Fernández convida als usuaris de mesquites a marxar a una altra ciutat

L'Ajuntament de Tarragona aprova la modificació del Pla d'ordenació urbana necessària per legislar la concessió de llicències als nous centres de culte

per Oriol Montesó / Tarragona Diari , 19 d'abril de 2013 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple s'ha celebrat aquest divendres al matí. Foto: Tomàs Varga.
 
Primera pedra per la futura normativa que ha de regular la concessió de noves llicències per als centres de culte. El consell plenari ha aprovat una modificació del Pla d'ordenació urbana de Tarragona (POUM) —que encara no és executiu— per tal de regular la instal·lació de futures esglésies, mesquites o d'altres espais de veneració.
 
El document —que encara no és definitiu i estarà obert a un període d'al·legacions— ha estat aprovat amb els vots a favor del PSC i de CiU. Carles Castillo, tinent d'alcalde de Territori, ha reconegut que «es tracta d'un text restrictiu perquè tenim una ciutat tranquil·la i volem que ho segueixi sent. Per aquest motiu, aquesta normativa obligarà que els nous centres s'instal·lin en edificis aïllats».
 
Arga Sentís, portaveu d'ICV-EUA, ha lamentat que la proposta del Govern municipal «relegui els nous centres de culte als polígons» i ha assegurat que la seva formació al·legarà.
 
A l'altre extrem, s'ha situat el portaveu popular Alejandro Fernàndez dient que «ja tenim una mesquita, els drets fonamentals ja estan coberts i des del PP no en volem cap més» i ha afegit que en cas que els usuaris no tinguin prou espai poden «anar a una altra ciutat».
 
Victòria Forns, portaveu del grup municipal de CiU, ha titllat les declaracions de Fernández de «tactisme polític típic del PP que busca treure un benefici electoral de temes molt seriosos i que s'han de tractar amb cura». Forns ha recordat que la regulació va més enllà de les mesquites i afecta a moltes altres religions però que «Fernández només busca paralitzar aquest tema per treure'n profit de cara a les eleccions municipals de 2015».

 

Participació