Tarragona fa una crida a la ciutadania per fer front al mosquit tigre

La campanya preventiva va començar a principis d'abril però es recorda que qualsevol contenidor amb aigua pot potenciar la reproducció de l'insecte

per Oriol Montesó / Tarragona Diari , 6 de maig de 2013 a les 14:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge ampliada d'un mosquit tigre. Foto: Cedida.

Els mosquits són alguna de les incomoditats de l'estiu. En els darrers anys, la fama d'un d'aquests insectes ha anat a l'alça tot i que les seves picades no comporten cap perill per la salut i ni tan sols transmeten malalties. Es tracta del mosquit tigre, una espècie invasora originària del sud-est asiàtic que va arribar a les nostres comarques fa ja uns anys. A diferència de molts dels mosquits més estesos i comuns el mosquit tigre pica durant tot el dia, especialment les femelles, que utilitzen la sang per nodrir els seus ous. Aquest els ponen en sec però a tocar de l'aigua. Per aquest motiu, qualsevol recipient amb una mica d'aigua és susceptible d'acollir ous de mosquit tigre.
 
Per evitar que aquestes larves es desenvolupin, l'Ajuntament de Tarragona ja fa més de set anys que encarrega a l'empresa SAHICASA les tasques de control i prevenció. L'u d'abril es van iniciar aquests treballs que duraran fins a finals d'octubre i que consisteixen en «fer una primera inspecció dels punts calents i un posterior tractament en aquells llocs que es considerin conflictius», segons apunta Josep Pérez, responsable de la campanya.
 
Amb tot, el conseller de Neteja Pública, Joan Sanahujes, alerta que «és impossible fer front a la proliferació d'aquesta espècie sense el suport de la ciutadania». En aquest sentit, el representant municipal ha demanat que s'evitin les acumulacions d'aigües no tractades com poden ser testos i plats o piscines en desús.
 
Des d'aquest dilluns s'informarà a través de les instal·lacions municipals, entitats i protectores d'animals sobre els consells generals per a la prevenció del mosquit tigre i què fer en cas de patir alguna picada. La informació també estarà disponible al web municipal i es faran accions especials d'informació en aquells punts detectats com a possibles focus de creixement que es troben dispersos arreu de l'àmbit municipal.

 

Arxivat a:
Societat, mosquit, neteja
Participació