Un agent de la Guàrdia Urbana és condemnat a 22 mesos i mig de presó

Els fets es remunten al 2011 quan l'acusat formava part del cos de la Policia Local de Salou

per ES/Redacció , 13 de novembre de 2014 a les 17:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha estat condemnat a 22,5 mesos de presó pel Jutjat penal número 3 de Tarragona per tres delictes de calúmnies amb publicitat i un de denúncia falsa per uns fets que van succeir l'any 2011, quan l'agent formava part de la Policia Local de Salou.

Tal com ha explicat el Diari de Tarragona, la sentencia també dicta que l’agent que respon a les sigles A.P.P pagui 540 euros de sanció i a una indemnització de 100 euros a cadascuna de les tres persones perjudicades, totes elles pertanyents a la Policia Local de Salou: l'inspector cap, José Luis Gargallo; el secretari de l'Ajuntament de Salou, Francisco Alijo, i el responsable de recursos humans, Héctor Ripoll.


Tot i això, ambdues parts han estat d’acord amb la sentència, ja que per part de la defensa si l’acusat no comet cap delicte en els pròxims anys, no anirà a presó a causa del fet que la pena és inferior a dos anys. En aquesta línia, el consistori de Tarragona haurà d’engegar un procés per tal de depurar les responsabilitats en l'àmbit de la inhabilitació de l'agent condemnat. Segons ha declarat l’Ajuntament encara no tenen la sentència del magistrat i pel moment l'agent podrà exercir les seves funcions dins del cos, encara que el mateix guàrdia és coneixedor que serà inhabilitat de totes maneres tal com estableix l'article 48 apartat i de la *Llei 16/1991 de *Policies *Locals de Catalunya, que defineix com a falta molt greu «la conducta o actuació constitutiva d'un delicte dolós».

Segons fonts jurídiques consultades pel Diari, una falta greu pot acabar en diferents expedients disciplinaris: separació del servei, suspensió de funcions per més d'un any i menys de sis i amb la pèrdua de les retribucions. Encara que els fets condemnats es remunten a entre 2010 i 2011, quan el condemnat estava en la plantilla de la Policia Local de Salou, ha de ser el consistori tarragoní que ha d’actuar disciplinàriament, ja que ara està de servei en aquest cos.

 

Participació