Alumnes de La Salle de Tarragona practiquen un exercici de risc químic

Protecció Civil de la Generalitat provarà dimarts el funcionament de les sirenes del PLASEQCAT

per Agències/Redacció , 21 de març de 2014 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alumnes de la Salle en una pràctica de confinament de risc químic. Foto: Laia Poblado/ACN.

Protecció Civil de Tarragona ha realitzat, aquest divendres, un exercici de confinament amb un centenar d'alumnes de primària de l'Escola La Salle. Primer s'ha fet als nens i nenes una xerrada sobre el risc químic, on se'ls han donat consells d'autoprotecció i se'ls ha facilitat material didàctic perquè sàpiguen què fer en cas d'un incident real. Després, els infants han sortit al pati i s'ha fet sonar la sirena d'avís de risc químic per tal de posar en pràctica tot allò que han aprés. Així, s'han confinat a les aules i han comentat amb els seus professors els passos a seguir.

El pròxim dimarts dia 25 de març es realitzarà a Tarragona, així com a d’altres municipis de Catalunya, una prova de so de les sirenes d’avís a la població en cas d’accident químic per tal de  comprovar que funcionen bé i per fer conèixer el seu so a tots els ciutadans.

L’alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.
 
L’horari en què sonaran les sirenes serà el següent:
 
-       Polígon nord Tarragona
 
11:20 hores:  activació en alerta de les sirenes.
 
11:30 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.
 
-       Polígon sud  Tarragona
 
11:40 hores: activació en alerta de les sirenes.
 
11:50 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.
 
La Direcció General de Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha organitzat aquests exercicis d’activacions de sirenes, que formen part de la xarxa general d’alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Durant l’exercici sonaran les sirenes repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 km2.

 

Participació