Guerrilla de ganxet al Pla de la Seu

Les Ganxetes del Pòrtia finalitzen un curs de ganxet amb una acció de guerrilla davant de la Catedral de Tarragona

per Redacció, 4 de juliol de 2014 a les 10:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La barana de cinc metres va ser decorada amb elements de ganxet. Foto: Carmel Borràs

Les guerrilles de les Ganxetes del Pòrtia són ben conegudes a Reus, però aquest dijous les seves accions van arribar a Tarragona per primer cop. Ha estat de la mà dels alumnes de l'Escola d'Art de Tarragona que han realitzat un curs de ganxet, inclòs en la seva oferta de formació d'estiu, i en que les Ganxetes del Pòrtia van actuar com a tutores.


El Pla de la Seu va agafar un color diferent quan la guerrilla va començar a folrar una de les baranes que es troben en aquest punt, de cinc metres de llarg. L'acció va despertar l'interès de molts turistes i tarragonins que es van aturar en aquest punt per immortalitzar amb diferents fotografies aquest moment. L'acció, segons els autors, vol desvincular la idea de que el ganxet és una activitat de les àvies, i mostrar un ús més contemporani d'aquest.

Després de l'èxit i la bona rebuda d'aquesta guerrilla, els alumnes ja estan pensant en establir-se com a grup estable de ganxet a Tarragona, tal com les Ganxetes del Pòrtia ho fan a Reus.

 

Participació