El Vendrell capital de la música clàssica del 12 juliol al 23 d’agost

El Festival Internacional de Música Pau Casals arriba a la seva 34a edició amb una àmplia oferta musical.

per NacióTarragona , 23 de juny de 2014 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Cor Jove Nacional de Catalunya, l’Orquestra Camerata XXI, SVÄNG quartet d’harmòniques, la pianista Kathia Buniatishvili o el violoncel·lista Julius Berger són només algunes de les propostes d’enguany.


Els concerts tindran lloc a partir de les vuit del vespre, i l’horari variarà depenent de l’actuació. La major part dels recitals se celebraran a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, Av. Palfuriana, 52 (Sant Salvador), tret del concert del dia 9 d’agost, de Jan William Jansen (orgue), que tindrà lloc a l’Església parroquial del Vendrell, i els concerts del Festival Jove-Música als Jardins que es duran a terme als Jardins de Vil·la Museu Pau Casals. L’oferta del Festival Jove engloba propostes com ara KonArtGroup (percussió), Blooming duo (arpa i marimba) o Lleidart Ensemble (corda) entre moltes altres.


Segons els organitzadors de l’esdeveniment El Festival «enllaça passat, present i futur» i respon a cinceixos fonamentals: l’atenció especial pels violoncellistes i les obres per violoncel, la presència de les orquestres, la commemoració del tricentenari (1714- 2014), i la representació del nivell interpretatiu que hi ha a Catalunya i l’homenatge a Pau Casals.

L’Orquestra Camerata XXI, la representant de més prestigi de les nostres comarques, oferirà dos concerts, un dedicat al mar i un altre dedicat a la nit. Altres concerts especials que hi ha programades durant el festival són les actuacions del Trio Pedrell (19 de juliol), el Cor Jove Nacional de Catalunya (24 de juliol), la Cobra Maricel (31 de juliol), el Quartet Gerhard & Pau Codina (2 d’agost), el Brossa Quartet de Corda (3 d’agost), l’Orquestra Da Camera (5 i 7 d’agost) i el concert d’orgue de Jan Williem Jansen (9 d’agost), entre altres.

Durant la roda de premsa celebrada al Palau de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, ha destacat la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals, i ha encoratjat els organitzadors “a seguir treballant com fi ns ara per potenciar aquesta cita musical de primer ordre a les nostres comarques”.

Les entrades del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals es podran adquirir de manera anticipada al Telentrada. També es podran comprar al mateix Auditori. El públic que vulgui assistir als concerts tindrà l’opció d’adquirir diferents abonaments i podrà gaudir de diversos descomptes.

 

Participació