de les darreres assemblees informatives.

Pel que fa a la segona manifestació, convocada una hora més tard, ha acabat als Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat i ha comptat amb diverses intervencions de sindicats, plataformes i fins i tot d'un partit, Podemos, que ha tingut una presència significativa en aquesta mobilització. També han tingut paraules per als treballadors d'EMMSA, l'empresa de Constantí que després de tancar deixarà a un centenar de persones al carrer, i han mostrat el seu suport al comitè d'empresa de Coca-cola que des de fa mesos engega campanyes de boicot.


Segons el portaveu del SEPC, Marc Fontanet, «convoquem la manifestació perquè considerem que la reforma és un atac directe contra els estudiants i el professorat». En la mateixa línia anava Beto Matanza, portaveu del Sindicat d'Estudiants, que considera el 3+2 com una «barrera insalvable» entre estudiants i estudis superiors. Fontanet ha destacat la reducció de llocs de treball i l'encariment del preu de les matrícules, mentre que Matanza ha reivindicat un local, com ja demanen fa temps, «per donar una assistència digna als estudiants».

 

Participació