1 de 10
ENERGIA

Reus Energia incorpora un sistema de monitoratge en temps real de les instal·lacions fotovoltaiques

Ja implantat a les escoles doctor Alberich i Casas, la Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, i Isabel Besora

El sistema de monitoratge ja és operatiu en algunes escoles | FCLP
per M.B., Reus | 28 de març de 2023 a les 14:19 |
Reus Energia ha incorporat recentment un sistema de monitoratge de les instal·lacions fotovoltaiques pròpies "per tal de controlar en temps real la producció d’energia i el consum dels edificis per afavorir l’estalvi energètic", segons ha apuntat aquest matí de dimarts el regidor del ram, Daniel Rubio. El sistema ja funciona a les escoles doctor Alberich i Casas, la Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, i Isabel Besora, i s’incorporarà a les properes instal·lacions que es posin en marxa des de l'empresa municipal.

La informació que es monitoritza per a cada escola recull dades de la producció d'energia procedent de les instal·lacions fotovoltaiques i el seu ús, de l'autoconsum o, en menor mesura, de l'exportació a xarxa. Actualment el sistema es controla des de la plataforma pròpia del fabricant tot i que properament s’integrarà a la web de Reus Energia perquè sigui consultable en tot moment.


“La visualització de dades ens ajuda a millorar i controlar el consum energètic als edificis municipals on s’instal·li i també per obtenir estadístiques de producció”, ha explicat Rubio.

Properes licitacionsL’elèctrica municipal traurà a licitació "ben aviat" les obres de les instal·lacions solars fotovoltaiques del Mercat Central, l’escola Rubió i Ors, Redessa Tecnoparc i del pavelló olímpic. Els projectes d’aquestes instal·lacions es troben actualment a exposició pública.

En aquesta línia, Rubio ha comentat que la passada setmana es va adjudicar a l’empresa Engel Solar la construcció de la comunitat energètica del polígon Agro-Reus. La companyia executarà el 96% del projecte, el més gran aprovat fins avui a Catalunya i el cinquè a l'estat, quant a volum d'inversió. 

 

Participació