La Secuita i Perafort rebutgen l'extensió de secundària al Catllar

Mares i pares d'alumnes s'organitzen per provar d'aturar que enviïn els seus fills a estudiar 1r i 2n d'ESO fora dels Pallaresos

per Redacció, La Secuita i Perafort | 19 de febrer de 2015 a les 15:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les escoles velles del Catllar acolliran dues línies de 1r d'ESO el curs vinent. Foto: Cedida.


A finals de gener, mares i pares d'alumnes de 6è de primària de la Secuita i Perafort, van rebre la notícia que a partir del curs vinent, donada la massificació de l'Institut Els Pallaresos —centre de referència per a aquests municipis—, s'ubicaria una extensió d'aquest institut al Catllar. En aquesta extensió, ubicada a les escoles velles, en un edifici que necessitarà una inversió de, com a mínim, 250.000 euros, hi aniran a parar dues de les sis línies programades, amb estudiants provinents de la Secuita, Perafort i del mateix Catllar. Serà provisional i només per a alumnes de 1r i 2n d'ESO. A causa del poc temps que els quedava a aquests pares per buscar alternatives —la preinscripció és del 10 al 17 de març—, s'han començat a moure per evitar aquesta divisió dels alumnes segons procedència.


Segons un manifest sobre el qual ja estan buscant suports en forma de signatures, el temps de desplaçament s'incrementaria a més d'una hora mitjançant l'autobús escolar - ara és de cinquanta minuts - i els recursos pedagògics amb els que comptarien no serien els mateixos que els dels Pallaresos. Consideren que es tracta d'una decisió «precipitada», en tant que «fa quatre anys que es coneix la saturació de l'institut» i que «perjudicarà als nostres fills».

De moment, ja compten el suport dels seus ajuntaments, han reclamat una rectificació al Departament d'Ensenyament i a partir d'ara estan en procés de tramitar una queixa al Síndic de Greuges, traslladar-ho als grups parlamentaris i emprendre mobilitzacions.

 

Participació