Tarragona registra cinc denúncies per agressió a metges el 2013

Tot i l'augment respecte a 2012, en què només n'hi va haver una, la demarcació és una de les que registra un menor nombre de denúncies

per Carme López/Noticies Tarragona, 20 de març de 2014 a les 11:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant tot el cap de setmana hi haurà una pancarta contra les agressions a la façana del Col·legi de Metges de Tarragona.


Tarragona va registrar l'any passat cinc denúncies per agressions a metges, mentre que en el 2012 només se'n comptabilitzava una. Tot i que hi ha hagut un increment considerable, Tarragona és una de les demarcacions catalanes amb menys denúncies per agressions a personal sanitari. Les agressions verbals, són les que més predominen i en alguns casos els metges no arriben ni a denunciar-les.


El president del Col·legi de Metges de Tarragona, el Dr. Vizcarro, ha subratllat que les situacions de violència als centres sanitaris no han augmentat malgrat les retallades pressupostàries: "Davant la difícil situació, el metge ha hagut de posar el 150 per cent i els ciutadans el protegeixen, perquè veuen que ho està donant tot". El Dr. Vizcarro ha destacat que les agressions es concentren sobretot als centres d'atenció primària i a les urgències dels hospitals i ha  posat en relleu la bona feina que duen a terme els metges tarragonins tot i les condicions econòmiques, laborals i socials d’aquest moment.

Avui, Dia Nacional contra les Agressions en l'Àmbit Sanitari, l'Organización Médica Colegial (OMC) ha presentat les xifres de les agressions que han sofert els metges en l'exercici de la seva professió durant el 2013, registrats en l'Observatorio de Agresiones de la OMC i recollides a través dels 52 col·legis de metges de tota Espanya. El resultat és que les agressions han disminuït a tot l'Estat. Així doncs, l'any passat hi va haver 354 denúncies per agressions a Espanya, mentre que  el 2012 n'hi van haver 416.
A Catalunya, les denúncies també han experimentat un descens, dels 56 casos que es van comptabilitzar el 2012 s'ha baixat a 50  el 2013. La majoria de les agressions es produeixen en la medicina pública (89%) i concretament en l'atenció primària (49%).

 

Participació