El Cafè La Cantonada es transforma en un club de Nova Orleans

De dimecres a dissabte, en motiu del Festival Internacional de Dixieland, oferirà menjar i còctels de Nova Orleans i música jazz en directe

per Notícies Tarragona , 8 d'abril de 2014 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup Diorama actua dissabte a la Cantonada. Foto: NotíciesTarragona.

El Cafè La Cantonada és una de les seus més antigues del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. Donada la reobertura del cafè restaurant el proppassat mes de desembre, i la revifada del festival, La Cantonada es transforma durant aquesta setmana en un club de Nova Orleans per preservar les arrels del Festival de Dixie. La Cantonada es converteix en un espai que explica les cultures creole i cajun, en un racó on entendre Nova Orleans, la seva fusió de cultures, la seva gastronomia i la seva música.
 
Cada dia, de dimecres a dissabte, s'oferirà un menú de menjar creole i cajun. Es tractarà d'un menú degustació format per dos primers plats (tomàquets verds fregits i dirty rice), dos segons plats (Gumbo Ya Ya i porc cajun) i unes postres (Bananas Foster). Estarà acompanyat per vins de la DO Tarragona, que s'ha apuntat al projecte com a patrocinador. La direcció de la DO Tarragona ha escollit els vins que fan un millor maridatge amb el menú: Solimar Negre De Muller, Bella Negre Mas Bella, Roureda Negre Jove Cellers Unió, Adernats Negre Jove Vinícola de Nulles i Puigrodó Negre Cooperativa de Bràfim. Cal recordar que la cuina de Nova Orleans és una barreja d'influències franceses, espanyoles, italianes i africanes i, per tant, resulta especialment adequada per a ser servida amb vins negres mediterranis.

El menjar de Nova Orleans té ingredients característics com el cranc de riu i hi tenen especial importància espècies com el llorer, el julivert i la Cayena, els marinats amb cítrics, la barreja de verdures que ells anomenen Santíssima Trinitat (api, ceba i pebrot) i els roux (preparat a base de mantega i farina torrada).

Cada comensal rebrà una carta en forma de llibretó on s'explicarà la història de Luisiana i de Nova Orleans, les diferents cultures que hi van arribar successivament i van aportar la seva influència i la descripció dels plats que tastaran.

Cada nit, a més, La Cantonada acollirà l'actuació en directe d'una formació de jazz. Dimecres obriran el cicle Laia Masdéu i Jorge Olshanetsky. Dijous hi actuarà el Pacheco & Ordax Dúo. Divendres es viurà la trobada entre la Jazz Antic de Sitges i la Dixieland Internacional Tarragona. I dissabte tancarà els concerts el grup de música dixie Diorama.
Finalment, a la barra, juntament amb les begudes habituals, es prepararan tres còctels tradicionals de Nova Orleans: el Cajun Martini (un dry martini macerat amb xilis jalapeños), el Sazerac (whisky, absenta, pell de llimona, sucre i Angostura) i el Ponche Romaine (whisky, rom, suc de llimona i almívar).

Cada nit hi haurà dos torns de sopars, amb els seus corresponents passis dels concerts, a les 20.30 i a les 22.30 h. Es pot reservar taula al 877 062 161.

 

Participació