Més de cinc-cents infants de Tarragona comencen els casals d’estiu

L’Ajuntament subvenciona les activitats i ofereix servei de menjadorper aquells nens i nenes que no poden accedir a un àpat diari

per Oriol Montesó / Tomàs Varga , 23 de juny de 2014 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament i la Fundació Pere Tarrès ofereixen 510 places en el marc dels casals d’estiu que tenen lloc en les escoles públiques de la ciutat des del dia 23 de juny fins al 25 de juliol. El Col·legi Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau ha estat un dels espais on s’han iniciat els casals d’estiu municipals. Nens, nenes, monitors i algun conseller han participat en els jocs que donen el tret de sortida un mes d’activitats. Enguany el fils conductors dels casals seran els pirates i el cinema. D’aquesta manera, els infants acabaran l’estiu creant la seva pròpia «pel·lícula de pirates».
 
Isabel Vergara, portaveu de la Fundació Pere Tarrès, explica que «durant tot el mes de juliol els nens treballaran aspectes educatius i lúdics a través de dos eixos d’interès: els més petits a través dels pirates i els més grans del cinema. I al final del casal presentaran un curtmetratge amb tot el que han treballat durant aquest temps».

 
Javier Villamayor, conseller de Serveis Social de l’Ajuntament destaca la voluntat dels casals de «facilitar a les famílies un instrument per a la conciliació de la vida familiar i laboral. No tothom té les vacances que tenen els nens i per tant aquest recurs és un recurs molt necessari per les famílies. I a més a més, és molt útil perquè els fills d’aquelles famílies que tenen una capacitat econòmica limitada no es quedin sense fer activitats d’estiu».
Com a novetat, s’amplia l’edat per participar als casals d’estiu que anava dels tres als dotze anys i enguany s’ofereix un grup nou per a nens menors de tres anys que es dur a terme a l’escola bressol La Taronja.
 
En els casals, de nou a una, els nens i nenes gaudeixen de gincames, activitats manuals per millorar la psicomotricitat dels més petits i altres entreteniments que ens descriu el director del casal, Jordi Balada: «cada dia farem activitats, manualitats i jocs esportius i populars perquè la canalla s’ho passi bé. A més a més, un dia a la setmana fem una sortida que pot ser anar a la platja, excursions al Pont del Diable o al CosmoCaixa».

 

Participació