Dos pitbulls que s'havien escapat del seu domicili maten un yorkshire

Els dos animals, catalogats com a raça perillosa, van atacar a l'animal a Campclar mentre era passejat per la seva mestressa | La Guàrdia Urbana de Tarragona ha interposat durant el 2014 més de 200 multes als propietaris de gosos

per ES/Redacció , 14 de gener de 2015 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Portar el gos en temporada d'estiu a la platja, entre els mesos de maig i octubre, i no tindre el gos censat a Tarragona, són les sancions més comunes que la Guàrdia Urbana de Tarragona ha interposat durant el 2014 als propietaris de gossos.

Segons el Diari de Tarragona, la xifra de multes interposades per agents ascendeix gairebé a 200 en el marc de la campanya de control de gossos que van dur a terme les diverses unitats dels agents. Així mateix, durant la iniciativa van identificar a 266 persones mitjançant la petició de la documentació als propietaris o bé després que s'haguessin produït algun atac, mossegada o alguna denúncia per molèsties veïnals i maltractaments.


Tindre el gos censat, requisit obligatori a Tarragona

En aquesta línia, la Guàrdia Urbana continuarà la campanya per la via pública, per això cal recordar que tindre el gos censat al registre municipal és un tràmit obligatori i tot i ser gratuït els agents van detectar 54 casos en els quals el propietari no ho havia dut a terme. Per una altra banda, no portar el gos lligat encara que estigui catalogat com a no perillós és la tercera sanció més interposada amb 16 multes amb un cost de 100 euros per cada una, seguida de 6 sancions per no recollir els excrements que ascendeixen a 250 euros.

Respecte als propietaris dels gossos catalogats com perillosos, sis propietaris han estat multats per portar-los sense morrió, set persones per no tindre la llicència, cinc propietaris per no disposar d'assegurança i una perquè un menor portava un gos perillós sense lligar.

Dos pitbulls, catalogats de raça perillosa, maten a un yorkshire a Campclar


En aquesta línia, dos gossos perillosos de raça pitbull es van escapar aquest passat dilluns del seu domicili de Campclar i van matar un altre gos de raça yorkshire. Tal com ha explicat el Diari de Tarragona els fets van succeir quan els dos pitbulls es van escapar del domicili del carrer Riu Llobregat i es van dirigir cap al carrer Riu Siurana on estava passejant la propietària del yorkshire amb el seu ca. Aquest va patir un atac per part dels dos gossos de presa que van posar fi a la seva vida sense que la propietària pogués fer alguna cosa. Fruit de l'incident la mestressa de l'animal mort va patir un atac d'ansietat i va ser traslladada al centre mèdic. Pel que fa a la propietària dels animals atacants va alertar a la policia de què s'havien escapat i la Guàrdia Urbana li va comunicar que els gossos havien matat a un altre animal.

Seguidament, una unitat de Salut Pública es va fer càrrec del gos mort i dels dos pitbulls que en aquests moments estan en custodia municipal a l'espera de comprovar que tinguin tot en regla, tal com les vacunes, el cens i la llicència municipal i si tot està en ordre, tornaran els animals al seu domicili. Per últim, la propietària del gos mort pot presentar els pròxims dies una multa per tal de ser indemnitzada per la mascota morta.

 

Participació