En venda les entrades per als espectacles de Tarraco Viva

El festival inclourà prop de 800 activitats en motiu del bimil·lenari de la mort d'August

per Oriol Montesó / Notícies Tarragona , 16 d'abril de 2014 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'amfiteatre romà de Tarragona es va omplir en totes les representacions. Foto: Oriol Montesó.

El web tarracoticket.cat ja ha posat a la venda les primeres entrades per als espectacles de Tarraco Viva. El Festival Romà de Tarragona dóna el tret de sortida el pròxim 5 de maig amb prop de 800 activitats, el doble que la passada edició. Un creixement que ve donat per la celebració dels 2.000 anys de la mort de Cèsar August, el primer emperador de Roma.


Aquest personatge està estretament lligat a la nostra ciutat. Nascut un 23 de setembre (dia de Santa Tecla) i mort un 19 d'agost (dia de Sant Magí), la relació de Gai Octavi August amb Tarragona va més enllà de les casualitats. La seva estada durant dos anys a Tàrraco recuperant-se d'una de les moltes malalties que va patir durant la seva longeva vida va convertir la ciutat catalana en la capital de l'Imperi Romà. Gràcies a aquest estatus, la ciutat va prosperar durant els segles posteriors. Mostra d'això en són els monuments que li han valgut a Tarragona el reconeixement de l'UNESCO com ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Dos mil anys després, Tarragona ha decidit tornar a August el reconeixement que li deu i li dedica un Tarraco Viva especial. El festival no només creix en activitats sinó també en dies de celebració, del 5 al 25 de maig. A més a més, es crea l'Espai August al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona. Allí s’hi realitzaran més de 300 actes que inclouen la recreació August, el poder de la màscara , l’activitat central del festival que mostrarà la vida personal i familiar, l’obra política i la visió que tenia del món, Cèsar August. Aquest espectacle es podrà veure tots els divendres i dissabtes del festival.


Per acompanyar aquesta recreació històrica, també dins de l’Espai August s’hi farà una reproducció a escala 1:1 de l’August de Prima Porta en color que hi ha al Museu del Vaticà i l’Ara Pacis de Roma.
 
El recinte firal dedicarà el primer cap de setmana del festival al públic familiar —es preveu la visita de més de 6.000 escolars—, el segon cap de setmana es dedicarà a la gastronomia i el tercer, als tallers i als mercats de l’antiga Roma.

I tot això sense oblidar els espais típics del festival (amfiteatre, voltes del circ, fòrum de la colònia, muralles, Camp de Mart...) que continuaran acollint activitats consolidades i novetats.

Consulteu el programa d'actes de Tarraco Viva 2014 .

Compreu les entrades per Tarraco Viva 2014 .

 

Participació