Alumnes del CPEE Sant Rafael participaran en una cimera internacional

per Tarragona Diari , 24 d'abril de 2013 a les 17:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alumnes del Col·legi d'Educació Especial Sant Rafael. Foto: Diputació de Tarragona.

Gestionat per alumnes del Col·legi d’Educació Especial Sant Rafael de la Diputació a Tarragona, Ca la Cati és un bar ben especial. Tant és així, que ha estat seleccionat per participar com a semifinalista en la cimera internacional «Child and Youth Finance», una plataforma en la qual infants i joves expressen les seves opinions i propostes sobre economia i política i adquireixen consciència financera en el marc de l’educació en valors. En aquesta trobada, que es durà a terme del 6 al 9 de maig a Istanbul (Turquia), els assistents tindran l’oportunitat de desenvolupar recomanacions clau i preguntes als responsables polítics, amb l’objectiu de contribuir a replantejar el futur de les finances.
 
Ca la Cati es va engegar el curs 2011-2012, com a treball del perfil d’Auxiliar d’Establiments Hotelers que s’imparteix al centre. Aquest projecte d’emprenedoria implica tant als alumnes com als professionals de la unitat, i s’emmarca en el projecte integrat que es realitza en tots els Programes de Qualificació Professional Inicial  de l’escola. Aquest servei de bar, situat a les dependències de l’Escola Sant Rafael, respon a l’objectiu de tirar endavant nous reptes educatius. En aquest sentit, possibilita la utilització d’estratègies empresarials per part dels estudiants, com són la compra de material, el control econòmic de la despesa i dels guanys, o l’ús d’habilitats personals i de comunicació, amb un vessant pràctic i funcional.
 
Prèviament a la selecció del projecte com a finalista a la cimera Child and Youth Finance, el bar Ca la Cati es va presentar al programa Valors de Futur del BBVA, i va ser seleccionat com a classe del mes, competint amb altres centres d’ensenyament d’àmbit estatal. Finalment, la iniciativa ha classificat el projecte Ca la Cati en el segon lloc del rànquing a Catalunya en el apartat de centres de secundària.
 
La comunitat educativa del CPEE Sant Rafael ha expressat la seva satisfacció pel fet d’haver arribat tan lluny, i sobretot per haver obtingut una recompensa pel treball pedagògic i educatiu conjunt de tot el centre, en especial per l’esforç dels alumnes, els principals protagonistes de la iniciativa Ca la Cati.

 

Participació