Una tortuga gegant tria la platja de l'Arrabassada per pondre els ous

La zona està acordonada i els biòlegs estudien quines accions es duran a terme

per Notícies Tarragona , 26 d'agost de 2014 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vídeo que ha fet públic Tarragona Ràdio al seu web.

La platja tarragonina de l'Arrabassada ha estat el lloc escollit per una tortuga marina per pondre els seus ous. Segons ha avançat Tarragona Ràdio, aquest dilluns cap a dos quarts de dotze de la nit, la femella ha cavat un clot a la sorra amb les seves aletes posteriors i ha dipositat els ous. Al cap d’una hora ha acabat la feina, ha cobert el niu amb sorra i ha tornat cap al mar. La zona escollida ha estat just davant de la guingueta que toca a la Savinosa. En tot moment, agents de la Guardia Urbana de Tarragona han seguit el procés i han acordonat la zona.

Aquest dimarts al matí està previst que es desplacin fins al lloc biòlegs d’un centre de recuperació i conservació d’animals marins de Barcelona. Amb ells es decidirà que cal fer amb els ous, si convé traslladar-los a un lloc menys freqüentat o al mateix centre i establir també de quina espècie de tortuga es tracta.

Cal recordar que moltes tortugues estant protegides en tractar-se d'espècies en perill d’extinció i que el període d'incubació és d'entre 40 a 70 dies. Una franja de temps molt llarga si tenim en compte que els ous s'enfronten a perills com gossos, marees altes, traficants d'ous o banyistes que claven les ombrel·les o fan castells de sorra.
 
Ningú recorda haver-ho vist abans
 
Segons explica l'emissora municipal, els veïns de la zona de l'Arrabassada no recorden haver vist en els últims 50 anys en aquesta platja de la ciutat. Tampoc que els avis —alguns d’ells pescadors— hagin explicat d’haver-ho presenciat abans.

 

Participació